Groepsreis Jordanië • Explorista Travel | Groepsreizen voor vrouwen

Jordanië is een land waar buitenaardse natuur, fotogenieke wereldwonderen, eeuwenoude geschiedenis en bijzondere ambachten samenkomen. Van bruisende steden, tot slapen in de woestijnen: we gaan het allemaal meemaken. We eten met lokale families, volgen creatieve workshops, bezoeken historische bezienswaardigheden, leren lokale gerechten maken, slapen onder de sterrenhemel in de woestijn en dobberen in de Dode Zee. Ga mee op een prachtig avontuur!

dagprogramma

dit kun je verwachten:

ahmad-qaisieh-KzixLtPfp64-unsplash

Dag 1

Aankomst Jordanië

Vandaag kom je aan in het bruisende Amman. Je wordt met een transfer opgehaald van het vliegveld en naar het hotel gebracht. Daar heb je tijd om even uit te pakken en te acclimatiseren, voordat we naar ons welkomstmeeting en diner gaan!

Hoogtepunten

Dag 2

Amman & Jerash

We beginnen de dag met een vroege start en dan rijden we naar Jerash voor een bezoek aan de oude Romeinse stad. Dit zijn één van de mooiste en grootste Romeinse opgravingen ter wereld. Hierna rijden we terug naar Amman voor lunch bij de beste plek voor hummus (een local’s favourite!) en een stadsbezoek langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Amman. Daarna rijden we naar Iraq al Amir, een vrouwencoöperatie waar we beginnen met een workshop waarin we leren hoe de kleden geweven worden, die gevolgd wordt door een kookworkshop waar we samen ons avondeten maken! We hebben een vroeg diner en rijden daarna weer terug naar Amman. 

Hoogtepunten

Dag 3

Madaba & Mount Nebo

We beginnen onze dag met een bezoek aan Madaba. Dit is een eeuwenoude stad waar we de oudste landkaart van mozaïek kunnen bekijken. We bezoeken de St. George kerk en bewonderen we het uitzicht vanaf Mount Nebo. We stoppen daarna bij een mozaïekfabriek waar mensen met een handicap hun eigen geld kunnen verdienen. Na de lunch rijden we door naar Petra waar we eten en overnachten in ons hotel.

Hoogtepunten

Dag 4

Petra

Vandaag brengen we de ochtend door in de historische  stad Petra. Dit is de bekendste attractie van Jordanië. We bezoeken de belangrijkste monumenten van dit mysterieuze werelderfgoed met een gids. We eten lunch in een tent in Nabateaanse stijl (dit waren nomadische herders). Na de tour rijden we naar Wadi Rum. Dit wordt ook wel de ‘vallei van de maan’ genoemd, omdat het landschap vergelijkbaar is met dat op de maan. We dineren met de bedoeïenen en slapen in dome tenten onder de sterrenhemel in de woestijn.

Hoogtepunten

Jouw reis draagt bij aan een gelijkere wereld

Tijdens onze reizen werken wij waar mogelijk met vrouwelijke gidsen, en steunen initiatieven die gerund worden door vrouwen. Maar wij willen een nóg grotere impact maken: en daarom doneren wij voor iedere boeking €15 aan een lokale charity die zich inzet voor vrouwenrechten in Jordanië (we maken nog bekend welke dat wordt).

Dag 5

Wadi Rum

We beginnen onze dag een wandeling door de woestijn, gevolgd door een jeep safari waarbij we nog meer van Wadi Rum zien en leren over de gebruiken van de nomadische stammen. Hierna lunchen we in een rotsrestaurant. We rijden naar Aqaba, waar we inchecken in ons hotel en relaxen. Denk: boulevard, palmbomen en zee.

Hoogtepunten

Dag 6

Aqaba

Na ons ontbijt beginnen we met een stadstour door Aqaba, waarbij we het Fort van Aqaba bezoeken, en het Aqaba museum met de Sherif Housain Moskee.

We lunchen in een lokaal restaurant, en daarna bezoeken we de lokale vrouwencoöperatie Beit El Ward, waar we de creatieve handwerken van de vrouwen kunnen zien.

We dineren in een heerlijk restaurant vlakbij de zee, en overnachten in Aqaba.

Hoogtepunten

Dag 7

Dode Zee & Amman

Na ons ontbijt rijden we naar de Dode Zee. Daar hebben we de ochtend om te relaxen en dobberen in de Dode Zee. Verbaas je over het gemak waarmee je blijft drijven in de zee! We lunchen in het Ramada Hotel en rijden dan op ons gemakje terug naar Amman, waar we samenkomen voor een afscheidsdiner! We slapen weer in Amman.

Hoogtepunten

Dag 8

Vertrek naar huis

Na een ontbijt in het zonnetje zit de reis er helaas weer op. Een transfer brengt je terug naar het vliegveld waar je je vlucht naar Nederland of België pakt. Met een camera vol foto’s, een hart vol herinneringen en een WhatsApp vol met nieuwe reismaatjes land je weer op Nederlandse bodem.

Hoogtepunten

Hoe komen wij tot onze prijzen?

Wij zijn een kleine reisorganisatie, wat betekent dat wij andere prijzen hanteren dan grote touroperators. Bij Explorista Travel geloven wij in openheid en vertellen wij je graag hoe wij tot onze prijzen komen.  

Wij houden bewust onze tourgroepen klein. Bij ons geen grote touringcars met zestig reizigers die van uitzichtpunt naar souvenirwinkel gesleept worden. Onze groepen bestaan uit maximaal 14 reizigers zodat het lekker authentiek en persoonlijk blijft. Dat houdt echter wel in dat wij al onze kosten voor een reis door maximaal 14 reizigers kunnen delen, in plaats van door zestig. 

Een eerlijke compensatie voor onze lokale partners en kwaliteit van ons product staan bij ons voorop. Bij ons geen sfeerloze massahotels in een buitenwijk om geld te besparen, maar alleen gezellige centraal gelegen hotels en hippe restaurantjes waar locals graag komen. Iedereen die meewerkt aan deze reis wordt eerlijk betaald. 

Uiteraard is meegaan met een tourgroep duurder dan als je zelfstandig reist. Je hebt immers 24/7 iemand die voor je klaarstaat en alles voor je regelt. Contact is bij ons warm en persoonlijk, via o.a. Whatsapp, omdat wij begrijpen hoe spannend het kan zijn om een groepsreis te boeken en we het SUPER speciaal vinden dat jij je vakantie met ons wilt doorbrengen! Je bent voor ons nooit een nummertje!

prijzen & inbegrepen

Ga je mee?

Inclusief:

 • Nederlandse reisbegeleiding gedurende de hele reis
 • Een Engelstalige lokale gids
 • Een Whatsapp groep met je reisgenootjes en reisbegeleiding
 • Airport transfers van en naar het vliegveld in Amman op de eerste en laatste dag.
 • 7x overnachtingen in boetiekhotels en woestijnkamp inclusief ontbijt
 • Entry visum voor Jordanië
 • Alle entreekosten voor bezienswaardigheden die vermeld zijn
 • Alle maaltijden die specifiek genoemd worden
 • Bezoek met gids aan Petra
 • Bezoek aan verschillende vrouwencoöperaties
 • Diner met bedoeïenen in Wadi Rum
 • Jeep Safari in Wadi Rum
 • Kookworkshop in Amman
 • Vervoer per privébus met airconditioning en gratis water & Wifi
 • €10 verplichte bijdrage Garantiefonds GTTO & Calamiteitenfonds (dit valt onder boekingskosten)
 • CO2-compensatie voor hele reis
 • Bijdrage aan lokale charity

Exclusief:

 • Retourvlucht naar Amman
 • Verplichte reis- en annuleringsverzekering
 • Lunch & diners, behalve de bovengenoemde maaltijden
 • Fooien, souvenirs, zakgeld en overige uitgaven die niet genoemd zijn

Wijzigingen voorbehouden.

 • Bezoek met gids aan Petra
 • Bezoek aan verschillende vrouwencoöperaties
 • Diner met bedoeïenen in Wadi Rum
 • Jeep Safari in Wadi Rum
 • Kookworkshop op Dag 2
 • Vervoer per privébus met airconditioning en gratis water & Wifi
 • €11 verplichte bijdrage Garantiefonds GTTO & Calamiteitenfonds (dit valt onder boekingskosten)
 • CO2-compensatie voor hele reis
 • Bijdrage aan lokale charity

boeken:

€ 1599

ex. €11 boekingskosten
 • Doe nu je aanbetaling: € 599
 • 14 plekken beschikbaar
 • 26 Oktober t/m 2 November 2024.

Co2-compensatie

Reizen is tof, maar heeft helaas ook negatieve kanten voor het milieu. Wij vinden het belangrijk dat onze reizen een zo positief mogelijke bijdrage hebben op de planeet. We geven terug aan het milieu door de co2-uitstoot van het lokale transport tijdens onze reis te compenseren via Greenseat.
Omdat vluchten niet inbegrepen zijn bij onze groepsreis vragen we je zelf de co2- uitstoot van je vlucht te compenseren. Dat kan al voor een paar euro via bijvoorbeeld Greenseat. Daarmee voorzie je iemand in een ontwikkelingsland een jaar lang van groene energie.

Praktische informatie

handig om te weten

De reis gaat door als er 6 plekken verkocht zijn. Hoe sneller je boekt, hoe sneller de reis vol is. Ik zou je aanraden je vluchten pas boeken nadat er bevestiging is dat de reis daadwerkelijk doorgaat. Je kunt deze reis boeken tot 30 dagen voor vertrek.

Vanwege de aard van onze reizen kun je alleen mee met de reis als je je identificeert als vrouw van 18 jaar of ouder.

We hanteren geen maximumleeftijd. De reis is fysiek niet uitdagend, maar is helaas vanwege de plekken die we bezoeken niet rolstoelvriendelijk.

We vragen van iedereen die meegaat een positieve en open houding. Je bent avontuurlijk, flexibel en wilt graag nieuwe vriendschappen sluiten. Je neemt deel aan de groepsactiviteiten en houdt je aan het schema, en zorgt voor een veilige en inclusieve sfeer.

Het leuke aan onze groepsreizen is dat je andere vrouwen leert kennen die van dezelfde soort reizen en landen houden als jij. Daarom worden alle kamers gedeeld met minimaal twee, en maximaal vier vrouwen. Indien mogelijk kun je ter plekke kiezen met wie je een kamer deelt. Als je toch liever een eenpersoonskamer boekt, dan geldt daarvoor een toeslag van €225 per reis. Als je daarvan gebruik wilt maken, stuur ons dan na je bestelling een mailtje om dat te laten weten, dan regelen we dat voor je.

Wij willen wil dat je je tijdens je reis zo min mogelijk met geld bezighoudt, en dat je niet hoeft na te denken of je excursies wel of niet gaat doen vanwege eventuele kosten. Daarom zijn alle excursies op ons reisschema inbegrepen, zodat jij alleen maar hoeft te genieten. Ter plekke hoef jij alleen nog maar te betalen voor je eten, drinken en fooien. 

Wij verplichten deelnemers van onze reizen om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Dit kun je niet via ons afsluiten.

Niet elke verzekering dekt in oranje gebieden, dus let daar goed op. Anders kan het zijn dat je kosten voor repatriëring, eventuele quarantaine of extra medische kosten niet gedekt worden.

Als we de reis moeten annuleren vanwege het corona-virus (bijvoorbeeld omdat grenzen dicht zijn), dan krijg je je volledige betaling terug. In eerste instantie zullen we dan eerst kijken of het mogelijk is de reis te verplaatsen.

We zullen er alles aan doen om deze reis door te laten gaan. Reisadviezen hebben hier geen invloed op, wij kijken in overleg met onze lokale partners of het mogelijk en veilig is om de reis te laten plaatsvinden. 

Als je zelf wilt annuleren komen de kosten hiervan voor eigen rekening. Je vindt de kosten hiervan in de boekingsvoorwaarden.

Jordanië is open voor alle reizigers, en er zijn op dit moment geen extra eisen omtrent vaccinatie of testen.

Je vindt de meest recente informatie over inreiseisen op de website NederlandWereldwijd.nl.

Je paspoort moet bij aankomst uit Jordanië nog minimaal zes maanden geldig zijn. Je hebt visum nodig, dat wordt bij aankomst geregeld. 

In Jordanië wordt betaald met de Jordaanse dinar. Je kunt gewoon geld opnemen bij lokale pinautomaten, mits je bankpas ingesteld staat op de juiste instellingen. Je kunt op het vliegveld een simkaart kopen.

Vluchten zitten niet inbegrepen bij deze reis. Vanuit Nederland kun je dagelijks vanaf Amsterdam naar Amman vliegen. Vanaf België kun je vliegen vanaf Brussel.

Het is niet mogelijk om via ons je reis te verlengen, al ben je natuurlijk vrij om dat zelf te doen (en we geven je graag tips!). Mocht je eerder aankomen of later vertrekken dan onze officiële aankomstdata, dan zullen we kijken of het mogelijk is je transfer te vervroegen of verlaten, maar daarover kunnen we vooraf geen beloftes doen. 

De boekingskosten bedragen €11 per reis. Dit bestaat uit:

– een verplichte bijdrage van €8,50, die wij afdragen aan Garantiefonds GGTO.

– een verplichte bijdrage van €2,50, die wij afdragen aan het Calamiteitenfonds.

Explorista Travel is aangesloten bij het Garantiefonds GGTO. Dit betekent dat in geval dat wij het financieel niet kunnen, je betaalde reisgeld wordt terugbetaald door het garantiefonds. Ook je terugreis is gegarandeerd mochten wij als gevolg van financieel onvermogen hier niet meer voor kunnen zorgdragen.

Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat een reis wordt aangepast n.a.v een natuurramp of andere calamiteit. Als de reis moet worden afgebroken dan zorgt het fonds voor een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Vragen en/of meer informatie?

Stuur ons een mailtje op info@exploristatravel.nl.

Laura
Lauraging mee naar Londen
Lees verder
"Voor het eerst mee met een groepsreis, en ook voor het eerst met Explorista Travel. Met een gezonde spanning vertrokken naar Londen. Toen we eenmaal als groep samen waren viel de spanning volledig weg. Ik heb echt een fantastisch weekend gehad, hele leuke activiteiten gedaan. Van fietstocht tot mini golfen, allemaal top geregeld. Explorista Travel krijgt 10 punten, Milou houdt de groep mooi samen en regelt alles perfect. Ik ga zeker vaker mee!"⁠
Sharon
Sharonging mee naar Parijs
Lees verder
Een reisorganisatie voor vrouwen... het is zeker een aanrader! Je leert hierbij leuke meiden kennen die allemaal een plaats of land willen zien en hierdoor zijn ze allemaal enthousiast. Ik was zelf meegegaan naar Parijs en ik heb er totaal geen spijt van. Super leuke en unieke dingen gezien in de stad en ook zeker nieuwe vriendinnen gemaakt. Twijfel je? Moet je niet doen, ga gewoon gezellig mee! Je word namelijk goed begeleidt door de reisleider en hierdoor vormt zich een veilige omgeving in de groep. Ik ga zeker weer een keer mee met een reis van Exploristatravel, omdat het goed geregeld is en ook erg gezellig is.
Mariëlle
Mariëlleging mee naar Parijs
Lees verder
Heb echt een super mooie ervaring gehad in Parijs. Milou gaf gelijk een super welkom en open gevoel wat ook afstraalde op de groep. Er was persoonlijke aandacht voor iedereen en ruimte om elkaar te leren kennen. Had al snel het idee dat ik gewoon met vriendinnen op pad was. Ook leuk om de restaurants en barretjes te bezoeken, waar juist meer locals komen. Het kermis museum was zeker een onvergetelijke ervaring 🙂 Ik ga zeker nog een keer mee.
Roos
Roosging mee naar Londen
Lees verder
"Het is onzettend gaaf om met een groep 'onbekende' meiden op reis te gaan. Je leert elkaar super snel kennen, omdat je steeds leuke activiteiten met elkaar doet. Verder is de reisbegeleiding heel goed. Milou is altijd bereikbaar en zorgt dat alles goed geregeld is. Kortom: een aanrader!" ⁠
Vorige
Volgende

Groepsreizen

We lanceren constant nieuwe reizen, blijf op de hoogte!

Girls weekends

Mee met het volgende Girls Weekend? Meld je aan voor de nieuwsbrief!