Girls weekend Lissabon • Explorista Travel | Groepsreizen voor vrouwen

Het zonnige Lissabon is de perfecte citytrip. De Portugese hoofdstad barst van de geschiedenis, heerlijk eten en omdat het gebouw is op zeven heuvels vind je om elke hoek wel een uitzichtpunt of rooftopbar. Tijdens ons Girls Weekend ontdekken we alle aspecten van Lissabon, varen we over de Tejo-rivier en smikkelen we uiteraard een bijna illegale hoeveelheid pasteis de nata!

dagprogramma

dit kun je verwachten:

Lissabon-33

Dag 1

Aankomst Lissabon

Vandaag kom je aan in het zonnige Lissabon! In je stijlvolle hotel wacht de reisleidster je op, en zorgt voor een vlekkeloze check-in. Je ontvangt je welkomstpakket. We kicken de reis ‘s avonds af met een welkomstdrankje in een rooftopbar met geweldig uitzicht over Lissabon. Daarna gaan we een hapje eten met je nieuwe reisgenootjes bij een hip restaurant. 

Hoogtepunten

Dag 2

Lissabon

Na een heerlijk ontbijt in het zonnetje, starten we de dag lekker actief op de fiets! In 3.5 uur (met pauze) fietsen we langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de Lissabon, met een Nederlandse gids. Gelukkig beginnen we bovenaan de heuvel en fietsen we naar beneden ;-). We eindigen in Belém, een stadsdeel met veel bezienswaardigheden. In de middag heb je vrije tijd, en bijvoorbeeld de kans om Belém verder te ontdekken. Wandel gezellig mee door de buurt, en bezoek het prachtige Mosteiro dos Jerónimos. De avond begint met een sunset cruise op de Tejo met lokale wijn. We eten een hapje in de haven en daarna kun je ervoor kiezen het nachtleven in te duiken!

Hoogtepunten

Jouw reis draagt bij aan een gelijkere wereld

Tijdens onze reizen werken wij waar mogelijk met vrouwelijke gidsen, en steunen initiatieven die gerund worden door vrouwen. Maar wij willen een nóg grotere impact maken: en daarom doneren wij voor iedere boeking van deze reis €10 aan Associação de Mulheres Contra a Violência (Association of Women against Violence), een non-profit organisatie zich inzet tegen mannelijk geweld tegen vrouwen, jongeren en kinderen. Ook bieden ze hulp en steun voor slachtoffers van gendergeweld.

AMCV biedt crisisopvang voor vrouwen in gewelddadige situaties, net als juridische ondersteuning. Daarnaast maakt het zich hard in de politiek en maatschappij voor vrouwenrechten.

Dag 3

Lissabon

Vandaag beginnen we de dag met een super unieke activiteit: het schilderen van Azulejos-tegeltjes. Terwijl je geniet van een drankje en een snackje schilder je je eigen souvenir! Daarna heb je weer een vrije middag die je kunt besteden zoals je wilt: ga je shoppen in LX Factory? Óf besluit je mee te gaan op wandeling door Alfama en Gracia, de oudste buurten van Lissabon? ‘S avonds sluiten we ons weekendje af met een heerlijk einddiner!

Hoogtepunten

Dag 4

Lissabon

Aan alle goede dingen komt een einde, en zo ook aan ons weekend samen, helaas. Geniet van het lekkere ontbijt, geniet van de laatste zonnestralen, koop nog een paar Pasteis de Nata voor je terugreis en vertrek weer naar Nederland met een album vol foto’s en telefoonnummers van nieuwe vriendinnen!

Hoogtepunten

Hoe komen wij tot onze prijzen?

Wij zijn een kleine reisorganisatie, wat betekent dat wij andere prijzen hanteren dan grote touroperators. Bij Explorista Travel geloven wij in openheid en vertellen wij je graag hoe wij tot onze prijzen komen.  

Wij houden bewust onze tourgroepen klein. Bij ons geen grote touringcars met zestig reizigers die van uitzichtpunt naar souvenirwinkel gesleept worden. Onze groepen bestaan uit maximaal 14 reizigers zodat het lekker authentiek en persoonlijk blijft. Dat houdt echter wel in dat wij al onze kosten voor een reis door maximaal 14 reizigers kunnen delen, in plaats van door zestig. 

Een eerlijke compensatie voor onze lokale partners en kwaliteit van ons product staan bij ons voorop. Bij ons geen sfeerloze massahotels in een buitenwijk om geld te besparen, maar alleen gezellige centraal gelegen hotels en hippe restaurantjes waar locals graag komen. Iedereen die meewerkt aan deze reis wordt eerlijk betaald. 

Uiteraard is meegaan met een tourgroep duurder dan als je zelfstandig reist. Je hebt immers 24/7 iemand die voor je klaarstaat en alles voor je regelt. Contact is bij ons warm en persoonlijk, via o.a. Whatsapp, omdat wij begrijpen hoe spannend het kan zijn om een groepsreis te boeken en we het SUPER speciaal vinden dat jij je vakantie met ons wilt doorbrengen! Je bent voor ons nooit een nummertje!

prijzen & inbegrepen

Ga je mee?

Inclusief:

 • Nederlandse reisbegeleiding gedurende de hele reis
 • Een Whatsapp groep met je reisgenootjes en reisbegeleiding
 • 4 overnachtingen in centraal boetiekhostel incl. ontbijt (bed in private 6 persoonkamer)
 • Fietstour op dag 2
 • Sunset cruise op dag 2 
 • Azulejos workshop op dag 3
 • 2x stadswandeling (of vrije tijd)
 • Bezoek aan hippe cocktailbars en restaurants
 • Welkomstdrankje op dag 1
 • Lokale OV-kaart met reistegoed 
 • €11 verplichte bijdrage Garantiefonds GTTO & Calamiteitenfonds (dit valt onder boekingskosten)
 • CO2-compensatie voor hele reis
 • Bijdrage aan lokale charity

Exclusief:

 • Vervoer naar Lissabon
 • Verplichte reis- en annuleringsverzekering
 • Lunch & diners
 • Fooien, souvenirs, entreegelden, zakgeld en overige uitgaven die niet expliciet genoemd zijn

Wijzigingen voorbehouden.

 • 2x stadswandeling (of vrije tijd)
 • Bezoek aan hippe cocktailbars en restaurants
 • Welkomstdrankje op dag 1
 • Lokale OV-kaart met reistegoed 
 • €11 verplichte bijdrage Garantiefonds GTTO & Calamiteitenfonds (dit valt onder boekingskosten)
 • CO2-compensatie voor hele reis
 • Bijdrage aan lokale charity

boeken:

€679-

ex. €11 boekingskosten
 • Doe nu je aanbetaling: € 289
 • 14 plekken beschikbaar
 • 7 t/m 10 Juni 2024

Co2-compensatie

Reizen is tof, maar heeft helaas ook negatieve kanten voor het milieu. Wij vinden het belangrijk dat onze reizen een zo positief mogelijke bijdrage hebben op de planeet. We geven terug aan het milieu door de co2-uitstoot van het lokale transport tijdens onze reis te compenseren via Greenseat.
Omdat vervoer naar Lissabon niet inbegrepen is bij onze groepsreis vragen we je zelf de co2- uitstoot van je vlucht te compenseren. Dat kan al voor een paar euro via bijvoorbeeld Greenseat. Daarmee voorzie je iemand in een ontwikkelingsland een jaar lang van groene energie.

Praktische informatie

handig om te weten

De reis gaat door als er 6 plekken verkocht zijn. Hoe sneller je boekt, hoe sneller de reis vol is. Ik zou je aanraden je vervoer pas te boeken nadat er bevestiging is dat de reis daadwerkelijk doorgaat. Je kunt deze reis boeken tot 15 dagen voor vertrek.

Vanwege de aard van onze reizen kun je alleen mee met de reis als je je identificeert als vrouw van 18 jaar of ouder. Transvrouwen zijn dus ook welkom.

We hanteren geen maximumleeftijd. De reis is fysiek niet uitdagend, maar is helaas vanwege de plekken die we bezoeken niet rolstoelvriendelijk.

We vragen van iedereen die meegaat een positieve en open houding. Je bent avontuurlijk, flexibel en wilt graag nieuwe vriendschappen sluiten. Je neemt deel aan de groepsactiviteiten en houdt je aan het schema, en zorgt voor een veilige en inclusieve sfeer.

Het leuke aan onze groepsreizen is dat je andere vrouwen leert kennen die van dezelfde soort reizen en bestemmingen houden als jij. Daarom worden alle kamers gedeeld een andere reiziger. Indien mogelijk kun je ter plekke kiezen met wie je een kamer deelt. Als je toch liever een eenpersoonskamer boekt, dan geldt daarvoor een toeslag (vraag ons even naar deze optie!). 

Wij willen wil dat je je tijdens je reis zo min mogelijk met geld bezighoudt, en dat je niet hoeft na te denken of je excursies wel of niet gaat doen vanwege eventuele kosten. Daarom zijn alle excursies op ons reisschema inbegrepen, zodat jij alleen maar hoeft te genieten. Ter plekke hoef jij alleen nog maar te betalen voor je eten, drinken en fooien. 

Wij verplichten deelnemers van onze reizen om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Dit kun je niet via ons afsluiten.

Niet elke verzekering dekt in oranje gebieden, dus let daar goed op. Anders kan het zijn dat je kosten voor repatriëring, eventuele quarantaine of extra medische kosten niet gedekt worden.

Als we de reis moeten annuleren vanwege het corona-virus (bijvoorbeeld omdat grenzen dicht zijn), dan krijg je je volledige betaling terug. In eerste instantie zullen we dan eerst kijken of het mogelijk is de reis te verplaatsen.

We zullen er alles aan doen om deze reis door te laten gaan. Reisadviezen hebben hier geen invloed op, wij kijken in overleg met onze lokale partners of het mogelijk en veilig is om de reis te laten plaatsvinden. 

Als je zelf wilt annuleren komen de kosten hiervan voor eigen rekening. Je vindt de kosten hiervan in de boekingsvoorwaarden.

Je vindt de meest recente informatie over inreiseisen op de website NederlandWereldwijd.nl.

Met een Nederlandse of Belgische nationaliteit heb je geen visum nodig in Portugal, want het us onderdeel van de Schengenzone.

In Portugal betalen ze met de euro. Zorg dat je altijd wat cash bij de hand hebt, maestro-bankpassen haperen soms.

Vluchten zitten niet inbegrepen bij deze reis. Dit maakt het makkelijker voor jou om te bepalen wanneer je wilt aankomen en vertrekken. Je kunt eventueel met andere reizigers overleggen om samen te reizen!

Het is niet mogelijk om via ons je reis te verlengen, al ben je natuurlijk vrij om dat zelf te doen. 

De boekingskosten bedragen €10 per reis. Dit bestaat uit:

– een verplichte bijdrage van €7,50, die wij afdragen aan Garantiefonds GGTO.

– een verplichte bijdrage van €2,50, die wij afdragen aan het Calamiteitenfonds.

Explorista Travel is aangesloten bij het Garantiefonds GGTO. Dit betekent dat in geval dat wij het financieel niet kunnen, je betaalde reisgeld wordt terugbetaald door het garantiefonds. Ook je terugreis is gegarandeerd mochten wij als gevolg van financieel onvermogen hier niet meer voor kunnen zorgdragen.

Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat een reis wordt aangepast n.a.v een natuurramp of andere calamiteit. Als de reis moet worden afgebroken dan zorgt het fonds voor een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Deze kosten moeten bij boeking worden voldaan, aangezien de reis vanaf het moment van boeking onder deze garanties valt.

Vragen en/of meer informatie?

Stuur ons een mailtje op info@exploristatravel.nl.

Laura
Lauraging mee naar Londen
Lees verder
"Voor het eerst mee met een groepsreis, en ook voor het eerst met Explorista Travel. Met een gezonde spanning vertrokken naar Londen. Toen we eenmaal als groep samen waren viel de spanning volledig weg. Ik heb echt een fantastisch weekend gehad, hele leuke activiteiten gedaan. Van fietstocht tot mini golfen, allemaal top geregeld. Explorista Travel krijgt 10 punten, Milou houdt de groep mooi samen en regelt alles perfect. Ik ga zeker vaker mee!"⁠
Sharon
Sharonging mee naar Parijs
Lees verder
Een reisorganisatie voor vrouwen... het is zeker een aanrader! Je leert hierbij leuke meiden kennen die allemaal een plaats of land willen zien en hierdoor zijn ze allemaal enthousiast. Ik was zelf meegegaan naar Parijs en ik heb er totaal geen spijt van. Super leuke en unieke dingen gezien in de stad en ook zeker nieuwe vriendinnen gemaakt. Twijfel je? Moet je niet doen, ga gewoon gezellig mee! Je word namelijk goed begeleidt door de reisleider en hierdoor vormt zich een veilige omgeving in de groep. Ik ga zeker weer een keer mee met een reis van Exploristatravel, omdat het goed geregeld is en ook erg gezellig is.
Mariëlle
Mariëlleging mee naar Parijs
Lees verder
Heb echt een super mooie ervaring gehad in Parijs. Milou gaf gelijk een super welkom en open gevoel wat ook afstraalde op de groep. Er was persoonlijke aandacht voor iedereen en ruimte om elkaar te leren kennen. Had al snel het idee dat ik gewoon met vriendinnen op pad was. Ook leuk om de restaurants en barretjes te bezoeken, waar juist meer locals komen. Het kermis museum was zeker een onvergetelijke ervaring 🙂 Ik ga zeker nog een keer mee.
Roos
Roosging mee naar Londen
Lees verder
"Het is onzettend gaaf om met een groep 'onbekende' meiden op reis te gaan. Je leert elkaar super snel kennen, omdat je steeds leuke activiteiten met elkaar doet. Verder is de reisbegeleiding heel goed. Milou is altijd bereikbaar en zorgt dat alles goed geregeld is. Kortom: een aanrader!" ⁠
Vorige
Volgende

Groepsreizen

We lanceren constant nieuwe reizen, blijf op de hoogte!

Girls weekends

Mee met het volgende Girls Weekend? Meld je aan voor de nieuwsbrief!