Girls weekend Parijs • Explorista Travel | Groepsreizen voor vrouwen

Deze moederdag is het tijd voor quality time in één van de mooiste steden ter wereld: Parijs! Met de prachtige Haussman-architectuur, de wereldberoemde bezienswaardigheden en de vele hippe restaurantjes en winkeltjes, zul je je ogen uitkijken. Tijdens dit weekend ontdek je samen Parijs als een local: met de lokale Nederlandstalige gids bezoek je zowel de bekende als onbekende stukjes Parijs. Je fietst langs de highlights, drinkt een cocktail in een geheime bar, en vaart met een rondvaartboot en champagne over de Seine! De perfecte manier om herinneringen te maken met je moeder (of dochter!).

dagprogramma

dit kun je verwachten:

ParisMontmartre3

Dag 1

Aankomst Parijs

Vandaag kom je aan in het prachtige Parijs! In je hotel wacht de reisleidster je op, en zorgt voor een vlekkeloze check-in. Je ontvangt je welkomstpakket inclusief OV-kaart die je het hele weekend kunt gebruiken. We kicken de reis ‘s avonds af met een welkomstdrankje in een hippe bar, en een hapje eten met je nieuwe reisgenootjes bij een leuk off-the-beaten track restaurant. 

Hoogtepunten

Dag 2

Parijs

Na een heerlijk ontbijtje (verse croissants!), starten we de dag lekker actief op de fiets! Vanaf de Arc de Triomphe fietsen we in 3 uur langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, met een Nederlandse gids. Daarna lunchen we in een leuke bistro, en heb je de kans de stad zelf te ontdekken. Of ga gezellig mee op ontdekkingstocht door Le Marais, de hipste wijk van Parijs. We komen weer samen voor een cocktail in een geheime cocktailbar, en eten daarna een hapje bij een tof restaurant. Hierna kun je ervoor kiezen het nachtleven in te duiken, onze local gids heeft tips!

Hoogtepunten

Jouw reis draagt bij aan een gelijkere wereld

Tijdens onze reizen werken wij waar mogelijk met vrouwelijke gidsen, en steunen initiatieven die gerund worden door vrouwen. Maar wij willen een nóg grotere impact maken: en daarom doneren wij voor iedere boeking van deze reis €10 aan Maison des Femmes, een non-profit organisatie die die feministische initiatieven in Parijs bundelt, en slachtoffers van gendergeweld bijstaat.

In het Vrouwenhuis worden wekelijks workshops georganiseerd rondom specifieke thema's zoals zelfverdediging en integratie op de arbeidsmarkt. Ook kunnen vrouwen psychologische begeleiding en/of juridisch advies krijgen. Elk jaar helpt de stichting honderden vrouwen die zich in benarde posities bevinden aan een veiliger en zelfstandiger leven in de Franse hoofdstad.

Dag 3

Parijs

Vandaag gaan we naar één van de meest unieke en onbekende musea van Parijs: in een oude wijnwarenhuis ontdekken we vintage kermisattracties (en mag je ze zelfs uittesten!). Daarna hebben we weer een lunch in een leuke bistro, voordat je de middag vrij hebt om lekker te shoppen. Óf besluit mee te gaan met de middagwandeling door Montmartre, de kunstenaarswijk van Parijs. Aan het eind van de middag stappen we op de rondvaartboot voor een boottocht met champagne over de Seine. Dineren doen we bij een superhippe hotspot, wederom buiten de gebaande paden.

Hoogtepunten

Dag 4

Parijs

Aan alle goede dingen komt een einde, en zo ook aan ons weekend samen, helaas. Geniet van het lekkere ontbijt, drink nog een glaasje verse jus en vertrek weer naar Nederland met een telefoon vol foto’s en telefoonnummers van nieuwe vriendinnen!

Hoogtepunten

prijzen & inbegrepen

Ga je mee?

Inclusief:

 • Nederlandse reisbegeleiding gedurende de hele reis
 • Een Whatsapp groep met je reisgenootjes en reisbegeleiding
 • OV-Chipkaart met tegoed
 • 3 overnachtingen in  centraal 3-sterrenhotel incl. ontbijt
 • Fietstour op dag 2 met Baja Bikes
 • Museumbezoek op dag 3 (tickets inbegrepen)
 • Ronvaart met champagne over de Seine
 • Stadswandeling door Les Marais & Montmartre (of vrije tijd)
 • Bezoek aan hippe cocktailbars en restaurants
 • Welkomstdrankje op dag 1
 • €7,50 verplichte bijdrage Garantiefonds GTTO (dit valt onder boekingskosten)
 • €2,50 verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (dit valt onder boekingskosten)
 • CO2-compensatie voor hele reis
 • Bijdrage aan lokale charity

Exclusief:

 • Vervoer naar Parijs
 • Verplichte reis- en annuleringsverzekering
 • Lunch & diners
 • Fooien, souvenirs, zakgeld en overige uitgaven die niet genoemd zijn

Wijzigingen voorbehouden.

 • Stadswandeling door Les Marais & Montmartre (of vrije tijd)
 • Bezoek aan hippe cocktailbars en restaurants
 • Welkomstdrankje op dag 1
 • €7,50 verplichte bijdrage Garantiefonds GTTO (dit valt onder boekingskosten)
 • €2,50 verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (dit valt onder boekingskosten)
 • CO2-compensatie voor hele reis
 • Bijdrage aan lokale charity

boeken:

€ 679,-

ex. €10,- boekingskosten
 • Doe nu je aanbetaling: € 175
 • 12 plekken beschikbaar
 • 12 t/m 15 Mei 2023

Co2-compensatie

Reizen is tof, maar heeft helaas ook negatieve kanten voor het milieu. Wij vinden het belangrijk dat onze reizen een zo positief mogelijke bijdrage hebben op de planeet. We geven terug aan het milieu door de co2-uitstoot van het lokale transport tijdens onze reis te compenseren via Greenseat.
Omdat vervoer naar Parijs niet inbegrepen is bij onze groepsreis vragen we je zelf de co2- uitstoot van je trein, bus of autorit te compenseren (we raden je niet te vliegen op zo'n kleine afstand). Dat kan al voor een paar euro via bijvoorbeeld Greenseat. Daarmee voorzie je iemand in een ontwikkelingsland een jaar lang van groene energie.

Praktische informatie

handig om te weten

De reis gaat door als er 6 plekken verkocht zijn. Hoe sneller je boekt, hoe sneller de reis vol is. Ik zou je aanraden je vervoer pas te boeken nadat er bevestiging is dat de reis daadwerkelijk doorgaat. Je kunt deze reis boeken tot 15 dagen voor vertrek.

Vanwege de aard van onze reizen kun je alleen mee met de reis als je je identificeert als vrouw. Transvrouwen zijn dus ook welkom.

We hanteren voor deze reis geen minimum of maximumleeftijd, zolang één van de deelnemers ouder dan 18 is. De reis is fysiek niet uitdagend, maar is helaas vanwege de plekken die we bezoeken niet rolstoelvriendelijk.

We vragen van iedereen die meegaat een positieve en open houding. Je bent avontuurlijk, flexibel en wilt graag nieuwe vriendschappen sluiten. Je neemt deel aan de groepsactiviteiten en houdt je aan het schema, en zorgt voor een veilige en inclusieve sfeer.

Normaal gesproken deel je tijdens onze reizen je hotelkamer met een vreemde, om zo nieuwe mensen te leren kennen. Maar tijdens dit moeder-dochterweekend deel jij je hotelkamer met alleen je moeder (of dochter). Wel zo gezellig!

Wij willen wil dat je je tijdens je reis zo min mogelijk met geld bezighoudt, en dat je niet hoeft na te denken of je excursies wel of niet gaat doen vanwege eventuele kosten. Daarom zijn alle excursies op ons reisschema inbegrepen, zodat jij alleen maar hoeft te genieten. Ter plekke hoef jij alleen nog maar te betalen voor je eten, drinken en fooien. 

Wij verplichten deelnemers van onze reizen om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Dit kun je niet via ons afsluiten.

Niet elke verzekering dekt in oranje gebieden, dus let daar goed op. Anders kan het zijn dat je kosten voor repatriëring, eventuele quarantaine of extra medische kosten niet gedekt worden.

Als we de reis moeten annuleren vanwege het corona-virus (bijvoorbeeld omdat grenzen dicht zijn), dan krijg je je volledige betaling terug. In eerste instantie zullen we dan eerst kijken of het mogelijk is de reis te verplaatsen.

We zullen er alles aan doen om deze reis door te laten gaan. Reisadviezen hebben hier geen invloed op, wij kijken in overleg met onze lokale partners of het mogelijk en veilig is om de reis te laten plaatsvinden. 

Als je zelf wilt annuleren komen de kosten hiervan voor eigen rekening. Je vindt de kosten hiervan in de boekingsvoorwaarden.

Frankrijk hanteert vanaf 14 Maart niet langer een corona-paspoort om hotels en restaurants binnen te komen. Hierdoor kunnen ook ongevaccineerde reizigers mee op reis!

Je vindt de meest recente informatie over inreiseisen op de website NederlandWereldwijd.nl.

Met een Nederlandse of Belgische nationaliteit heb je geen visum nodig, aangezien Frankrijk onderdeel is van Europa.

In Frankrijk betalen ze met de Euro. Je simkaart is ook gewoon geldig.

Vluchten zitten niet inbegrepen bij deze reis. Op dit kleine stukje, zouden we je aanraden om niet het vliegtuig te pakken, maar de trein, bus of auto. De Thalys doet er vanaf Rotterdam slechts 2,5 uur over.

Het is niet mogelijk om via ons je reis te verlengen, al ben je natuurlijk vrij om dat zelf te doen. 

De boekingskosten bedragen €10 per reis. Dit bestaat uit:

– een verplichte bijdrage van €7,50, die wij afdragen aan Garantiefonds GGTO.

– een verplichte bijdrage van €2,50, die wij afdragen aan het Calamiteitenfonds.

Explorista Travel is aangesloten bij het Garantiefonds GGTO. Dit betekent dat in geval dat wij het financieel niet kunnen, je betaalde reisgeld wordt terugbetaald door het garantiefonds. Ook je terugreis is gegarandeerd mochten wij als gevolg van financieel onvermogen hier niet meer voor kunnen zorgdragen.

Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat een reis wordt aangepast n.a.v een natuurramp of andere calamiteit. Als de reis moet worden afgebroken dan zorgt het fonds voor een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Deze kosten moeten bij boeking worden voldaan, aangezien de reis vanaf het moment van boeking onder deze garanties valt.

Vragen en/of meer informatie?

Stuur ons een mailtje op info@exploristatravel.nl.

Groepsreizen

We lanceren constant nieuwe reizen, blijf op de hoogte!

Girls weekends

Mee met het volgende Girls Weekend? Meld je aan voor de nieuwsbrief!