Over explorista travel

Nice to meet you

Explorista” = vrouwelijke avonturier. Een mindset van buiten je comfortzone gaan, dromen waarmaken en het avontuur aangaan op unieke bestemmingen. Het leven met beide handen aangrijpen.

Wij zijn een jonge reisorganisatie, opgericht in 2020 door een reisjournalist met een passie voor dromerige bestemmingen. Explorista Travel is de eerste female-only reisorganisatie van Nederland.

Wij organiseren kleinschalige groepsreizen voor vrouwen naar “moeilijke” landen. Landen die ingewikkeld zijn om alleen te bereizen, óf een tikje intimiderend als solo vrouw.

Onze groepsreizen bieden een mix van leuke culturele activiteiten, prachtige natuur en fascinerende bezienswaardigheden. Je krijgt persoonlijke aandacht van onze reisbegeleiding, maar geven we je ook voldoende vrijheid om zelf op ontdekking te gaan. In je eentje, óf gezellig met je nieuwe vriendinnen met wie je op reis bent.

Waarom reizen met Explorista Travel?

Wij staan voor female empowerment. Daarom werken we waar mogelijk met vrouwelijke gidsen, bezoeken restaurants en initiatieven die gerund worden door vrouwen, en doneren we een deel van onze winst aan goede doelen die zich inzetten voor de verbetering van de maatschappelijke positie van vrouwen in de landen die we bezoeken. “When women support each other, incredible things happen.”

Over Milou

Ontmoet onze oprichter

Ik ben Milou, het gezicht achter deze website. In 2013 stond ik op een druilerige maandagochtend huilend in mijn keuken in Utrecht. Ik realiseerde plotsklaps dat ik al maanden depressief was. Ik had geen idee wie ik was en wat ik wilde in mijn leven. De volgende dagen stelde ik mezelf de vraag: wat had me altijd gelukkig gemaakt? Dat antwoord was duidelijk:

Reizen.

Een paar maanden later begon ik mijn reisblog Explorista.nl, die in een aantal jaar uitgroeide die tot één van de populairste reiswebsites van Nederland, met maandelijks ruim 140.000 lezers.

Inmiddels heb ik 45 landen bezocht, en reisde ik solo in Azië, Noord-Afrika, Europa en Noord-Amerika. En nu wil ik andere vrouwen helpen óók de wereld te zien. De reizen van Explorista Travel zijn gebaseerd op mijn persoonlijke reisroutes, favoriete hotels en leukste activiteiten om ervoor te zorgen dat jij de ultieme reiservaring hebt!

Wij nemen de moeilijke, spannende of enge dingen uit handen, zodat jij alleen maar hoeft te genieten.

Veel reisplezier!

Hey you, meer weten?

Laat van je horen en kijk bij de contactmogelijkheden of stuur een mailtje. We horen graag van je!