Girls weekend Valencia • Explorista Travel | Groepsreizen voor vrouwen

Het zonnige Valencia is de perfecte citytrip. De Spaanse stad is de perfecte combinatie van modern en oud. De stad barst van de geschiedenis, cultuur en heerlijk eten (paella anyone?!). Tijdens ons Girls Weekend ontdekken we alle aspecten van Valencia, dansen we flamenco, maken onze eigen souvenirs en bezoeken we ook het prachtige natuurgebied Albufera!

dagprogramma

dit kun je verwachten:

jonny-james-TE0leJlNX8Y-unsplash

Dag 1

Aankomst Valencia

Vandaag kom je aan in het zonnige Valencia! In je centrale hotel wacht de reisleidster je op, en zorgt voor een vlekkeloze check-in. Je ontvangt je welkomstpakket. We kicken de reis ‘s avonds af met een welkomstdrankje in een rooftopbar met geweldig uitzicht over de stad. Daarna gaan we een hapje eten met je nieuwe reisgenootjes bij een hip restaurant. 

Hoogtepunten

Dag 2

Valencia

Na een heerlijk ontbijt in het hotel, starten we de dag lekker actief op de fiets! In 3.5 uur (met pauze) fietsen we langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de Valencia, met een Nederlandse gids. We fietsen onder andere door het centrum, langs de Turia-rivier en de Stad van de Kunst en Wetenschappen. In de middag gaan we naar het strand. Je kunt hier lekker relaxen of de fietsen gebruiken om iets anders te bezoeken (één van de musea, bijvoorbeeld). De avond begint met een vermouth aperitief, voordat we gezellig op tapas-tour gaan. Daarna kun je ervoor kiezen het nachtleven in te duiken, of lekker op tijd je bed in te duiken.

Hoogtepunten

Jouw reis draagt bij aan een gelijkere wereld

Tijdens onze reizen werken wij waar mogelijk met vrouwelijke gidsen, en steunen initiatieven die gerund worden door vrouwen. Maar wij willen een nóg grotere impact maken: en daarom doneren wij voor iedere boeking van deze reis €10 aan Fundación Ana Bella, een non-profit organisatie zich inzet voor slachtoffers van gendergeweld. Ook bieden ze steun en praktische support voor vrouwen die situaties van huiselijk geweld willen verlaten.

De hulp is enorm breed: van emotionele steun tot juridische ondersteuning, en van traumatherapie tot financiële contributie aan de huur van een woonruimte ver van hun mishandelaars. Ook kunnen slachtoffers via de stichting een baan krijgen die aansluit bij hun ambities zodat ze financieel op eigen benen komen te staan.

Dag 3

Valencia

Vandaag beginnen we de dag met een super unieke activiteit: een flamenco-les. Gooi je heupen los en leer alles over deze Spaanse dansstijl! Daarna heb je weer een vrije middag die je kunt besteden zoals je wilt: ga je met ons mee naar de hippe wijk El Carmen om street art te kijken en de leuke winkeltjes in te duiken? Of misschien ga je gewoon even lekker relaxen? Aan het eind van de middag komen we bijeen voor een knutselactiviteit: de maken droogbloemboeketjes die je mag houden (leuk voor in je huis) en proeven onderwel lokale wijnen! We eten bij een hip restaurant waar je ook kunt dansen!

Hoogtepunten

Dag 4

Albufera

Vandaag hebben we een vroege start, want we maken een excursie buiten Valencia! We pakken de bus naar natuurpark Albufera, het grootste zoetwatermeer van Spanje. Hier pakken we de boot en varen door de lagune. In het nabijgelegen dorpje El Palmar is de paella uitgevonden, en die gaan we hier natuurlijk ook proeven! Na de lunch heb je vrije tijd. ‘S avonds is het alweer tijd voor ons laatste diner, waar we op een geslaagde trip toasten!

Hoogtepunten

Dag 5

Valencia

Aan alle goede dingen komt een einde, en zo ook aan ons weekend samen, helaas. Geniet van het lekkere ontbijt, geniet van de laatste zonnestralen, drink nog een verse jus d’orange en vertrek weer naar Nederland of België met een album vol foto’s en telefoonnummers van nieuwe vriendinnen!

Hoogtepunten

prijzen & inbegrepen

Ga je mee?

Inclusief:

 • Nederlandse reisbegeleiding gedurende de hele reis
 • Een Whatsapp groep met je reisgenootjes en reisbegeleiding
 • 4 overnachtingen in centraal boetiekhotel incl. ontbijt 
 • Fietstour op dag 2 met Baja Bikes
 • Flamencoles op dag 3 
 • Droogbloemenworkshop & wijnproeverij op dag 3
 • Busticket naar natuurpark Albufera
 • Boottocht door Albufera
  1x stadswandeling (of vrije tijd)
 • Bezoek aan hippe cocktailbars en restaurants
 • Welkomstdrankje op dag 1
 • €7,50 verplichte bijdrage Garantiefonds GTTO (dit valt onder boekingskosten)
 • €2,50 verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (dit valt onder boekingskosten)
 • CO2-compensatie voor hele reis
 • Bijdrage aan lokale charity

Exclusief:

 • Vervoer naar Valencia
 • Verplichte reis- en annuleringsverzekering
 • Lunch & diners
 • Fooien, souvenirs, entreegelden, zakgeld en overige uitgaven die niet expliciet genoemd zijn

Wijzigingen voorbehouden.

 • Boottocht door Albufera
 • 1x stadswandeling (of vrije tijd)
 • Bezoek aan hippe cocktailbars en restaurants
 • Welkomstdrankje op dag 1
 • €7,50 verplichte bijdrage Garantiefonds GTTO (dit valt onder boekingskosten)
 • €2,50 verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (dit valt onder boekingskosten)
 • CO2-compensatie voor hele reis
 • Bijdrage aan lokale charity

boeken:

€729,-

ex. €10 boekingskosten
 • Doe nu je aanbetaling: € 299
 • 12 plekken beschikbaar
 • 1 t/m 5 juni 2023.

Co2-compensatie

Reizen is tof, maar heeft helaas ook negatieve kanten voor het milieu. Wij vinden het belangrijk dat onze reizen een zo positief mogelijke bijdrage hebben op de planeet. We geven terug aan het milieu door de co2-uitstoot van het lokale transport tijdens onze reis te compenseren via Greenseat.
Omdat vervoer naar Valencia niet inbegrepen is bij onze groepsreis vragen we je zelf de co2- uitstoot van je vlucht te compenseren. Dat kan al voor een paar euro via bijvoorbeeld Greenseat. Daarmee voorzie je iemand in een ontwikkelingsland een jaar lang van groene energie.

Praktische informatie

handig om te weten

De reis gaat door als er 6 plekken verkocht zijn. Hoe sneller je boekt, hoe sneller de reis vol is. Ik zou je aanraden je vervoer pas te boeken nadat er bevestiging is dat de reis daadwerkelijk doorgaat. Je kunt deze reis boeken tot 15 dagen voor vertrek.

Vanwege de aard van onze reizen kun je alleen mee met de reis als je je identificeert als vrouw van 18 jaar of ouder. Transvrouwen zijn dus ook welkom.

We hanteren geen maximumleeftijd. De reis is fysiek niet uitdagend, maar is helaas vanwege de plekken die we bezoeken niet rolstoelvriendelijk.

We vragen van iedereen die meegaat een positieve en open houding. Je bent avontuurlijk, flexibel en wilt graag nieuwe vriendschappen sluiten. Je neemt deel aan de groepsactiviteiten en houdt je aan het schema, en zorgt voor een veilige en inclusieve sfeer.

Het leuke aan onze groepsreizen is dat je andere vrouwen leert kennen die van dezelfde soort reizen en bestemmingen houden als jij. Daarom worden alle kamers gedeeld. Indien mogelijk kun je ter plekke kiezen met wie je een kamer deelt. Als je toch liever een eenpersoonskamer boekt, dan kan dat mogelijk (op aanvraag) en geldt daarvoor een toeslag. 

Wij willen wil dat je je tijdens je reis zo min mogelijk met geld bezighoudt, en dat je niet hoeft na te denken of je excursies wel of niet gaat doen vanwege eventuele kosten. Daarom zijn alle excursies op ons reisschema inbegrepen, zodat jij alleen maar hoeft te genieten. Ter plekke hoef jij alleen nog maar te betalen voor je eten, drinken en fooien. 

Wij verplichten deelnemers van onze reizen om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Dit kun je niet via ons afsluiten.

Niet elke verzekering dekt in oranje gebieden, dus let daar goed op. Anders kan het zijn dat je kosten voor repatriëring, eventuele quarantaine of extra medische kosten niet gedekt worden.

Als we de reis moeten annuleren vanwege het corona-virus (bijvoorbeeld omdat grenzen dicht zijn), dan krijg je je volledige betaling terug. In eerste instantie zullen we dan eerst kijken of het mogelijk is de reis te verplaatsen.

We zullen er alles aan doen om deze reis door te laten gaan. Reisadviezen hebben hier geen invloed op, wij kijken in overleg met onze lokale partners of het mogelijk en veilig is om de reis te laten plaatsvinden. 

Als je zelf wilt annuleren komen de kosten hiervan voor eigen rekening. Je vindt de kosten hiervan in de boekingsvoorwaarden.

Je vindt de meest recente informatie over inreiseisen op de website NederlandWereldwijd.nl.

Met een Nederlandse of Belgische nationaliteit heb je geen visum nodig in Spanje, want het us onderdeel van de Schengenzone.

In Spanje betalen ze met de euro. Zorg dat je altijd wat cash bij de hand hebt, maestro-bankpassen haperen soms.

Vluchten zitten niet inbegrepen bij deze reis. Dit maakt het makkelijker voor jou om te bepalen wanneer je wilt aankomen en vertrekken. Je kunt eventueel met andere reizigers overleggen om samen te reizen! (dat gebeurt veel!)

Het is niet mogelijk om via ons je reis te verlengen, al ben je natuurlijk vrij om dat zelf te doen. We kunnen je hierbij wel helpen met advies.

De boekingskosten bedragen €10 per reis. Dit bestaat uit:

– een verplichte bijdrage van €7,50, die wij afdragen aan Garantiefonds GGTO.

– een verplichte bijdrage van €2,50, die wij afdragen aan het Calamiteitenfonds.

Explorista Travel is aangesloten bij het Garantiefonds GGTO. Dit betekent dat in geval dat wij het financieel niet kunnen, je betaalde reisgeld wordt terugbetaald door het garantiefonds. Ook je terugreis is gegarandeerd mochten wij als gevolg van financieel onvermogen hier niet meer voor kunnen zorgdragen.

Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat een reis wordt aangepast n.a.v een natuurramp of andere calamiteit. Als de reis moet worden afgebroken dan zorgt het fonds voor een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Deze kosten moeten bij boeking worden voldaan, aangezien de reis vanaf het moment van boeking onder deze garanties valt.

Vragen en/of meer informatie?

Stuur ons een mailtje op info@exploristatravel.nl.

Laura
Lauraging mee naar Londen
Lees verder
"Voor het eerst mee met een groepsreis, en ook voor het eerst met Explorista Travel. Met een gezonde spanning vertrokken naar Londen. Toen we eenmaal als groep samen waren viel de spanning volledig weg. Ik heb echt een fantastisch weekend gehad, hele leuke activiteiten gedaan. Van fietstocht tot mini golfen, allemaal top geregeld. Explorista Travel krijgt 10 punten, Milou houdt de groep mooi samen en regelt alles perfect. Ik ga zeker vaker mee!"⁠
Sharon
Sharonging mee naar Parijs
Lees verder
Een reisorganisatie voor vrouwen... het is zeker een aanrader! Je leert hierbij leuke meiden kennen die allemaal een plaats of land willen zien en hierdoor zijn ze allemaal enthousiast. Ik was zelf meegegaan naar Parijs en ik heb er totaal geen spijt van. Super leuke en unieke dingen gezien in de stad en ook zeker nieuwe vriendinnen gemaakt. Twijfel je? Moet je niet doen, ga gewoon gezellig mee! Je word namelijk goed begeleidt door de reisleider en hierdoor vormt zich een veilige omgeving in de groep. Ik ga zeker weer een keer mee met een reis van Exploristatravel, omdat het goed geregeld is en ook erg gezellig is.
Mariëlle
Mariëlleging mee naar Parijs
Lees verder
Heb echt een super mooie ervaring gehad in Parijs. Milou gaf gelijk een super welkom en open gevoel wat ook afstraalde op de groep. Er was persoonlijke aandacht voor iedereen en ruimte om elkaar te leren kennen. Had al snel het idee dat ik gewoon met vriendinnen op pad was. Ook leuk om de restaurants en barretjes te bezoeken, waar juist meer locals komen. Het kermis museum was zeker een onvergetelijke ervaring 🙂 Ik ga zeker nog een keer mee.
Roos
Roosging mee naar Londen
Lees verder
"Het is onzettend gaaf om met een groep 'onbekende' meiden op reis te gaan. Je leert elkaar super snel kennen, omdat je steeds leuke activiteiten met elkaar doet. Verder is de reisbegeleiding heel goed. Milou is altijd bereikbaar en zorgt dat alles goed geregeld is. Kortom: een aanrader!" ⁠
Vorige
Volgende

Groepsreizen

We lanceren constant nieuwe reizen, blijf op de hoogte!

Girls weekends

Mee met het volgende Girls Weekend? Meld je aan voor de nieuwsbrief!