Het bruisende Londen toont je precies wat jij zoekt: als je gaat voor statige herenhuizen en chique high tea’s, dan zul je dat vinden. Maar ook als je gaat voor ‘gritty’ Oost-Londen met zijn graffiti en hippe bars, voel je je er thuis. De balans zorgt ervoor dat je nooit uitgekeken raakt! Tijdens ons Girls Weekend laten wij je een mix van allebei zien: het beste wat een citytrip te bieden heeft, met insider tips van een local! 

dagprogramma

dit kun je verwachten:

zck_-vkvk6zSQyKs-unsplash

Dag 1

Aankomst Londen

Vandaag kom je aan in het bruisende Londen! In je hostel wacht de reisleidster je op, en zorgt voor een vlekkeloze check-in. Je ontvangt je welkomstpakket. We kicken de reis ‘s avonds af met een welkomstdrankje in een rooftopbar met geweldig uitzicht over Londen. Daarna gaan we een hapje eten met je nieuwe reisgenootjes bij een hip local restaurant. 

Hoogtepunten

Dag 2

Londen

Na een heerlijk ontbijtje (ontbijtbuffet!), starten we de dag lekker actief op de fiets! In 3.5 uur (met pauze) fietsen we langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, met een Nederlandse gids. Denk aan: de Big Ben, Buckingham Palace en de Banksy street art tunnel. Daarna heb je de kans de stad zelf te ontdekken. Of ga gezellig mee met een wandeling over de Southbank, langs de oude pakhuizen en de skyline van de stad. We komen weer samen voor een cocktail in een geheime cocktailbar, en eten daarna een hapje bij een tof restaurant. Hierna kun je ervoor kiezen het nachtleven in te duiken, onze local gids heeft tips!

Hoogtepunten

Jouw reis draagt bij aan een gelijkere wereld

Tijdens onze reizen werken wij waar mogelijk met vrouwelijke gidsen, en steunen initiatieven die gerund worden door vrouwen. Maar wij willen een nóg grotere impact maken: en daarom doneren wij voor iedere boeking van deze reis €10 aan Young Women's Trust, een non-profit organisatie die jonge vrouwen helpt die leven met weinig of geen inkomsten. Door coaching, hulp bij hun CV of sollicitaties worden zij geholpen aan een betere mentale gezondheid en nieuwe carrièrekansen.

Young Women's Trust biedt coaching op het gebied van carrière, sollicitaties en financiële ondersteuning voor vrouwen van 18 - 30 jaar die in financieel ingewikkelde situaties zitten. Ook maakt het zich hard om de stem van deze vrouwen gehoord te laten worden in de Britse politiek.

Dag 3

Londen

Vandaag gaan we naar één van de meest unieke activiteiten van Londen doen: een afternoon tea in een rijdende dubbeldekkerbus. Terwijl jij geniet van alle lekkernijen, rijdt de bus ons langs de highlights van Londen. Daarna heb je weer een vrije middag die je kunt besteden zoals je wilt: ga je lekker shoppen? Óf besluit mee te gaan met de middagwandeling door Shoreditch, een van de hipste buurten van Londen? Aan het eind van de middag komen we samen voor een superleuke activiteit: crazy minigolf. Denk: minigolf meets hippe hotspot met foodstalls en goede cocktails. Dineren doen we bij een superhippe hotspot, wederom off the beaten track.

Hoogtepunten

Dag 4

Londen

Aan alle goede dingen komt een einde, en zo ook aan ons weekend samen, helaas. Geniet van het lekkere ontbijt, drink nog een English Breakfast Tea en vertrek weer naar Nederland met een telefoon vol foto’s en telefoonnummers van nieuwe vriendinnen!

Hoogtepunten

prijzen & inbegrepen

Ga je mee?

Inclusief:

 • Nederlandse reisbegeleiding gedurende de hele reis
 • Een Whatsapp groep met je reisgenootjes en reisbegeleiding
 • 3 overnachtingen in centraal boetiekhostel incl. ontbijt (bed in private 6 persoonkamer)
 • Fietstour op dag 2 met Baja Bikes
 • Afternoontea bus op dag 3 
 • Crazy Mini Golf op dag 3
 • Stadswandeling door Shoreditch (of vrije tijd)
 • Stadswandeling over de South Bank (of vrije tijd)
 • Bezoek aan hippe cocktailbars en restaurants
 • Welkomstdrankje op dag 1
 • €7,50 verplichte bijdrage Garantiefonds GTTO (dit valt onder boekingskosten)
 • €2,50 verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (dit valt onder boekingskosten)
 • CO2-compensatie voor hele reis
 • Bijdrage aan lokale charity

Exclusief:

 • Vervoer naar Londen
 • Verplichte reis- en annuleringsverzekering
 • Lunch & diners
 • Fooien, souvenirs, zakgeld en overige uitgaven die niet genoemd zijn

Wijzigingen voorbehouden.

 • Stadswandeling over de South Bank (of vrije tijd)
 • Bezoek aan hippe cocktailbars en restaurants
 • Welkomstdrankje op dag 1
 • €7,50 verplichte bijdrage Garantiefonds GTTO (dit valt onder boekingskosten)
 • €2,50 verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (dit valt onder boekingskosten)
 • CO2-compensatie voor hele reis
 • Bijdrage aan lokale charity

boeken:

€729,-

ex. €10 boekingskosten
 • Doe nu je aanbetaling: € 199
 • 12 plekken beschikbaar
 • 7 t/m 10 juli 2023

Co2-compensatie

Reizen is tof, maar heeft helaas ook negatieve kanten voor het milieu. Wij vinden het belangrijk dat onze reizen een zo positief mogelijke bijdrage hebben op de planeet. We geven terug aan het milieu door de co2-uitstoot van het lokale transport tijdens onze reis te compenseren via Greenseat.
Omdat vervoer naar Londen niet inbegrepen is bij onze groepsreis vragen we je zelf de co2- uitstoot van je trein, bus of autorit te compenseren (we raden je niet te vliegen op zo'n kleine afstand). Dat kan al voor een paar euro via bijvoorbeeld Greenseat. Daarmee voorzie je iemand in een ontwikkelingsland een jaar lang van groene energie.

Praktische informatie

handig om te weten

De reis gaat door als er 6 plekken verkocht zijn. Hoe sneller je boekt, hoe sneller de reis vol is. Ik zou je aanraden je vervoer pas te boeken nadat er bevestiging is dat de reis daadwerkelijk doorgaat. Je kunt deze reis boeken tot 15 dagen voor vertrek.

Vanwege de aard van onze reizen kun je alleen mee met de reis als je je identificeert als vrouw van 18 jaar of ouder. Transvrouwen zijn dus ook welkom.

We hanteren geen maximumleeftijd. De reis is fysiek niet uitdagend, maar is helaas vanwege de plekken die we bezoeken niet rolstoelvriendelijk.

We vragen van iedereen die meegaat een positieve en open houding. Je bent avontuurlijk, flexibel en wilt graag nieuwe vriendschappen sluiten. Je neemt deel aan de groepsactiviteiten en houdt je aan het schema, en zorgt voor een veilige en inclusieve sfeer.

Het leuke aan onze groepsreizen is dat je andere vrouwen leert kennen die van dezelfde soort reizen en bestemmingen houden als jij. Daarom worden alle kamers gedeeld met zes vrouwen, ook om de kosten in Londen een beetje behapbaar te houden. Indien mogelijk kun je ter plekke kiezen met wie je een kamer deelt. Als je toch liever een eenpersoonskamer boekt, dan geldt daarvoor een toeslag van €340 per reis. Als je daarvan gebruik wilt maken, stuur ons dan na je bestelling een mailtje om dat te laten weten, dan regelen we dat voor je.

Wij willen wil dat je je tijdens je reis zo min mogelijk met geld bezighoudt, en dat je niet hoeft na te denken of je excursies wel of niet gaat doen vanwege eventuele kosten. Daarom zijn alle excursies op ons reisschema inbegrepen, zodat jij alleen maar hoeft te genieten. Ter plekke hoef jij alleen nog maar te betalen voor je eten, drinken en fooien. 

Wij verplichten deelnemers van onze reizen om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Dit kun je niet via ons afsluiten.

Niet elke verzekering dekt in oranje gebieden, dus let daar goed op. Anders kan het zijn dat je kosten voor repatriëring, eventuele quarantaine of extra medische kosten niet gedekt worden.

Als we de reis moeten annuleren vanwege het corona-virus (bijvoorbeeld omdat grenzen dicht zijn), dan krijg je je volledige betaling terug. In eerste instantie zullen we dan eerst kijken of het mogelijk is de reis te verplaatsen.

We zullen er alles aan doen om deze reis door te laten gaan. Reisadviezen hebben hier geen invloed op, wij kijken in overleg met onze lokale partners of het mogelijk en veilig is om de reis te laten plaatsvinden. 

Als je zelf wilt annuleren komen de kosten hiervan voor eigen rekening. Je vindt de kosten hiervan in de boekingsvoorwaarden.

Je vindt de meest recente informatie over inreiseisen op de website NederlandWereldwijd.nl.

Met een Nederlandse of Belgische nationaliteit heb je geen visum nodig. Let wel op dat je een paspoort nodig hebt om het Verenigd Koninkrijk te bezoeken.

In Engeland betalen ze met de Britse Pond. Je kunt overal (contactloos) pinnen. Je simkaart is ook gewoon geldig.

Vluchten zitten niet inbegrepen bij deze reis. Op dit kleine stukje, zouden we je aanraden om niet het vliegtuig te pakken, maar de trein, bus of auto. Vanaf Amsterdam of Rotterdam kun je bijvoorbeeld de Eurostar pakken, die je in het centrum van Londen afzet.

Het is niet mogelijk om via ons je reis te verlengen, al ben je natuurlijk vrij om dat zelf te doen. 

De boekingskosten bedragen €10 per reis. Dit bestaat uit:

– een verplichte bijdrage van €7,50, die wij afdragen aan Garantiefonds GGTO.

– een verplichte bijdrage van €2,50, die wij afdragen aan het Calamiteitenfonds.

Explorista Travel is aangesloten bij het Garantiefonds GGTO. Dit betekent dat in geval dat wij het financieel niet kunnen, je betaalde reisgeld wordt terugbetaald door het garantiefonds. Ook je terugreis is gegarandeerd mochten wij als gevolg van financieel onvermogen hier niet meer voor kunnen zorgdragen.

Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat een reis wordt aangepast n.a.v een natuurramp of andere calamiteit. Als de reis moet worden afgebroken dan zorgt het fonds voor een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Deze kosten moeten bij boeking worden voldaan, aangezien de reis vanaf het moment van boeking onder deze garanties valt.

Vragen en/of meer informatie?

Stuur ons een mailtje op info@exploristatravel.nl.