Groepsreis Balkan • Explorista Travel | Groepsreizen voor vrouwen

Meivakantie Zuidoost Europa

kom op rondreis door Kroatië, Bosnië & Herzegovina & Montenegro

Waarom zou je in je meivakantie naar 1 land gaan, als je er naar 3 kunt gaan? In een week ontdekken we het wonderschone Zuid-Oost Europa. In totaal bezoeken we die landen: Bosnië en Herzegovina, Montenegro en Kroatië. We bezoeken beroemde steden, pittoreske dorpjes, adembenemende natuur, zwemmen in de Middellandse Zee, volgen workshops en genieten van de Mediterrane vibes.

dagprogramma

dit kun je verwachten:

Dag 1

Aankomst Split

Vandaag kom je aan in ons eerste land van de rondreis: Kroatië. Onze reis start in het historische Split. Met een transfer wordt je naar het hotel gebracht en kun je inchecken. Mocht je op tijd aankomen, heb je tijd om het stadscentrum te bezoeken met een stadsgids.
Split heeft een historisch stadscentrum dat zich gevormd heeftrond het ruime paleis van Diocletianus (onderdeel van het UNESCO-werelderfgoed), het beroemdste en best bewaarde monument uit de oudheid in Kroatië. Wandel ook langs de prachtige waterkant, het symbool van deze mediterrane stad, vol charmante cafés. ‘s Avonds komen we bijeen voor een welkomstdiner!

Hoogtepunten

Dag 2

Split & Dubrovnik

Na het ontbijt vertrekken we naar Dubrovnik, maar voordat we daar aankomen, maken we een stop in Ston. Op een uur rijden ligt schiereiland Pelješac, het beroemdste wijnbouwgebied van Zuid-Kroatië. Hier gaan we een boot op, en genieten we van de ongerepte natuur van de Maloston-baai, en ontmoeten we de familie Šare die al generaties lang oesters kweekt. Tijdens de boottocht leren we alles over het kweken van oesters en hoe je oesters verzamelt en opent. Aan het eind mogen we ze ook proeven onder het genot van een glaasje wijn, voordat we doorrijden naar Dubrovnik waar we overnachten.

Hoogtepunten

Dag 3

Dubrovnik

Vandaag hebben we een rustige dag in Dubrovnik. We beginnen de dag met een stadsrondleiding. We bezoeken het Franciscaner klooster, de oude apotheek en de kathedraal en zijn schatkamer. Daarna hebben we een vrije middag die je kunt besteden zoals je wilt. Ga je op het strand liggen, shoppen, of over de oude stadsmuren wandelen?

Hoogtepunten

Dag 4

Kotor

Vandaag gaan we door naar ons volgende land: Montenegro. De eerste stop is Perast, waar we een rondleiding krijgen. We bezoeken in de stad Perast het kleine eiland en de kerk Our Lady of the Rocks. Na de lunch gaan we door naar de baai van Kotor.  We struinen door het dorpje Kotor en zien daar de kathedraal van Kotor. Aan het eind van de middag gaan we door naar Budva, waar we overnachten.

Hoogtepunten

Jouw reis draagt bij aan een gelijkere wereld

Tijdens onze reizen werken wij waar mogelijk met vrouwelijke gidsen, en steunen initiatieven die gerund worden door vrouwen. Maar wij willen een nóg grotere impact maken: en daarom doneren wij voor iedere boeking €15 aan Free a Girl. Dit is een non-profit die zich inzet tegen seksuele uitbuiting van meisjes wereldwijd. De organisatie heeft al meer dan zesduizend meisjes gered uit bordelen in Azië.

Dag 5

Budva

Na het ontbijt maken we met een lokale gids een rondleiding door Budva, waarna we met de bus naar het nabijgelegen eiland st. Stefan gaan, die je vanaf het vasteland zult zien. Na een bezoek, keren we terug in Budva en hebben we de rest van de middag vrij. Ga je relaxen aan het strand of één van de nabijgelegen bezienswaardigheden bewonderen?

Hoogtepunten

Dag 6

Budva & Mostar

Vandaag een rustige dag, na het ontbijt gaan we met de bus naar ons laatste land op deze trip: Bosnië en Herzegovina. Het prachtige Mostar barst van de geschiedenis en cultuur, en je hebt dan ook de rest van de dag om Mostar op eigen gelegenheid te ontdekken. Ga bijvoorbeeld kijken bij de mannen die voor betaling van de hoge brug af springen.

Hoogtepunten

Dag 7

Mostar & Blagaj

Onze laatste dag, dus vandaag halen we er nog even het meeste uit! We beginnen met een officiële rondleiding door Mostar. Mostar werd in de 15e eeuw gesticht door de Turken. Verken tijdens het bezoeken van bezienswaardigheden de door UNESCO beschermde oude stad en bezoek de beroemde 14e-eeuwse brug van Mostar, die in 1566 werd verwoest en zorgvuldig werd herbouwd. Hiernaar gaan we door naar Blagaj – Blagaj ligt 12 km zuidelijker dan Mostar. Het is gelegen aan de rivier de Buna. Er zijn nog steeds ruïnes van de middeleeuwse stad op de kliffen boven de bron van Buna. Na de Turkse komst heeft de stad zich snel ontwikkeld. We bezoeken de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder de Sultain Suleiman-moskee in het centrum van Blagaj en het belangrijkste gebouw dat Blagaj bekend maakt – Tekija – de universiteit van spirituele ontwikkeling. Het dient voor meditatie, gebed en opvoeding van derwisjen, religieuze mannen die zich hebben gericht op spirituele verbetering. Naast de Tekija is er een bron van de rivier de Buna, de sterkste bron in Zuidoost-Europa. Het is echt zeldzaam dat de rivier uit slechts één bron is gevormd. Hierna keren we terug naar Mostar voor ons laatste diner!

Hoogtepunten

Dag 8

Terugreis

Helaas, het zit erop! We genieten nog even van een ontbijtje, voordat de transfer ons terugbrengt naar Split. Hier pakken we het vliegtuig terug naar Nederland of België. Dit is in totaal 2,5 uur rijden, dus hou hier rekening mee bij het boeken van je vlucht.

Hoogtepunten

Hoe komen wij tot onze prijzen?

Wij zijn een kleine reisorganisatie, wat betekent dat wij andere prijzen hanteren dan grote touroperators. Bij Explorista Travel geloven wij in openheid en vertellen wij je graag hoe wij tot onze prijzen komen.  

Wij houden bewust onze tourgroepen klein. Bij ons geen grote touringcars met zestig reizigers die van uitzichtpunt naar souvenirwinkel gesleept worden. Onze groepen bestaan uit maximaal 14 reizigers zodat het lekker authentiek en persoonlijk blijft. Dat houdt echter wel in dat wij al onze kosten voor een reis door maximaal 14 reizigers kunnen delen, in plaats van door zestig. 

Een eerlijke compensatie voor onze lokale partners en kwaliteit van ons product staan bij ons voorop. Bij ons geen sfeerloze massahotels in een buitenwijk om geld te besparen, maar alleen gezellige centraal gelegen hotels en hippe restaurantjes waar locals graag komen. Iedereen die meewerkt aan deze reis wordt eerlijk betaald. 

Uiteraard is meegaan met een tourgroep duurder dan als je zelfstandig reist. Je hebt immers 24/7 iemand die voor je klaarstaat en alles voor je regelt. Contact is bij ons warm en persoonlijk, via o.a. Whatsapp, omdat wij begrijpen hoe spannend het kan zijn om een groepsreis te boeken en we het SUPER speciaal vinden dat jij je vakantie met ons wilt doorbrengen! Je bent voor ons nooit een nummertje!

prijzen & inbegrepen

Ga je mee?

Inclusief:

 • Nederlandse reisbegeleiding gedurende de hele reis
 • Een Engelstalige lokale gids
 • Een Whatsapp groep met je reisgenootjes en reisbegeleiding
 • Vervoer in een bus met chauffeur
 • 7x overnachtingen in fijne hotels.
 • Alle entreetickets voor genoemde plekken
 • Oesterproeverij met wijn
 • Welkomstdiner in Split (excl drankjes)
 • Rondleidingen door alle genoemde steden
 • €11,50 verplichte bijdrage Garantiefonds GTTO & Calamiteitenfonds (dit valt onder boekingskosten)
 • CO2-compensatie voor hele reis
 • Bijdrage aan lokale charity

Exclusief:

 • Vluchten
 • Verplichte reis- en annuleringsverzekering
 • Lunch & diners, behalve de bovengenoemde maaltijden
 • Fooien, souvenirs, zakgeld en overige uitgaven die niet genoemd zijn

Wijzigingen voorbehouden.

 • Oesterproeverij met wijn
 • Welkomstdiner in Split (excl drankjes)
 • Rondleidingen door alle genoemde steden
 • €11,50 verplichte bijdrage Garantiefonds GTTO & Calamiteitenfonds (dit valt onder boekingskosten)
 • CO2-compensatie voor hele reis
 • Bijdrage aan lokale charity

boeken:

€ 1699,-

ex. €11 boekingskosten
 • Doe nu je aanbetaling: € 529,-
 • 14 plekken beschikbaar
 • 27 April t/m 4 Mei 2024

Co2-compensatie

Reizen is tof, maar heeft helaas ook negatieve kanten voor het milieu. Wij vinden het belangrijk dat onze reizen een zo positief mogelijke bijdrage hebben op de planeet. We geven terug aan het milieu door de co2-uitstoot van het lokale transport tijdens onze reis te compenseren via Greenseat.
Omdat vluchten niet inbegrepen zijn bij onze groepsreis vragen we je zelf de co2- uitstoot van je vlucht te compenseren. Dat kan al voor een paar euro via bijvoorbeeld Greenseat. Daarmee voorzie je iemand in een ontwikkelingsland een jaar lang van groene energie.

Praktische informatie

handig om te weten

De reis gaat door als er 8 plekken verkocht zijn. Hoe sneller je boekt, hoe sneller de reis vol is. Ik zou je aanraden je vluchten pas boeken nadat er bevestiging is dat de reis daadwerkelijk doorgaat. Je kunt deze reis boeken tot 30 dagen voor vertrek.

Vanwege de aard van onze reizen kun je alleen mee met de reis als je je identificeert als vrouw van 18 jaar of ouder.

We hanteren geen maximumleeftijd. De reis is fysiek niet uitdagend, maar is helaas vanwege de plekken die we bezoeken niet rolstoelvriendelijk.

We vragen van iedereen die meegaat een positieve en open houding. Je bent avontuurlijk, flexibel en wilt graag nieuwe vriendschappen sluiten. Je neemt deel aan de groepsactiviteiten en houdt je aan het schema, en zorgt voor een veilige en inclusieve sfeer.

Het leuke aan onze groepsreizen is dat je andere vrouwen leert kennen die van dezelfde soort reizen en landen houden als jij. Daarom worden alle kamers gedeeld nog iemand. Indien mogelijk kun je ter plekke kiezen met wie je een kamer deelt. Als je toch liever een eenpersoonskamer boekt, dan geldt daarvoor een toeslag van €350 per reis. Als je daarvan gebruik wilt maken, stuur ons dan na je bestelling een mailtje om dat te laten weten, dan regelen we dat voor je.

Wij willen wil dat je je tijdens je reis zo min mogelijk met geld bezighoudt, en dat je niet hoeft na te denken of je excursies wel of niet gaat doen vanwege eventuele kosten. Daarom zijn alle excursies op ons reisschema inbegrepen, zodat jij alleen maar hoeft te genieten. Ter plekke hoef jij alleen nog maar te betalen voor je eten, drinken en fooien. 

Wij verplichten deelnemers van onze reizen om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Dit kun je niet via ons afsluiten.

Niet elke verzekering dekt in oranje gebieden, dus let daar goed op. Anders kan het zijn dat je kosten voor repatriëring, eventuele quarantaine of extra medische kosten niet gedekt worden.

Als we de reis moeten annuleren vanwege het corona-virus (bijvoorbeeld omdat grenzen dicht zijn), dan krijg je je volledige betaling terug. In eerste instantie zullen we dan eerst kijken of het mogelijk is de reis te verplaatsen.

We zullen er alles aan doen om deze reis door te laten gaan. Reisadviezen hebben hier geen invloed op, wij kijken in overleg met onze lokale partners of het mogelijk en veilig is om de reis te laten plaatsvinden. 

Deze landen hanteren momenteel geen extra eisen omtrent vaccinatie  om het land binnen te komen. Hou er wel rekening mee, dat dit op ieder moment kan veranderen en dat het jouw verantwoordelijkheid is om hieraan te voldoen.

Als je zelf wilt annuleren komen de kosten hiervan voor eigen rekening. Je vindt de kosten hiervan in de boekingsvoorwaarden.

Je vindt de meest recente informatie over inreiseisen op de website NederlandWereldwijd.nl.

Je kunt naar deze landen reizen met een geldig paspoort of id-kaart. Je hebt geen visum nodig.

In Kroatië betalen ze met de Kroatische Kuna, in Bosnië en Herzegovina met de Bosnische Mark en in Montenegro met de euro. Je kunt gewoon geld opnemen bij lokale pinautomaten, mits je bankpas ingesteld staat op de juiste instellingen. Voor de zekerheid is het goed om altijd wat euro’s contant bij je te hebben.

Vluchten zitten niet inbegrepen bij deze reis. Je kunt het beste vliegen op Split. Daar vliegen een aantal low cost airlines naartoe, maar die maken hun vluchtschema pas in het najaar bekend.

Het is niet mogelijk om via ons je reis te verlengen, al ben je natuurlijk vrij om dat zelf te doen. Je kunt er ook voor kiezen een dagje eerder te komen of later te vertrekken al dat beter uitkomt qua vluchten.

De boekingskosten bedragen €11,50 per reis. Dit bestaat uit:

– een verplichte bijdrage van €9, die wij afdragen aan Garantiefonds GGTO.

– een verplichte bijdrage van €2,50, die wij afdragen aan het Calamiteitenfonds.

Explorista Travel is aangesloten bij het Garantiefonds GGTO. Dit betekent dat in geval dat wij het financieel niet kunnen, je betaalde reisgeld wordt terugbetaald door het garantiefonds. Ook je terugreis is gegarandeerd mochten wij als gevolg van financieel onvermogen hier niet meer voor kunnen zorgdragen.

Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat een reis wordt aangepast n.a.v een natuurramp of andere calamiteit. Als de reis moet worden afgebroken dan zorgt het fonds voor een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Vragen en/of meer informatie?

Stuur ons een mailtje op info@exploristatravel.nl.

Laura
Lauraging mee naar Londen
Lees verder
"Voor het eerst mee met een groepsreis, en ook voor het eerst met Explorista Travel. Met een gezonde spanning vertrokken naar Londen. Toen we eenmaal als groep samen waren viel de spanning volledig weg. Ik heb echt een fantastisch weekend gehad, hele leuke activiteiten gedaan. Van fietstocht tot mini golfen, allemaal top geregeld. Explorista Travel krijgt 10 punten, Milou houdt de groep mooi samen en regelt alles perfect. Ik ga zeker vaker mee!"⁠
Nina
Ninaging mee naar Marokko
Lees verder
Ik zou iedereen willen aanraden om een keer mee te gaan op een reis van explorista travel. In het begin is het heel spannend en misschien een beetje eng, maar iedereen zit met dezelfde gevoelens en dat zorgt er ook voor dat je al snel een hechte groep wordt. Ik heb in een korte tijd echt geweldige dingen meegemaakt (een kamelenrit in de Sahara, foodtour door de souks, heel veel lekker eten en niet te vergeten het afdingen met behulp van Milou’s tips) met een super fijne groep (zo fijn dat we zelfs een tattoo samen gaan zetten). Al met al was het een once in a lifetime experience die ik iedereen zou aanraden!
Sharon
Sharonging mee naar Parijs
Lees verder
Een reisorganisatie voor vrouwen... het is zeker een aanrader! Je leert hierbij leuke meiden kennen die allemaal een plaats of land willen zien en hierdoor zijn ze allemaal enthousiast. Ik was zelf meegegaan naar Parijs en ik heb er totaal geen spijt van. Super leuke en unieke dingen gezien in de stad en ook zeker nieuwe vriendinnen gemaakt. Twijfel je? Moet je niet doen, ga gewoon gezellig mee! Je word namelijk goed begeleidt door de reisleider en hierdoor vormt zich een veilige omgeving in de groep. Ik ga zeker weer een keer mee met een reis van Exploristatravel, omdat het goed geregeld is en ook erg gezellig is.
Manuela
Manuelaging mee op Wintersport Week
Lees verder
Wat heb ik een geweldige wintersportweek gehad!! Lang getwijfeld of ik mee zou gaan omdat het mijn eerste keer wintersport zou worden, maar uiteindelijk toch geboekt en wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb. Hele leuke nieuwe meiden leren kennen, ook de reisbegeleiding van Milou was heel fijn en het voelde al snel vertrouwd. Vooral de afwisseling van het snowboarden en andere activiteiten tussendoor was heel chill. De planning was erg flexibel en je had vaak genoeg ook tijd voor jezelf wanneer je dit wilde. Ook het eten was geweldig, Milou wist elke keer weer de gezelligste en lekkerste restaurantjes uit te kiezen. Vooral de traditioneel bulgaarse restaurants waren een hele ervaring. Ik ga zeker nog vaker mee op reis:) dus ik zou zeggen als je twijfelt gewoon doen, je gaat echt geen spijt krijgen!!
Mariëlle
Mariëlleging mee naar Parijs
Lees verder
Heb echt een super mooie ervaring gehad in Parijs. Milou gaf gelijk een super welkom en open gevoel wat ook afstraalde op de groep. Er was persoonlijke aandacht voor iedereen en ruimte om elkaar te leren kennen. Had al snel het idee dat ik gewoon met vriendinnen op pad was. Ook leuk om de restaurants en barretjes te bezoeken, waar juist meer locals komen. Het kermis museum was zeker een onvergetelijke ervaring 🙂 Ik ga zeker nog een keer mee.
Quirine
Quirineging mee naar Lissabon & Jordanië
Lees verder
Voor de 2de keer met Explorista Travel mee geweest en weer een geweldige reis! Leuke activiteiten en super leuke mensen om je heen waar ik een geweldige tijd mee heb beleefd. Ik ga zeker weer een keer mee, de reizen zijn goed georganiseerd en het contact vooraf en tijdens de reis is alles goed gecommuniceerd!
Roos
Roosging mee naar Marokko, Zuid-Italië & Londen
Lees verder
"Het is onzettend gaaf om met een groep 'onbekende' meiden op reis te gaan. Je leert elkaar super snel kennen, omdat je steeds leuke activiteiten met elkaar doet. Verder is de reisbegeleiding heel goed. Milou is altijd bereikbaar en zorgt dat alles goed geregeld is. Kortom: een aanrader!" ⁠
Vorige
Volgende

Groepsreizen

We lanceren constant nieuwe reizen, blijf op de hoogte!

Girls weekends

Mee met het volgende Girls Weekend? Meld je aan voor de nieuwsbrief!