Groepsreis Ibiza • Explorista Travel | Groepsreizen voor vrouwen

Een weekje relaxen in een luxe villa in het hippe Ibiza, tijdens de meivakantie… dat klinkt toch als een droom?! Tijdens deze week slaap je in een luxe villa met elke dag vers ontbijt, een zwembad, hottub, en op wandelafstand van het strand. Tijdens de week doen we superleuke activiteiten samen (suppen, fietstocht, yoga, boottocht, en meer!), maar is er ook voldoende tijd om zelf plekken te bezoeken, of gewoon te relaxen op het strand of aan het zwembad.

dagprogramma

dit kun je verwachten:

josie-josie-ybz7WB39uB4-unsplash

Dag 1

Aankomst Ibiza

Vandaag kom je aan in Ibiza! Een transfer brengt je van het vliegveld naar onze luxe villa. Eenmaal in de villa heb je tijd om even uit te pakken en te acclimatiseren.

Onze luxe villa is de uitvalsbasis: met verschillende 2 tot 4-persoons slaapkamers, een zwembad, hottub en keuken heeft het alles wat je nodig hebt deze week. Het ligt bovendien op wandelafstand van het strand.

Aan het eind van de middag organiseren we een welkomstdrankje. We toasten op een succesvol begin van de reis! Daarna gaan we naar een lokaal restaurant om een hapje te eten voordat we ons bed in duiken.

Hoogtepunten

Dag 2

Yoga

Begin je dag met een vers ontbijtje in onze tuin, voordat we onze stijve spieren even los stretchen. We doen een uurtje yoga met onze Nederlandse lerares. ‘S Middags heb je vrije tijd. Het is aan te raden naar de supermarkt te gaan om wat boodschapjes in te slaan voor de lunch. De rest van de middag kun je relaxen aan het strand of zwembad. 

‘S avonds hebben we een relaxte avond in de villa. We organiseren een pizza-party, met pizza’s, drankjes en snacks. 

Hoogtepunten

Dag 3

Ibiza Town

Vandaag is het tijd om de hoofdstad van het eiland te ontdekken: Ibiza Town! We pakken de taxi naar de stad, en volgen daar een fietstour. We bezoeken niet alleen de stad, maar fietsten ook naar het strand van Talamanca en het natuurgebied Ses Feixes.

We leren alles over de geschiedenis en cultuur van het eiland en genieten van de frisse lucht.

Vanaf de lunch heb je vrije tijd. We delen de leukste lunchzaakjes met je, en dan heb je een paar uur de tijd om de stad te ontdekken (en te shoppen!). Aan het eind van de middag pakken we de taxi terug naar onze villa en heb je de avond vrij om te eten waar je wilt.

Hoogtepunten

Dag 4

Suppen & picknick

Vanochtend beginnen we met een superleuke activiteit. We gaan namelijk twee uurtjes suppen! Hilariteit gegarandeerd, en als je eenmaal je balans hebt gevonden is het ook heel rustgevend. Hierna komen we bij elkaar op het strand voor een picknick als lunch. De rest van de dag heb je vrij en kun je besluiten terug te gaan naar de villa of te blijven relaxen op het strand!

Hoogtepunten

Jouw reis draagt bij aan een gelijkere wereld

Tijdens onze reizen werken wij waar mogelijk met vrouwelijke gidsen, en steunen initiatieven die gerund worden door vrouwen. Maar wij willen een nóg grotere impact maken: en daarom doneren wij voor iedere boeking €15 aan FUNDACIÓN ANA BELLA , een non-profit organisatie die zich inzet tegen gendergeweld in Spanje

Meer dan 44.000 vrouwen zijn al geholpen via deze stichting. De stichting biedt voorlichting en hulp aan vrouwen in situaties van huiselijk geweld (dit kan financieel maar ook juridisch of psychologisch), maakt zich hard in de Spaanse politiek voor gelijke rechten, en biedt opleidingen aan vrouwen uit kansarme situaties zodat ze niet langer financieel afhankelijk zijn van hun partner.

Dag 5

Boottocht

Vandaag gaan we het water op! We trekken onze leukste bikini aan, en spenderen de dag als koninginnen op onze privé-boot met catering en open bar. Uiteraard stoppen we regelmatig om te zwemmen. Hoe heerlijk?!

We hebben de boot zo’n 8 uur tot onze beschikking. ‘S avonds hebben we vrij en kunnen je ergens een hapje eten, eten bestellen of zelf koken in de villa. 

Hoogtepunten

Dag 6

Hike

Vandaag staat er maar één ding op de planning: een hike van een uurtje in de omgeving van de villa. Geniet van de prachtige wandelpaden en uitzichten op de zee en leer meer over de natuur. 

Lekker om even actief bezig te zijn, want de rest van de dag kun je in ultieme couch potato-stand aan het zwembad of op het strand. Je hebt de dag vrij om te besteden zoals je wilt. 

Ga je vanavond stappen? Of hou je het rustig en blijf je in de buurt van de villa? Alles kan.

Hoogtepunten

Dag 7

Spaanse avond

Op onze laatste volle dag kun je zelf besluiten hoe je die wilt besteden. Ga je leuke hippie marktjes bezoeken, snoezige dorpjes, onontdekte strandjes of ga je juist iets heel actiefs doen? We hebben veel tips voor je.

‘S avonds komen we bijeen voor de laatste avond. We genieten van een Spaanse thema-avond, met heerlijk eten en Spaanse muziek op de achtergrond. We toasten op een geslaagde week en een fantastische laatste avond!

Hoogtepunten

Dag 8

Vertrek naar huis

Na een laatste ontbijtje, zit de reis er helaas weer op. Een transfer brengt je terug naar het vliegveld van Ibiza waar je je vlucht naar Nederland of België pakt. Met een camera vol foto’s, een hart vol herinneringen en een WhatsApp vol met nieuwe reismaatjes land je weer op Nederlandse of Belgische bodem.

Hoogtepunten

Hoe komen wij tot onze prijzen?

Wij zijn een kleine reisorganisatie, wat betekent dat wij andere prijzen hanteren dan grote touroperators. Bij Explorista Travel geloven wij in openheid en vertellen wij je graag hoe wij tot onze prijzen komen.  

Wij houden bewust onze tourgroepen klein. Bij ons geen grote touringcars met zestig reizigers die van uitzichtpunt naar souvenirwinkel gesleept worden. Onze groepen bestaan uit maximaal 16 reizigers zodat het lekker authentiek en persoonlijk blijft. Dat houdt echter wel in dat wij al onze kosten voor een reis door maximaal 16 reizigers kunnen delen, in plaats van door zestig. 

Een eerlijke compensatie voor onze lokale partners en kwaliteit van ons product staan bij ons voorop. Bij ons geen sfeerloze massahotels in een buitenwijk om geld te besparen, maar alleen gezellige centraal gelegen hotels en hippe restaurantjes waar locals graag komen. Iedereen die meewerkt aan deze reis wordt eerlijk betaald. 

Uiteraard is meegaan met een tourgroep duurder dan als je zelfstandig reist. Je hebt immers 24/7 iemand die voor je klaarstaat en alles voor je regelt. Contact is bij ons warm en persoonlijk, via o.a. Whatsapp, omdat wij begrijpen hoe spannend het kan zijn om een groepsreis te boeken en we het SUPER speciaal vinden dat jij je vakantie met ons wilt doorbrengen! Je bent voor ons nooit een nummertje!

prijzen & inbegrepen

Ga je mee?

Inclusief:

 • Nederlandse reisbegeleiding gedurende de hele reis
 • Een Whatsapp groep met je reisgenootjes en reisbegeleiding
 • Airport transfers van en naar het vliegveld op Ibiza op de eerste en laatste dag.
 • 7x overnachtingen in een luxe villa met ontbijt
 • Fietstour in Ibiza Town
 • Pizza-avond
 • Yoga-les
 • Dagje op privéboot met catering & open bar
 • 2 uur suppen
 • Hike in omgeving 
 • Spaanse thema-avond
 • Welkomstdrankje op dag 1 
 • Picnic op strand
 • Transport naar alle excursies
 • €11 verplichte bijdrage Garantiefonds GTTO & Calamiteitenfonds (dit valt onder boekingskosten)
 • CO2-compensatie voor hele reis
 • Bijdrage aan Fundacion Ana Bella

Exclusief:

 • Retourvlucht naar Ibiza
 • Verplichte reis- en annuleringsverzekering
 • Lunch & diners, behalve de bovengenoemde maaltijden
 • Fooien, souvenirs, zakgeld en overige uitgaven die niet genoemd zijn

Wijzigingen voorbehouden.

 • 2 uur suppen
 • Hike in omgeving 
 • Spaanse thema-avond
 • Welkomstdrankje op dag 1 
 • Picnic op strand
 • Transport naar alle excursies
 • €11 verplichte bijdrage Garantiefonds GTTO & Calamiteitenfonds (dit valt onder boekingskosten)
 • CO2-compensatie voor hele reis
 • Bijdrage aan Fundacion Ana Bella

boeken:

€1829,- (t/m 1 augustus met €30 vroegboekkorting: €1799 )

ex. €11 boekingskosten
 • Doe nu je aanbetaling: € 569 (+ €11 boekingskosten)
 • 16 plekken beschikbaar
 • 26 April t/m 3 Mei 2025

Co2-compensatie

Reizen is tof, maar heeft helaas ook negatieve kanten voor het milieu. Wij vinden het belangrijk dat onze reizen een zo positief mogelijke bijdrage hebben op de planeet. We geven terug aan het milieu door de co2-uitstoot van het lokale transport tijdens onze reis te compenseren via Greenseat.
Omdat vluchten niet inbegrepen zijn bij onze groepsreis vragen we je zelf de co2- uitstoot van je vlucht te compenseren. Dat kan al voor een paar euro via bijvoorbeeld Greenseat. Daarmee voorzie je iemand in een ontwikkelingsland een jaar lang van groene energie.

Praktische informatie

handig om te weten

De reis gaat door als er 8 plekken verkocht zijn. Hoe sneller je boekt, hoe sneller de reis vol is. Ik zou je aanraden je vluchten pas boeken nadat er bevestiging is dat de reis daadwerkelijk doorgaat. Je kunt deze reis boeken tot 30 dagen voor vertrek.

Vanwege de aard van onze reizen kun je alleen mee met de reis als je je identificeert als vrouw van 18 jaar of ouder.

We hanteren geen maximumleeftijd. De reis is fysiek niet uitdagend, maar is helaas vanwege de plekken die we bezoeken niet rolstoelvriendelijk.

We vragen van iedereen die meegaat een positieve en open houding. Je bent avontuurlijk, flexibel en wilt graag nieuwe vriendschappen sluiten. Je neemt deel aan de groepsactiviteiten en houdt je aan het schema, en zorgt voor een veilige en inclusieve sfeer.

Het leuke aan onze groepsreizen is dat je andere vrouwen leert kennen die van dezelfde soort reizen en landen houden als jij. Daarom worden alle kamers gedeeld met minimaal twee, en maximaal vier vrouwen. Indien mogelijk kun je ter plekke kiezen met wie je een kamer deelt. 

Wij willen wil dat je je tijdens je reis zo min mogelijk met geld bezighoudt, en dat je niet hoeft na te denken of je excursies wel of niet gaat doen vanwege eventuele kosten. Daarom zijn alle excursies op ons reisschema inbegrepen, zodat jij alleen maar hoeft te genieten. Ter plekke hoef jij alleen nog maar te betalen voor je eten, drinken en fooien (en eventueel eigen excursies). 

Wij verplichten deelnemers van onze reizen om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Dit kun je niet via ons afsluiten.

Als we de reis moeten annuleren vanwege het corona-virus (bijvoorbeeld omdat grenzen dicht zijn), dan krijg je je volledige betaling terug. In eerste instantie zullen we dan eerst kijken of het mogelijk is de reis te verplaatsen.

We zullen er alles aan doen om deze reis door te laten gaan. Reisadviezen hebben hier geen invloed op, wij kijken in overleg met onze lokale partners of het mogelijk en veilig is om de reis te laten plaatsvinden. 

Als je zelf wilt annuleren komen de kosten hiervan voor eigen rekening. Je vindt de kosten hiervan in de boekingsvoorwaarden.

Je vindt de meest recente informatie over inreiseisen en coronapaspoorten van Spanje op de website NederlandWereldwijd.nl.

Aangezien Spanje onderdeel is van de Europese Unie kun je met een paspoort of identiteitskaart reizen.

In Spanje betalen ze met de Euro.

Vluchten zitten niet inbegrepen bij deze reis. Vanuit Nederland kun je vanaf Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven naar Ibiza vliegen. Vanuit België kun je vliegen vanaf Brussel (Charleroi).

Het is niet mogelijk om via ons je reis te verlengen, al ben je natuurlijk vrij om dat zelf te doen. 

De boekingskosten bedragen €11 per reis. Dit bestaat uit:

– een verplichte bijdrage van €9, die wij afdragen aan Garantiefonds GGTO.

– een verplichte bijdrage van €2, die wij afdragen aan het Calamiteitenfonds.

Explorista Travel is aangesloten bij het Garantiefonds GGTO. Dit betekent dat in geval dat wij het financieel niet kunnen, je betaalde reisgeld wordt terugbetaald door het garantiefonds. Ook je terugreis is gegarandeerd mochten wij als gevolg van financieel onvermogen hier niet meer voor kunnen zorgdragen.

Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat een reis wordt aangepast n.a.v een natuurramp of andere calamiteit. Als de reis moet worden afgebroken dan zorgt het fonds voor een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Vragen en/of meer informatie?

Stuur ons een mailtje op info@exploristatravel.nl.

Laura
Lauraging mee naar Londen
Lees verder
"Voor het eerst mee met een groepsreis, en ook voor het eerst met Explorista Travel. Met een gezonde spanning vertrokken naar Londen. Toen we eenmaal als groep samen waren viel de spanning volledig weg. Ik heb echt een fantastisch weekend gehad, hele leuke activiteiten gedaan. Van fietstocht tot mini golfen, allemaal top geregeld. Explorista Travel krijgt 10 punten, Milou houdt de groep mooi samen en regelt alles perfect. Ik ga zeker vaker mee!"⁠
Sharon
Sharonging mee naar Parijs
Lees verder
Een reisorganisatie voor vrouwen... het is zeker een aanrader! Je leert hierbij leuke meiden kennen die allemaal een plaats of land willen zien en hierdoor zijn ze allemaal enthousiast. Ik was zelf meegegaan naar Parijs en ik heb er totaal geen spijt van. Super leuke en unieke dingen gezien in de stad en ook zeker nieuwe vriendinnen gemaakt. Twijfel je? Moet je niet doen, ga gewoon gezellig mee! Je word namelijk goed begeleidt door de reisleider en hierdoor vormt zich een veilige omgeving in de groep. Ik ga zeker weer een keer mee met een reis van Exploristatravel, omdat het goed geregeld is en ook erg gezellig is.
Mariëlle
Mariëlleging mee naar Parijs
Lees verder
Heb echt een super mooie ervaring gehad in Parijs. Milou gaf gelijk een super welkom en open gevoel wat ook afstraalde op de groep. Er was persoonlijke aandacht voor iedereen en ruimte om elkaar te leren kennen. Had al snel het idee dat ik gewoon met vriendinnen op pad was. Ook leuk om de restaurants en barretjes te bezoeken, waar juist meer locals komen. Het kermis museum was zeker een onvergetelijke ervaring 🙂 Ik ga zeker nog een keer mee.
Roos
Roosging mee naar Londen
Lees verder
"Het is onzettend gaaf om met een groep 'onbekende' meiden op reis te gaan. Je leert elkaar super snel kennen, omdat je steeds leuke activiteiten met elkaar doet. Verder is de reisbegeleiding heel goed. Milou is altijd bereikbaar en zorgt dat alles goed geregeld is. Kortom: een aanrader!" ⁠
Vorige
Volgende

Groepsreizen

We lanceren constant nieuwe reizen, blijf op de hoogte!

Girls weekends

Mee met het volgende Girls Weekend? Meld je aan voor de nieuwsbrief!