Groepsreis Egypte • Explorista Travel | Groepsreizen voor vrouwen

Egypte is een land waar je alles vindt: van eeuwenoude geschiedenis, verbluffende architectuur, tot smaakvolle cuisine en bijzondere ambachten. Van een ballonvaart over historische tempels, tot een boottochtje over de Nijl: we gaan het allemaal meemaken. We bezoeken de piramides, volgen culinaire workshops, bezoeken historische bezienswaardigheden, dobberen over de Nijl, slapen in een trein en dobberen in de Rode Zee. Ga mee op een prachtig avontuur!

dagprogramma

dit kun je verwachten:

lea-kobal-UlHxDEtBDM0-unsplash

Dag 1

Aankomst Caïro

Vandaag kom je aan in het chaotische Caïro. Je wordt met een transfer opgehaald van het vliegveld en naar het hotel gebracht. Daar heb je tijd om even uit te pakken en te acclimatiseren, voordat we naar ons welkomstmeeting en diner gaan!

Hoogtepunten

Dag 2

Caïro

Rise and Shine voor onze eerste dag in Caïro! We gaan vandaag samen meteen vrouwelijke gids langs de Piramides van Gizeh, Sphinx en Saqqara. Naast voldoende geschiedenis is er ook tijd voor het schieten van foto’s, en we laten je de beste plekken zien voor een fotoshoot!

Vervolgens maken we een korte rit naar Saqqaea, de thuisbasis van de beroemde trappiramide van Djoser, die wordt beschouwd als de oudste trappiramide in Egypte. Aan het einde van de dag worden we teruggebracht naar het hotel om te ontspannen. Daarna is het tijd om te werken voor je avondeten, want we volgen namelijk een kookworkshop waar we alles leren over de Egyptische keuken.

Hoogtepunten

Dag 3

Caïro

Na het ontbijt gaan we naar het Egyptisch Museum, waar we alles leren over 5000 jaar Egyptische geschiedenis! Na ons culturele uitstapje is het tijd om te shoppen. We gaan naar de oude stadsstraten van Caïro, waar je een stukje Egypte mee naar huis kunt nemen in de vorm van souvenirs. Vanavond eten en slapen we in de nachttrein naar Aswan. 

Hoogtepunten

Dag 4

Aswan

Bij aankomst in Aswan beginnen we onze reis met een bezoek aan de Hoge Dam. Daarna brengt een korte boottocht ons naar de tempel van Philae, het centrum van aanbidding van de godin Isis. Het oorspronkelijke eiland bestaat niet meer, en is opgegaan in het water van het Nassermeer, maar tijdens een spectaculaire reddingsoperatie werden de grote tempels en monumenten van Philae verplaatst naar het nabijgelegen eiland Agilkia, waar ze nu staan.

Na het bewonderen van de romantische tempel, worden we naar ons hotel gebracht. We hebben vanavond weer een bijzonder diner, namelijk aan boord van een cruise met buikdansshow! Mocht je losse heupen hebben, mag je natuurlijk zelf ook meedoen :-).

Hoogtepunten

Jouw reis draagt bij aan een gelijkere wereld

Tijdens onze reizen werken wij waar mogelijk met vrouwelijke gidsen, en steunen initiatieven die gerund worden door vrouwen. Maar wij willen een nóg grotere impact maken: en daarom doneren wij voor iedere boeking €15 aan een lokale charity die zich inzet voor vrouwenrechten in Egypte (we maken nog bekend welke dat wordt).

Dag 5

Luxor

Geniet van je ontbijt voordat we uitchecken en op weg gaan naar één van de meest bijzondere steden van Egypte: Luxor. Bij aankomst gaan we meteen door naar de papyrus- en parfumworkshops waar je alles te weten komt over het maken papyrus en authentieke parfums. Later op de dag krijgen we een avondtour door de tempel van Luxor, een van de belangrijkste (en grootste) tempels van Oud-Egypte.

Hoogtepunten

Dag 6

Luxor

Vroeg op vandaag want we gaan niets super bijzonders doen! We klimmen bij zonsopgang in een heteluchtballon die over enkele van de vele adembenemende historische locaties van Luxor vliegt.

Nadat we dit hebben afgestreept van onze bucketlist, volgen we een rondleiding door de Karnak-tempel. We krijgen een rondleiding langs een aantal kleurrijke graven, de dodentempel van koningin Hatsjepsoet in de Vallei der Koninginnen en de kolossen van Memnon. Deze plekken zijn goed bewaard gebleven, en behoren tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Egypte. 

Hoogtepunten

Dag 7

Hurghada

Tijd om je sneakers om te ruilen voor sandaaltjes, want we gaan richting het strand! In de ochtend brengt onze chauffeur ons naar het zonnige Hurghada in een ons eigen busje met airconditioning.

Hurghada staat bekend om zijn watersportactiviteiten, nachtleven en aangenaam warm weer het hele jaar door met dagelijkse temperaturen die het grootste deel van het jaar rond de dertig graden schommelen.

Als je van wateractiviteit houdt, dan kun je hier je hart ophalen! Maar je kunt natuurlijk ook gewoon anderhalve dag even lekker genieten van rust en een boekje lezen aan het zwembad of in de zee.

Hoogtepunten

Dag 8

Hurghada

Vandaag heb je de hele dag vrij en kun je doen waar je zelf zin in hebt. Ga je aan het strand liggen? Ga je dobberen in het zwembad? We verblijven op all-inclusive basis, dus alles is mogelijk.

Heb je liever iets meer activiteiten? Dan zijn er optionele tours waarvoor je je kunt aanmelden, zoals snorkelen, duiken of quad biking.

Hoogtepunten

Dag 9

Terugreis

Helaas zit de reis er op. Geniet nog even van een ontbijt in het zonnetje, en daarna word je met een transfer naar het vliegveld gebracht voor je vlucht naar huis. Met een camera vol foto’s, een hart vol herinneringen en een WhatsApp vol met nieuwe reismaatjes land je weer op Nederlandse bodem.

Hoogtepunten

prijzen & inbegrepen

Ga je mee?

Inclusief:

 • Nederlandse reisbegeleiding gedurende de hele reis
 • Een Engelstalige lokale vrouwelijke  gids
 • Een Whatsapp groep met je reisgenootjes en reisbegeleiding
 • Airport transfers van en naar het vliegveld 
 • 8x overnachtingen in goede 4*-hotels
 • Begeleiding bij het regelen van het visum
 • Alle entreekosten voor bezienswaardigheden die vermeld zijn
 • Alle maaltijden die specifiek genoemd worden (1x lunch & 4x diners)
 • Nachttrein van Caïro naar Aswan
 • Ballonvlucht in Luxor
 • Rondleidingen door Caïro, Aswan & Luxor (plus de specifiek genoemde bezienswaardigheden)
 • Boottocht met buikdansshow in Aswan
 • Kookworkshop in Caïro
 • Vervoer per privébus met airconditioning en gratis water 
 • €11,50 verplichte bijdrage Garantiefonds GTTO & Calamiteitenfonds (dit valt onder boekingskosten)
 • CO2-compensatie voor hele reis
 • Bijdrage aan lokale charity

Exclusief:

 • Vluchten naar Caïro en Hurghada (maar we kunnen wel helpen uitzoeken)
 • Visum voor Egypte ($25)
 • Verplichte reis- en annuleringsverzekering
 • Lunch & diners, behalve de bovengenoemde maaltijden
 • Fooien, souvenirs, zakgeld en overige uitgaven die niet genoemd zijn

Wijzigingen voorbehouden.

 • Ballonvlucht in Luxor
 • Meerdere rondleidingen door steden en bezienswaardigheden met lokale gidsen (zoals vermeld in het schema)
 • Boottocht met buikdansshow in Aswan
 • Kookworkshop in Caïro
 • Vervoer per privébus met airconditioning en gratis water 
 • €11,50 verplichte bijdrage Garantiefonds GTTO & Calamiteitenfonds (dit valt onder boekingskosten)
 • CO2-compensatie voor hele reis
 • Bijdrage aan lokale charity

boeken:

€ 1799

ex. €11,50 boekingskosten
 • Doe nu je aanbetaling: € 539
 • 14 plekken beschikbaar
 • 4 t/m 12 November 2023

Co2-compensatie

Reizen is tof, maar heeft helaas ook negatieve kanten voor het milieu. Wij vinden het belangrijk dat onze reizen een zo positief mogelijke bijdrage hebben op de planeet. We geven terug aan het milieu door de co2-uitstoot van het lokale transport tijdens onze reis te compenseren via Greenseat.
Omdat vluchten niet inbegrepen zijn bij onze groepsreis vragen we je zelf de co2- uitstoot van je vlucht te compenseren. Dat kan al voor een paar euro via bijvoorbeeld Greenseat. Daarmee voorzie je iemand in een ontwikkelingsland een jaar lang van groene energie.

Praktische informatie

handig om te weten

De reis gaat door als er 6 plekken verkocht zijn. Hoe sneller je boekt, hoe sneller de reis vol is. Ik zou je aanraden je vluchten pas boeken nadat er bevestiging is dat de reis daadwerkelijk doorgaat. Je kunt deze reis boeken tot 30 dagen voor vertrek.

Vanwege de aard van onze reizen kun je alleen mee met de reis als je je identificeert als vrouw van 18 jaar of ouder.

We hanteren geen maximumleeftijd. De reis is fysiek niet uitdagend, maar is helaas vanwege de plekken die we bezoeken niet rolstoelvriendelijk.

We vragen van iedereen die meegaat een positieve en open houding. Je bent avontuurlijk, flexibel en wilt graag nieuwe vriendschappen sluiten. Je neemt deel aan de groepsactiviteiten en houdt je aan het schema, en zorgt voor een veilige en inclusieve sfeer.

Het leuke aan onze groepsreizen is dat je andere vrouwen leert kennen die van dezelfde soort reizen en landen houden als jij. Daarom worden alle kamers gedeeld met minimaal twee, en maximaal vier vrouwen. Indien mogelijk kun je ter plekke kiezen met wie je een kamer deelt. Als je toch liever een eenpersoonskamer boekt, dan geldt daarvoor een toeslag van €290 per reis. Als je daarvan gebruik wilt maken, stuur ons dan na je bestelling een mailtje om dat te laten weten, dan regelen we dat voor je.

Wij willen wil dat je je tijdens je reis zo min mogelijk met geld bezighoudt, en dat je niet hoeft na te denken of je excursies wel of niet gaat doen vanwege eventuele kosten. Daarom zijn alle excursies op ons reisschema inbegrepen (behalve optionele excursies in Hurghada), zodat jij alleen maar hoeft te genieten. Ter plekke hoef jij alleen nog maar te betalen voor je eten, drinken en fooien. 

Wij verplichten deelnemers van onze reizen om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Dit kun je niet via ons afsluiten.

Niet elke verzekering dekt in oranje gebieden, dus let daar goed op. Anders kan het zijn dat je kosten voor repatriëring, eventuele quarantaine of extra medische kosten niet gedekt worden.

Als we de reis moeten annuleren vanwege het corona-virus (bijvoorbeeld omdat grenzen dicht zijn), dan krijg je je volledige betaling terug. In eerste instantie zullen we dan eerst kijken of het mogelijk is de reis te verplaatsen.

We zullen er alles aan doen om deze reis door te laten gaan. Reisadviezen hebben hier geen invloed op, wij kijken in overleg met onze lokale partners of het mogelijk en veilig is om de reis te laten plaatsvinden. 

Als je zelf wilt annuleren komen de kosten hiervan voor eigen rekening. Je vindt de kosten hiervan in de boekingsvoorwaarden.

Egypte is open voor alle reizigers, en heeft momenteel geen extra restricties. Dit kan natuurlijk wel veranderen.

Je vindt de meest recente informatie over inreiseisen op de website NederlandWereldwijd.nl.

Je paspoort moet bij aankomst in Egypte nog minimaal zes maanden geldig zijn. Je hebt een visum nodig, dat je bij aankomst kunt regelen (dat kost $25). 

In Egypte wordt betaald met de Egyptische pond. Je kunt gewoon geld opnemen bij lokale pinautomaten, mits je bankpas ingesteld staat op de juiste instellingen. Je kunt op het vliegveld een simkaart kopen.

Vluchten zitten niet inbegrepen bij deze reis. Vanuit Nederland kun je dagelijks vanaf Amsterdam naar Caïro vliegen, en vanaf Hurghada weer terug. Vanaf België kun je dagelijks vliegen vanaf Brussel (met overstap), en vanaf Hurghada kun je rechtstreeks terug naar Brussel.

Het is niet mogelijk om via ons je reis te verlengen, al ben je natuurlijk vrij om dat zelf te doen. Mocht je eerder aankomen of later vertrekken dan onze officiële aankomstdata, dan zullen we kijken of het mogelijk is je transfer te vervroegen of verlaten, maar daarover kunnen we vooraf geen beloftes doen. Mocht je een early check-in nodig hebben dan is dat mogelijk wel te regelen (tegen een toeslag).

De boekingskosten bedragen €10 per reis. Dit bestaat uit:

– een verplichte bijdrage van €9, die wij afdragen aan Garantiefonds GGTO.

– een verplichte bijdrage van €2,50, die wij afdragen aan het Calamiteitenfonds.

Explorista Travel is aangesloten bij het Garantiefonds GGTO. Dit betekent dat in geval dat wij het financieel niet kunnen, je betaalde reisgeld wordt terugbetaald door het garantiefonds. Ook je terugreis is gegarandeerd mochten wij als gevolg van financieel onvermogen hier niet meer voor kunnen zorgdragen.

Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat een reis wordt aangepast n.a.v een natuurramp of andere calamiteit. Als de reis moet worden afgebroken dan zorgt het fonds voor een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Vragen en/of meer informatie?

Stuur ons een mailtje op info@exploristatravel.nl.

thiago-rocha-UhI5MMB4Nv8-unsplash
mohammed-hassan-RxmEv-HGnxE-unsplash
Laura
Lauraging mee naar Londen
Lees verder
"Voor het eerst mee met een groepsreis, en ook voor het eerst met Explorista Travel. Met een gezonde spanning vertrokken naar Londen. Toen we eenmaal als groep samen waren viel de spanning volledig weg. Ik heb echt een fantastisch weekend gehad, hele leuke activiteiten gedaan. Van fietstocht tot mini golfen, allemaal top geregeld. Explorista Travel krijgt 10 punten, Milou houdt de groep mooi samen en regelt alles perfect. Ik ga zeker vaker mee!"⁠
Sharon
Sharonging mee naar Parijs
Lees verder
Een reisorganisatie voor vrouwen... het is zeker een aanrader! Je leert hierbij leuke meiden kennen die allemaal een plaats of land willen zien en hierdoor zijn ze allemaal enthousiast. Ik was zelf meegegaan naar Parijs en ik heb er totaal geen spijt van. Super leuke en unieke dingen gezien in de stad en ook zeker nieuwe vriendinnen gemaakt. Twijfel je? Moet je niet doen, ga gewoon gezellig mee! Je word namelijk goed begeleidt door de reisleider en hierdoor vormt zich een veilige omgeving in de groep. Ik ga zeker weer een keer mee met een reis van Exploristatravel, omdat het goed geregeld is en ook erg gezellig is.
Mariëlle
Mariëlleging mee naar Parijs
Lees verder
Heb echt een super mooie ervaring gehad in Parijs. Milou gaf gelijk een super welkom en open gevoel wat ook afstraalde op de groep. Er was persoonlijke aandacht voor iedereen en ruimte om elkaar te leren kennen. Had al snel het idee dat ik gewoon met vriendinnen op pad was. Ook leuk om de restaurants en barretjes te bezoeken, waar juist meer locals komen. Het kermis museum was zeker een onvergetelijke ervaring 🙂 Ik ga zeker nog een keer mee.
Roos
Roosging mee naar Londen
Lees verder
"Het is onzettend gaaf om met een groep 'onbekende' meiden op reis te gaan. Je leert elkaar super snel kennen, omdat je steeds leuke activiteiten met elkaar doet. Verder is de reisbegeleiding heel goed. Milou is altijd bereikbaar en zorgt dat alles goed geregeld is. Kortom: een aanrader!" ⁠
Vorige
Volgende

Groepsreizen

We lanceren constant nieuwe reizen, blijf op de hoogte!

Girls weekends

Mee met het volgende Girls Weekend? Meld je aan voor de nieuwsbrief!