Girls weekend Florence • Explorista Travel | Groepsreizen voor vrouwen

Het prachtige Florence is misschien wel de parel van Italië: ooit was de stad hèt centrum van de wereld op het gebied van kunst en architectuur en dat kun je zien. Maar Florence is meer dan een openluchtmuseum, en dat zul je ontdekken zodra je met een local op stap gaat. Zo leer je alle ins- en outs van de stad kennen die je als toerist voorbij zou lopen. We bezoeken traditionele restaurantjes en hippe winkeltjes, spotten street art en je leert ook meer over de interessante geschiedenis van Florence. Je fietst langs de highlights, drinkt een cocktail in een geheime bar, en eet alle lokale specialiteiten! 

dagprogramma

dit kun je verwachten:

mark-de-jong-N3Bm8VEdLho-unsplash

Dag 1

Aankomst Florence

Vandaag kom je aan in het prachtige Florence! In het hotel wacht de reisleidster je op, en zorgt voor een vlekkeloze check-in. Je ontvangt je welkomstpakket inclusief een welkomstcadeautje. We kicken de reis ‘s avonds af met een aperitivo in een hippe bar, en een hapje eten met je nieuwe reisgenootjes bij een heerlijk lokaal restaurant. 

Hoogtepunten

Dag 2

Florence

Na een heerlijk ontbijtje, starten we de dag lekker actief op de fiets! In 3 uur fietsen we langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de Florence, met een Nederlandse gids. Van de Kathedraal tot de Ponte Vecchio: je kunt ze allemaal fotograferen tijdens je fietstour. Daarna lunchen we in een leuk tentje, en heb je de kans de stad zelf te ontdekken. Of ga gezellig mee op wandeling door Oltrarno, de gezelligste wijk van Florence. We komen weer samen voor een wijnproeverij in een klassieke wijnbar, en eten daarna een hapje bij een tof restaurant. Hierna kun je ervoor kiezen het nachtleven in te duiken, onze local gids heeft tips!

Hoogtepunten

Jouw reis draagt bij aan een gelijkere wereld

Tijdens onze reizen werken wij waar mogelijk met vrouwelijke gidsen, en steunen initiatieven die gerund worden door vrouwen. Maar wij willen een nóg grotere impact maken: en daarom doneren wij voor iedere boeking van deze reis €10 aan Artemisia Centro Antiviolenza, een Florentijnse non-profit organisatie die hulp biedt voor vrouwen- en kinderen in situaties van huiselijk geweld.

De telefoonlijn geeft gratis advies aan vrouwen en kinderen in huiselijk geweld-situaties. Samen wordt er een veiligheidsplan ontwikkeld waarmee de gevaarlijke situatie ontvlucht kan worden. Er is juridisch en psychologisch support, net als peer-support in de vorm van groepsmeetings. Ook is er een mogelijkheid te verblijven in één van de twee blijf-van-mijn-lijf-huizen.

Dag 3

Florence

Vandaag beginnen we de dag met een fijne wandeling door het ‘verborgen Florence’. Onze gids neemt je mee naar de leukste minder bekende plekjes van de stad. Je kunt er ook voor kiezen deze wandeling over te slaan en de vrije tijd te gebruiken om een museum te bezoeken. Daarna hebben we weer een lunch in een leuk restaurantje, voordat we samenkomen voor een kookworkshop. Leer Toscaanse klassiekers maken, en neem het recept mee naar huis zodat je indruk kunt maken op je vrienden en familie tijdens je volgende dinner party. Dineren hoeft niet meer, dus we sluiten af met een drankje met wat hapjes en toasten op een geslaagde trip!

Hoogtepunten

Dag 4

Florence

Aan alle goede dingen komt een einde, en zo ook aan ons weekend samen, helaas. Geniet van het lekkere ontbijt, drink nog een glaasje verse jus en vertrek weer naar Nederland met een telefoon vol foto’s en telefoonnummers van nieuwe vriendinnen!

Hoogtepunten

prijzen & inbegrepen

Ga je mee?

Inclusief:

 • Nederlandse reisbegeleiding gedurende de hele reis
 • Een Whatsapp groep met je reisgenootjes en reisbegeleiding
 • 3 overnachtingen in hip hostel incl. ontbijt (privé triple of zespersoons-kamer)
 • Fietstour op dag 2 
 • Kookworskhop
 • Twee stadswandelingen
 • Bezoek aan hippe bars en restaurants
 • Welkomstdrankje op dag 1
 • €7,50 verplichte bijdrage Garantiefonds GTTO (dit valt onder boekingskosten)
 • €2,50 verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (dit valt onder boekingskosten)
 • CO2-compensatie voor hele reis
 • Bijdrage aan lokale charity

Exclusief:

 • Vervoer naar Florence
 • Verplichte reis- en annuleringsverzekering
 • Lunch & diners
 • Fooien, souvenirs, zakgeld en overige uitgaven die niet genoemd zijn

Wijzigingen voorbehouden.

 • Bezoek aan hippe bars en restaurants
 • Welkomstdrankje op dag 1
 • €7,50 verplichte bijdrage Garantiefonds GTTO (dit valt onder boekingskosten)
 • €2,50 verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (dit valt onder boekingskosten)
 • CO2-compensatie voor hele reis
 • Bijdrage aan lokale charity

boeken:

€ 699,-

ex. €10,- boekingskosten
 • Doe nu je aanbetaling: € 275
 • 12 plekken beschikbaar
 • 16 t/m 19 Juni 2023

Co2-compensatie

Reizen is tof, maar heeft helaas ook negatieve kanten voor het milieu. Wij vinden het belangrijk dat onze reizen een zo positief mogelijke bijdrage hebben op de planeet. We geven terug aan het milieu door de co2-uitstoot van het lokale transport tijdens onze reis te compenseren via Greenseat.
Omdat vervoer naar Florence niet inbegrepen is bij onze groepsreis vragen we je zelf de co2- uitstoot van je trein, bus of autorit te compenseren (we raden je niet te vliegen op zo'n kleine afstand). Dat kan al voor een paar euro via bijvoorbeeld Greenseat. Daarmee voorzie je iemand in een ontwikkelingsland een jaar lang van groene energie.

Praktische informatie

handig om te weten

De reis gaat door als er 6 plekken verkocht zijn. Hoe sneller je boekt, hoe sneller de reis vol is. Ik zou je aanraden je vervoer pas te boeken nadat er bevestiging is dat de reis daadwerkelijk doorgaat. Je kunt deze reis boeken tot 15 dagen voor vertrek.

Vanwege de aard van onze reizen kun je alleen mee met de reis als je je identificeert als vrouw van 18 jaar of ouder. Transvrouwen zijn dus ook welkom.

We hanteren geen maximumleeftijd. De reis is fysiek niet uitdagend, maar is helaas vanwege de plekken die we bezoeken niet rolstoelvriendelijk.

We vragen van iedereen die meegaat een positieve en open houding. Je bent avontuurlijk, flexibel en wilt graag nieuwe vriendschappen sluiten. Je neemt deel aan de groepsactiviteiten en houdt je aan het schema, en zorgt voor een veilige en inclusieve sfeer.

Het leuke aan onze groepsreizen is dat je andere vrouwen leert kennen die van dezelfde soort reizen en bestemmingen houden als jij. Daarom worden alle kamers gedeeld met minimaal drie of maximaal zes vrouwen. Indien mogelijk kun je ter plekke kiezen met wie je een kamer deelt. Als je toch liever een eenpersoonskamer boekt, dan kan dat op aanvraag (toeslag geldt). Als je daarvan gebruik wilt maken, stuur ons dan na je bestelling een mailtje om dat te laten weten, dan regelen we dat voor je.

Wij willen wil dat je je tijdens je reis zo min mogelijk met geld bezighoudt, en dat je niet hoeft na te denken of je excursies wel of niet gaat doen vanwege eventuele kosten. Daarom zijn alle excursies op ons reisschema inbegrepen, zodat jij alleen maar hoeft te genieten. Ter plekke hoef jij alleen nog maar te betalen voor je eten, drinken en fooien. 

Wij verplichten deelnemers van onze reizen om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Dit kun je niet via ons afsluiten.

Niet elke verzekering dekt in oranje gebieden, dus let daar goed op. Anders kan het zijn dat je kosten voor repatriëring, eventuele quarantaine of extra medische kosten niet gedekt worden.

Als we de reis moeten annuleren vanwege het corona-virus (bijvoorbeeld omdat grenzen dicht zijn), dan krijg je je volledige betaling terug. In eerste instantie zullen we dan eerst kijken of het mogelijk is de reis te verplaatsen.

We zullen er alles aan doen om deze reis door te laten gaan. Reisadviezen hebben hier geen invloed op, wij kijken in overleg met onze lokale partners of het mogelijk en veilig is om de reis te laten plaatsvinden. 

Als je zelf wilt annuleren komen de kosten hiervan voor eigen rekening. Je vindt de kosten hiervan in de boekingsvoorwaarden.

Duitsland hanteert nog altijd een verplichting om FFP2-mondkapje in het openbaar vervoer te dragen.

Je vindt de meest recente informatie over inreiseisen op de website NederlandWereldwijd.nl.

Met een Nederlandse of Belgische nationaliteit heb je geen visum nodig, aangezien Italië onderdeel is van Europa.

In Italië betalen ze met de Euro. Je simkaart is ook gewoon geldig. Je kunt ter plekke geld opnemen als je cash nodig hebt.

Vluchten zitten niet inbegrepen bij deze reis. We raden je aan te vliegen op Pisa (goedkoper) of op Florence (makkelijker). Vanaf Pisa gaan er treinen en bussen naar Florence, die er ongeveer een uur over doen.

Het is niet mogelijk om via ons je reis te verlengen, al ben je natuurlijk vrij om dat zelf te doen. We kunnen je hierbij helpen met advies.

De boekingskosten bedragen €10 per reis. Dit bestaat uit:

– een verplichte bijdrage van €7,50, die wij afdragen aan Garantiefonds GGTO.

– een verplichte bijdrage van €2,50, die wij afdragen aan het Calamiteitenfonds.

Explorista Travel is aangesloten bij het Garantiefonds GGTO. Dit betekent dat in geval dat wij het financieel niet kunnen, je betaalde reisgeld wordt terugbetaald door het garantiefonds. Ook je terugreis is gegarandeerd mochten wij als gevolg van financieel onvermogen hier niet meer voor kunnen zorgdragen.

Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat een reis wordt aangepast n.a.v een natuurramp of andere calamiteit. Als de reis moet worden afgebroken dan zorgt het fonds voor een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Deze kosten moeten bij boeking worden voldaan, aangezien de reis vanaf het moment van boeking onder deze garanties valt.

Vragen en/of meer informatie?

Stuur ons een mailtje op info@exploristatravel.nl.

Groepsreizen

We lanceren constant nieuwe reizen, blijf op de hoogte!

Girls weekends

Mee met het volgende Girls Weekend? Meld je aan voor de nieuwsbrief!