ZOMERVAKANTIE GROEPSREIS BALKAN

kom op roadtrip door Zuid-Oost Europa

De meest gehoorde vraag in onze inbox de afgelopen maanden: “komt er nog een zomervakantie groepsreis?”. Het antwoord het is: JA! In Augustus gaan we op roadtrip door het onontdekte en prachtige Zuid-Oost Europa. In totaal bezoeken we vier landen: Servië, Bosnië en Herzegovina, Montenegro en Kroatië. We bezoeken bruisende steden, lieve dorpjes, prachtige natuur, zwemmen in de Middellandse Zee, volgen kookworkshops en genieten van de warme temperaturen.

dagprogramma

dit kun je verwachten:

Dag 1

Aankomst Belgrado

Vandaag kom je aan in ons eerste land van de rondreis: Servië. Onze reis start in het bruisende Belgrado. Je hebt alle tijd om aan te komen en rustig in te checken in ons hotel, voordat we ‘s avond beginnen met het welkomstdiner met livemuziek: in de bohemian wijk Skadarlija. We genieten van traditioneel eten en lokale dans.

Hoogtepunten

Dag 2

Belgrado

Na het ontbijt gaan we op stap met een lokale gids om de Servische hoofdstad te ontdekken. De gids vertelt je geheimen en verhalen over Belgrado en laat ons alle attracties en bezienswaardigheden zien: het Plein van de Republiek, het Nationaal Theater en het Nationaal Museum, het oudste deel van Belgrado met Ottomaans erfgoed, het oudste woonhuis en museum van de Servische taal, de enige moskee in de stad, en nog veel meer. In de middag volgen we een pottery workshop, waarbij we onze eigen souvenir maken. ‘S avonds maken we een boottochtje over de rivier en toasten we op ons avontuur samen.

Hoogtepunten

Dag 3

Novi Sad

Na het ontbijt vertrekken we naar de noordelijke provincie van Servië, Vojvodina, voor een bezoek aan de tweede grootste Servische stad, Novi Sad. We bezoeken daar het Petrovaradin Fortress, het op een na grootste fort van Europa met een schilderachtig uitzicht over de Donau en Novi Sad. We wandelen daarna door  het kleurrijke voetgangersgebied van Novi Sad. Na wat vrije tijd om te shoppen en lunchen, gaan we naar Sremski Karlovci – de barokke stad. Daar bezoeken we het paleis en de kerk.
Later in de middag volgen we een wijnproeverij met 7 soorten lokale wijnen en 3 soorten honing met olijven, brood en kaas.

Hoogtepunten

Dag 4

Sarajevo

Vandaag vervolgen we onze weg door de Balkan richting Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië en Herzegovina. Eerst stoppen we nog voor een huisgemaakte lunch en ontmoeting met een lokale familie op een eco-boerderij. De eigenaren hebben de grote stad verlaten om te genieten van hun passie: koken. Ook produceren ze hun eigen cider, die we kunnen proeven. Na een relaxte lunch komen we aan in Sarajevo waar we de rest van de middag kunnen ontspannen.

Hoogtepunten

Jouw reis draagt bij aan een gelijkere wereld

Tijdens onze reizen werken wij waar mogelijk met vrouwelijke gidsen, en steunen initiatieven die gerund worden door vrouwen. Maar wij willen een nóg grotere impact maken: en daarom doneren wij voor iedere boeking €15 aan Free a Girl. Dit is een non-profit die zich inzet tegen seksuele uitbuiting van meisjes wereldwijd. De organisatie heeft al meer dan zesduizend meisjes gered uit bordelen in Azië.

Dag 5

Mostar

Nadat we wakker zijn geworden en hebben ontbeten, zullen we onze gids ontmoeten en genieten we van een stadstour door Sarajevo. Op de planning staat o.a. de Bey-moskee en het Svrzina-huis. Daarna gaan we naar het oude centrum van Mostar, een prachtig dorpje. Samen met een lokale gids bezoeken we het Turkse huis en de moskee. In de middag hebben we tijd om te ontspannen en kunnen we met een drankje kijken hoe de lokale mannen zich uitsloven en van de brug afspringen.

Hoogtepunten

Dag 6

Baai van Kotor

Na zoveel sightseeing gaan we het nu iets rustiger aan doen: we naar de beroemde baai van Kotor in Montenegro. Geniet niet alleen van de middeleeuwse architectuur, maar ook van de zee. Na onze aankomst in Budva, checken we in ons hotel en hebben we een vrije middag. Ga je genieten van Budva, een resort rijk aan stranden en geschiedenis aan de Adriatische kust? Of blijf je lekker aan het zwembad van het hotel liggen? De keuze is aan jou, het is immers vakantie!

Hoogtepunten

Dag 7

Kotor, Pivat & Perast

Na het ontbijt ontmoeten we de lokale gids en gaan we naar de baai van Kotor. Bezoek het dorpje Kotor en de kathedraal van Kotor. In de nabijgelegen stad Perast bezoeken we het kleine eiland en de kerk Our Lady of the Rocks. We stoppen onderweg voor lunch in Tivat, en hebben de middag weer vrij om te doen wat we willen.

Hoogtepunten

Dag 8

Budva

Na het ontbijt ontmoeten we de lokale gids en volgen we een rondleiding door Budva, waarna je naar het nabijgelegen eiland St. Stefan gaan. Het eilandje kun je vanaf het vasteland al zien liggen. Keer na ons bezoek terug naar Budva. Tijdens onze vrije middag kun je naar een van de vele strandjes gaan om af te koelen van de zomerse temperaturen.

Hoogtepunten

Dag 9

Ston

Na het ontbijt gaan we naar het laatste land van onze rondreis: Kroatië. Onderweg naar Dubrovnik bezoeken we het kleine stadje Ston, beroemd om zijn oesters. En die gaan we natuurlijk proeven! We stappen op de houten drijvende steiger die “Oyster Bar” wordt genoemd, en worden begroet met welkomstaperitieven van traditionele huisgemaakte cognac en gesuikerde sinaasappelschil en  amandelen. We leren alles over het kweken van oesters en proeven ze vers, nèt uit zee gehaald. Hierna rijden we door naar Dubrovnik waar we vrije tijd hebben.

Hoogtepunten

Dag 10

Dubrovnik

Vandaag bezoeken we één van de mooiste steden van Europa: Dubrovnik. We krijgen een rondleiding door het oude centrum. We bezoeken het Franciscaner klooster en de oude apotheek en de kathedraal en zijn schatkamer. In de middag hebben we vrije tijd en kunnen we over de stadsmuren wandelen, naar het strand om te zonnen, zwemmen in het zwembad van ons hotel, of  lekker bij van de leuke barretjes een drankje doen. ‘S avonds sluiten we natuurlijk af met een laatste groepsdiner in een lokaal restaurant!

Hoogtepunten

Dag 11

Terugreis

Na ons ontbijt is het helaas tijd om gedag te zeggen en terug te keren richting het vliegveld voor onze vlucht terug naar huis. Je vertrekt met een telefoon vol foto’s, een koffer vol souvenirs en een hart vol nieuwe vriendinnen. Fijne terugreis!

Hoogtepunten

prijzen & inbegrepen

Ga je mee?

Inclusief:

 • Nederlandse reisbegeleiding gedurende de hele reis
 • Een Engelstalige lokale gids
 • Een Whatsapp groep met je reisgenootjes en reisbegeleiding
 • Vervoer in een bus met chauffeur
 • 10x overnachtingen in boetiekhotels van minimaal vier sterren.
 • Alle entreetickets voor genoemde plekken
 • Boottocht in Sarajevo
 • Pottery workshop in Sarajevo.
 • Wijnproeverij
 • Oesterproeverij
 • Lunch op eco-boerderij
 • Welkomstdiner op dag 1
 • Afscheidsdiner op dag 10
 • Rondleidingen door alle genoemde steden
 • €10 verplichte bijdrage Garantiefonds GTTO & Calamiteitenfonds (dit valt onder boekingskosten)
 • CO2-compensatie voor hele reis
 • Bijdrage aan lokale charity

Exclusief:

 • Vluchten
 • Verplichte reis- en annuleringsverzekering
 • Lunch & diners, behalve de bovengenoemde maaltijden
 • Fooien, souvenirs, zakgeld en overige uitgaven die niet genoemd zijn

Wijzigingen voorbehouden.

 • Wijnproeverij
 • Oesterproeverij
 • Lunch op eco-boerderij
 • Welkomstdiner op dag 1
 • Afscheidsdiner op dag 10
 • Rondleidingen door alle genoemde steden
 • €10 verplichte bijdrage Garantiefonds GTTO & Calamiteitenfonds (dit valt onder boekingskosten)
 • CO2-compensatie voor hele reis
 • Bijdrage aan lokale charity

boeken:

€ 2329,-

ex. €10 boekingskosten
 • Doe nu je aanbetaling: € 729,-
 • 14 plekken beschikbaar
 • 29 juli t/m 8 augustus 2023.

Co2-compensatie

Reizen is tof, maar heeft helaas ook negatieve kanten voor het milieu. Wij vinden het belangrijk dat onze reizen een zo positief mogelijke bijdrage hebben op de planeet. We geven terug aan het milieu door de co2-uitstoot van het lokale transport tijdens onze reis te compenseren via Greenseat.
Omdat vluchten niet inbegrepen zijn bij onze groepsreis vragen we je zelf de co2- uitstoot van je vlucht te compenseren. Dat kan al voor een paar euro via bijvoorbeeld Greenseat. Daarmee voorzie je iemand in een ontwikkelingsland een jaar lang van groene energie.

Praktische informatie

handig om te weten

De reis gaat door als er 8 plekken verkocht zijn. Hoe sneller je boekt, hoe sneller de reis vol is. Ik zou je aanraden je vluchten pas boeken nadat er bevestiging is dat de reis daadwerkelijk doorgaat. Je kunt deze reis boeken tot 30 dagen voor vertrek.

Vanwege de aard van onze reizen kun je alleen mee met de reis als je je identificeert als vrouw van 18 jaar of ouder.

We hanteren geen maximumleeftijd. De reis is fysiek niet uitdagend, maar is helaas vanwege de plekken die we bezoeken niet rolstoelvriendelijk.

We vragen van iedereen die meegaat een positieve en open houding. Je bent avontuurlijk, flexibel en wilt graag nieuwe vriendschappen sluiten. Je neemt deel aan de groepsactiviteiten en houdt je aan het schema, en zorgt voor een veilige en inclusieve sfeer.

Het leuke aan onze groepsreizen is dat je andere vrouwen leert kennen die van dezelfde soort reizen en landen houden als jij. Daarom worden alle kamers gedeeld nog iemand. Indien mogelijk kun je ter plekke kiezen met wie je een kamer deelt. Als je toch liever een eenpersoonskamer boekt, dan geldt daarvoor een toeslag van €680 per reis. Als je daarvan gebruik wilt maken, stuur ons dan na je bestelling een mailtje om dat te laten weten, dan regelen we dat voor je.

Wij willen wil dat je je tijdens je reis zo min mogelijk met geld bezighoudt, en dat je niet hoeft na te denken of je excursies wel of niet gaat doen vanwege eventuele kosten. Daarom zijn alle excursies op ons reisschema inbegrepen, zodat jij alleen maar hoeft te genieten. Ter plekke hoef jij alleen nog maar te betalen voor je eten, drinken en fooien. 

Wij verplichten deelnemers van onze reizen om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Dit kun je niet via ons afsluiten.

Niet elke verzekering dekt in oranje gebieden, dus let daar goed op. Anders kan het zijn dat je kosten voor repatriëring, eventuele quarantaine of extra medische kosten niet gedekt worden.

Als we de reis moeten annuleren vanwege het corona-virus (bijvoorbeeld omdat grenzen dicht zijn), dan krijg je je volledige betaling terug. In eerste instantie zullen we dan eerst kijken of het mogelijk is de reis te verplaatsen.

We zullen er alles aan doen om deze reis door te laten gaan. Reisadviezen hebben hier geen invloed op, wij kijken in overleg met onze lokale partners of het mogelijk en veilig is om de reis te laten plaatsvinden. 

Deze landen hanteren momenteel geen extra eisen omtrent vaccinatie  om het land binnen te komen. Hou er wel rekening mee, dat dit op ieder moment kan veranderen en dat het jouw verantwoordelijkheid is om hieraan te voldoen.

Als je zelf wilt annuleren komen de kosten hiervan voor eigen rekening. Je vindt de kosten hiervan in de boekingsvoorwaarden.

Je vindt de meest recente informatie over inreiseisen op de website NederlandWereldwijd.nl.

Je kunt naar deze landen reizen met een geldig paspoort of id-kaart. Je hebt geen visum nodig.

In Marokko wordt betaald met de Marokkaanse dirham. Je kunt gewoon geld opnemen bij lokale pinautomaten, mits je bankpas ingesteld staat op de juiste instellingen. Als je op het vliegveld een simkaart wilt kopen, zou ik je aanraden minimaal €10 contant bij je te hebben.

Vluchten zitten niet inbegrepen bij deze reis. Voor de heenreis raden wij aan de AMS – BEG vlucht van 09:40, of de EIND – BEG van 10:10 te pakken. Terug kun je het beste de DBV – AMS vlucht boeken van 13:55. Boek je vlucht pas als duidelijk is dat de reis doorgaat.

Het is niet mogelijk om via ons je reis te verlengen, al ben je natuurlijk vrij om dat zelf te doen. Je kunt er ook voor kiezen een dagje eerder te komen of later te vertrekken al dat beter uitkomt qua vluchten.

De boekingskosten bedragen €10 per reis. Dit bestaat uit:

– een verplichte bijdrage van €7,50, die wij afdragen aan Garantiefonds GGTO.

– een verplichte bijdrage van €2,50, die wij afdragen aan het Calamiteitenfonds.

Explorista Travel is aangesloten bij het Garantiefonds GGTO. Dit betekent dat in geval dat wij het financieel niet kunnen, je betaalde reisgeld wordt terugbetaald door het garantiefonds. Ook je terugreis is gegarandeerd mochten wij als gevolg van financieel onvermogen hier niet meer voor kunnen zorgdragen.

Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat een reis wordt aangepast n.a.v een natuurramp of andere calamiteit. Als de reis moet worden afgebroken dan zorgt het fonds voor een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Vragen en/of meer informatie?

Stuur ons een mailtje op info@exploristatravel.nl.

Laura
Lauraging mee naar Londen
Lees verder
"Voor het eerst mee met een groepsreis, en ook voor het eerst met Explorista Travel. Met een gezonde spanning vertrokken naar Londen. Toen we eenmaal als groep samen waren viel de spanning volledig weg. Ik heb echt een fantastisch weekend gehad, hele leuke activiteiten gedaan. Van fietstocht tot mini golfen, allemaal top geregeld. Explorista Travel krijgt 10 punten, Milou houdt de groep mooi samen en regelt alles perfect. Ik ga zeker vaker mee!"⁠
Nina
Ninaging mee naar Marokko
Lees verder
Ik zou iedereen willen aanraden om een keer mee te gaan op een reis van explorista travel. In het begin is het heel spannend en misschien een beetje eng, maar iedereen zit met dezelfde gevoelens en dat zorgt er ook voor dat je al snel een hechte groep wordt. Ik heb in een korte tijd echt geweldige dingen meegemaakt (een kamelenrit in de Sahara, foodtour door de souks, heel veel lekker eten en niet te vergeten het afdingen met behulp van Milou’s tips) met een super fijne groep (zo fijn dat we zelfs een tattoo samen gaan zetten). Al met al was het een once in a lifetime experience die ik iedereen zou aanraden!
Sharon
Sharonging mee naar Parijs
Lees verder
Een reisorganisatie voor vrouwen... het is zeker een aanrader! Je leert hierbij leuke meiden kennen die allemaal een plaats of land willen zien en hierdoor zijn ze allemaal enthousiast. Ik was zelf meegegaan naar Parijs en ik heb er totaal geen spijt van. Super leuke en unieke dingen gezien in de stad en ook zeker nieuwe vriendinnen gemaakt. Twijfel je? Moet je niet doen, ga gewoon gezellig mee! Je word namelijk goed begeleidt door de reisleider en hierdoor vormt zich een veilige omgeving in de groep. Ik ga zeker weer een keer mee met een reis van Exploristatravel, omdat het goed geregeld is en ook erg gezellig is.
Manuela
Manuelaging mee op Wintersport Week
Lees verder
Wat heb ik een geweldige wintersportweek gehad!! Lang getwijfeld of ik mee zou gaan omdat het mijn eerste keer wintersport zou worden, maar uiteindelijk toch geboekt en wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb. Hele leuke nieuwe meiden leren kennen, ook de reisbegeleiding van Milou was heel fijn en het voelde al snel vertrouwd. Vooral de afwisseling van het snowboarden en andere activiteiten tussendoor was heel chill. De planning was erg flexibel en je had vaak genoeg ook tijd voor jezelf wanneer je dit wilde. Ook het eten was geweldig, Milou wist elke keer weer de gezelligste en lekkerste restaurantjes uit te kiezen. Vooral de traditioneel bulgaarse restaurants waren een hele ervaring. Ik ga zeker nog vaker mee op reis:) dus ik zou zeggen als je twijfelt gewoon doen, je gaat echt geen spijt krijgen!!
Mariëlle
Mariëlleging mee naar Parijs
Lees verder
Heb echt een super mooie ervaring gehad in Parijs. Milou gaf gelijk een super welkom en open gevoel wat ook afstraalde op de groep. Er was persoonlijke aandacht voor iedereen en ruimte om elkaar te leren kennen. Had al snel het idee dat ik gewoon met vriendinnen op pad was. Ook leuk om de restaurants en barretjes te bezoeken, waar juist meer locals komen. Het kermis museum was zeker een onvergetelijke ervaring 🙂 Ik ga zeker nog een keer mee.
Quirine
Quirineging mee naar Lissabon & Jordanië
Lees verder
Voor de 2de keer met Explorista Travel mee geweest en weer een geweldige reis! Leuke activiteiten en super leuke mensen om je heen waar ik een geweldige tijd mee heb beleefd. Ik ga zeker weer een keer mee, de reizen zijn goed georganiseerd en het contact vooraf en tijdens de reis is alles goed gecommuniceerd!
Roos
Roosging mee naar Marokko, Zuid-Italië & Londen
Lees verder
"Het is onzettend gaaf om met een groep 'onbekende' meiden op reis te gaan. Je leert elkaar super snel kennen, omdat je steeds leuke activiteiten met elkaar doet. Verder is de reisbegeleiding heel goed. Milou is altijd bereikbaar en zorgt dat alles goed geregeld is. Kortom: een aanrader!" ⁠
Previous
Next