Groepsreis Lapland • Explorista Travel | Groepsreizen voor vrouwen

Lapland in het hoge noorden van Finland is een sneeuwsprookje dat uitkomt. Verblijf een week in Winter Wonderland, waarbij je omringd wordt door flinke pakken sneeuw, je slaapt onder het noorderlicht, en je buren bestaan uit husky’s and rendieren. We verblijven in een appartement met privésauna dus wellnessavondjes zijn gegarandeerd! Streep deze bestemming van je bucketlist!

dagprogramma

dit kun je verwachten:

egor-vikhrev-N0A8uCu3Noo-unsplash

Dag 1

Aankomst Lapland

Vandaag kom je aan in het prachtige Lapland. We worden opgehaald vanaf Ruka-Kuusamo vliegveld. Onderweg stoppen we bij de supermarkt om boodschappen te doen voor onze week. We installeren ons in het appartement en hebben wat tijd om op te frissen voordat we vertrekken naar ons welkomstdiner in een nabijgelegen restaurant.

Hoogtepunten

Dag 2

Snowshoeing in Riisitunturi National Park​

Vandaag brengen we door in Winter Wonderland. Een pad van ongeveer 3 km lang voert ons door het bos naar de berg, waar we genieten van prachtige uitzichten op de arctische natuur. Op heldere dagen kun je de horizon zien in alle richtingen. We nemen een pauze bij het kampvuur om te genieten van snacks en warme drankjes. De sparren die veel van de heuvels van het park bedekken zullen bedekt zijn met sneeuw en vorst een fotogeniek hagelwit bos creëren. Een buitenaards plaatje. De wandeling duurt ongeveer 4 tot 5 uur (gelijk aan de hoeveelheid daglicht). De rest van de dag hebben we vrij om te relaxen.

Hoogtepunten

Dag 3

Rendieryoga

Tijd om je ledematen te strekken  na de wandeling van gisteren. We vertrekken naar een rendierboerderij waar we een lesje yoga volgen tussen de rendieren. Naderhand genieten we van lokale snacks, voordat we doorgaan naar de workshop van de boerderij. Hier kunnen we onze eigen souvenir maken.

Hoogtepunten

Dag 4

Huskyboerderij & Finse sauna

Vandaag gaan we kennis maken met de schattigste inwoners van Lapland! De husky’s! Een team van professionele husky-trainers verwelkomt ons op de huskyboerderij en legt ons alle veiligheids- en rij-instructies uit voor onze huskyrit. Daarna ontmoeten we onze sledehondteams en begin de reis naar het magische besneeuwde bos en winterse landschappen.

Tijdens de rit kun je van chauffeur wisselen en daarna krijgen we de kans om te snacks te eten en te relaxen met de honden. Het wordt een duurzame, respectvolle excursie voor de honden en een superleuke ervaring voor jou!

‘S avonds vieren we de Finse tradities en keuken. We beginnen met een bezoekje aan de houtgestookte sauna, dat we afwisselen met een dip in een bevroren meer zoals de Finnen dat doen (als je durft!). 

Als je geen zin hebt in een koude dip, kun je relaxen in de hot tub onder een sterrenhemel. Nadat je trek hebt gekregen in de sauna, wordt een 3-gangenmenu bereid uit de de beste lokale ingrediënten waar we gezellig met zijn allen van zullen genieten.

Hoogtepunten

Jouw reis draagt bij aan een gelijkere wereld

Tijdens onze reizen werken wij waar mogelijk met vrouwelijke gidsen, en steunen initiatieven die gerund worden door vrouwen. Maar wij willen een nóg grotere impact maken: en daarom doneren wij voor iedere boeking €15 aan een lokaal goed doel, we maken nog bekend welke dit wordt.

Dag 5

Snowmobielavontuur

Klaar voor een portie adrenaline? Die krijg je vandaag! Vandaag gaan we op snowmobielavontuur door de prachtige wildernisnatuur. Na de veiligheids- en rij-instructies van onze gids, beginnen we de reis door ongelooflijke arctische landschappen tussen besneeuwde bossen en bevroren meren. Onderweg zullen we enkele stops maken voor foto’s, om de prachtige winterlandschappen te bewonderen en kun je ook switchen van chauffeurs als je wilt. Tussendoor zullen we genieten van een soeplunch.

Hoogtepunten

Dag 6

Noorderlicht

Vandaag is een rustige dag want overdag staat namelijk niets op de planning. Slaap uit, speel spelletjes, lees een boek, maak een wandeling of geniet van de sauna: het is immers vakantie! ‘S avonds begint ons programma. 

We maken een begeleide wandeling op de verborgen paadjes van Ruka met onze sneeuwschoenen. De wandeling neemt ons mee op reis door het bos, terwijl de gids ons vertelt over het noorderlicht, de lokale tradities van het land en de flora en fauna van het gebied. Met een beetje geluk spotten we zelfs het noorderlicht! Na de sneeuwschoenervaring gaan we genieten van een heerlijke lokale maaltijd in Kota als afscheidsdiner!

Hoogtepunten

Dag 7

Vertrek naar huis

Na een ontbijtje zit de reis er helaas weer op. Een transfer brengt je terug naar het vliegveld waar je je vlucht naar Nederland of België pakt. Met een camera vol foto’s, een hart vol herinneringen en een WhatsApp vol met nieuwe reismaatjes land je weer op Nederlandse of Belgische bodem.

Hoogtepunten

prijzen & inbegrepen

Ga je mee?

Inclusief:

 • Nederlandse reisbegeleiding gedurende de hele reis
 • Engelstalige lokale gidsen tijdens de excursies
 • Een Whatsapp groep met je reisgenootjes en reisbegeleiding
 • Airport transfers van en naar het vliegveld Ruka-Kuusamo.
 • 6x overnachtingen in 4-persoons appartement.
 • Winterkleding (overall, schoenen en handschoenen)
 • 3x diners (en snacks & lunches zoals vermeld in bovenstaande planning)
 • Sneeuwschoenwandeling op dag 2
 • Rendieryoga & creatieve workshop op dag 3
 • Huskyrit & sauna op dag 4
 • Snowmobielavontuur op dag 5
 • Noorderlichtwandeling op dag 6
 • Gebruik van de sauna in ons appartement
 • €11,50 verplichte bijdrage Garantiefonds GTTO & Calamiteitenfonds (dit valt onder boekingskosten)
 • CO2-compensatie voor hele reis
 • Bijdrage aan lokaal goed doel

Exclusief:

 • Retourvlucht naar Kuusamo (ong. €400)
 • Verplichte reis- en annuleringsverzekering
 • Lunch & diners, behalve de bovengenoemde maaltijden
 • Fooien, souvenirs, zakgeld en overige uitgaven die niet genoemd zijn
 • Optionele excursie: 1 dag skiën of snowboarden €109

Wijzigingen voorbehouden.

 • Sneeuwschoenwandeling op dag 2
 • Rendieryoga & creatieve workshop op dag 3
 • Huskyrit & sauna op dag 4
 • Snowmobielavontuur op dag 5
 • Noorderlichtwandeling op dag 6
 • Gebruik van de sauna in ons appartement
 • €11,50 verplichte bijdrage Garantiefonds GTTO & Calamiteitenfonds (dit valt onder boekingskosten)
 • CO2-compensatie voor hele reis
 • Bijdrage aan lokaal goed doel

boeken:

€ 2137,-

ex. €10 boekingskosten
 • Doe nu je aanbetaling: € 525,-
 • 14 plekken beschikbaar
 • 14 t/m 20 januari 2024

Co2-compensatie

Reizen is tof, maar heeft helaas ook negatieve kanten voor het milieu. Wij vinden het belangrijk dat onze reizen een zo positief mogelijke bijdrage hebben op de planeet. We geven terug aan het milieu door de co2-uitstoot van het lokale transport tijdens onze reis te compenseren via Greenseat.
Omdat vluchten niet inbegrepen zijn bij onze groepsreis vragen we je zelf de co2- uitstoot van je vlucht te compenseren. Dat kan al voor een paar euro via bijvoorbeeld Greenseat. Daarmee voorzie je iemand in een ontwikkelingsland een jaar lang van groene energie.

Praktische informatie

handig om te weten

De reis gaat door als er 6 plekken verkocht zijn. Hoe sneller je boekt, hoe sneller de reis vol is. Ik zou je aanraden je vluchten pas boeken nadat er bevestiging is dat de reis daadwerkelijk doorgaat. Je kunt deze reis boeken tot 30 dagen voor vertrek.

Vanwege de aard van onze reizen kun je alleen mee met de reis als je je identificeert als vrouw van 18 jaar of ouder.

We hanteren geen maximumleeftijd. De reis is fysiek niet uitdagend, maar is helaas vanwege de plekken die we bezoeken niet rolstoelvriendelijk.

We vragen van iedereen die meegaat een positieve en open houding. Je bent avontuurlijk, flexibel en wilt graag nieuwe vriendschappen sluiten. Je neemt deel aan de groepsactiviteiten en houdt je aan het schema, en zorgt voor een veilige en inclusieve sfeer.

Het leuke aan onze groepsreizen is dat je andere vrouwen leert kennen die van dezelfde soort reizen en landen houden als jij. Daarom worden alle appartementen met vier meiden gedeeld. Je kamer deel je met één iemand anders. Indien mogelijk kun je ter plekke kiezen met wie je een kamer deelt. Als je toch liever een eenpersoonskamer boekt, dan geldt daarvoor een toeslag van €246 per reis. Als je daarvan gebruik wilt maken, stuur ons dan na je bestelling een mailtje om dat te laten weten, dan regelen we dat voor je.

Wij willen wil dat je je tijdens je reis zo min mogelijk met geld bezighoudt, en dat je niet hoeft na te denken of je excursies wel of niet gaat doen vanwege eventuele kosten. Daarom zijn alle excursies op ons reisschema inbegrepen, zodat jij alleen maar hoeft te genieten. Ter plekke hoef jij alleen nog maar te betalen voor je eten, drinken en fooien. 

Lapland is een erg koude bestemming. We raden je aan een goede winterjas, sjaal en muts mee te nemen. Ook zijn thermals een goed idee als onderkleding. Ter plekke krijg je overalls, goede schoenen en handschoenen. Een zonnebril en zonnebrand is ook geen overbodige luxe!

Een deel van onze maaltijden zijn inbegrepen. We hebben een appartement met keuken. In de ochtend kun je dus je eigen ontbijt maken. Voor onze lunches en diners zullen we soms uit eten gaan, en we kunnen ook een avondje zelf koken. In het begin van de week zullen we gezamenlijk inkopen doen bij de supermarkt.

Wij verplichten deelnemers van onze reizen om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Dit kun je niet via ons afsluiten.

Niet elke verzekering dekt in oranje gebieden, dus let daar goed op. Anders kan het zijn dat je kosten voor repatriëring, eventuele quarantaine of extra medische kosten niet gedekt worden.

Als we de reis moeten annuleren vanwege het corona-virus (bijvoorbeeld omdat grenzen dicht zijn), dan krijg je je volledige betaling terug. In eerste instantie zullen we dan eerst kijken of het mogelijk is de reis te verplaatsen.

We zullen er alles aan doen om deze reis door te laten gaan. Reisadviezen hebben hier geen invloed op, wij kijken in overleg met onze lokale partners of het mogelijk en veilig is om de reis te laten plaatsvinden. 

Finland hanteert momenteel geen extra eisen omtrent vaccinatie of testen. Hou er wel rekening mee, dat dit op ieder moment kan veranderen en dat het jouw verantwoordelijkheid is om hieraan te voldoen.

Als je zelf wilt annuleren komen de kosten hiervan voor eigen rekening. Je vindt de kosten hiervan in de boekingsvoorwaarden.

Je vindt de meest recente informatie over inreiseisen op de website NederlandWereldwijd.nl.

Met een Nederlandse of Belgische nationaliteit heb je geen visum nodig voor Finland. Je paspoort of identiteitskaart is voldoende.

In Finland wordt betaald met de Euro. Je kunt gewoon geld opnemen bij lokale pinautomaten, mits je bankpas ingesteld staat op de juiste instellingen. 

Vluchten zitten niet inbegrepen bij deze reis. Vanuit Nederland kun je dagelijks via Helsinki naar Kuusamo vliegen (dit kost momenteel ongeveer €400). Vanuit België kun je dagelijks vliegen vanaf Brussel.

Het is niet mogelijk om via ons je reis te verlengen, al ben je natuurlijk vrij om dat zelf te doen. Mocht je eerder aankomen of later vertrekken dan onze officiële aankomstdata, dan zullen we kijken of het mogelijk is je transfer te vervroegen of verlaten, maar daarover kunnen we vooraf geen beloftes doen. Dit zal extra kosten opleveren die aan jou doorberekend zullen worden.

De boekingskosten bedragen €11,50 per reis. Dit bestaat uit:

– een verplichte bijdrage van €9, die wij afdragen aan Garantiefonds GGTO.

– een verplichte bijdrage van €2,50, die wij afdragen aan het Calamiteitenfonds.

Explorista Travel is aangesloten bij het Garantiefonds GGTO. Dit betekent dat in geval dat wij het financieel niet kunnen, je betaalde reisgeld wordt terugbetaald door het garantiefonds. Ook je terugreis is gegarandeerd mochten wij als gevolg van financieel onvermogen hier niet meer voor kunnen zorgdragen.

Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat een reis wordt aangepast n.a.v een natuurramp of andere calamiteit. Als de reis moet worden afgebroken dan zorgt het fonds voor een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Vragen en/of meer informatie?

Stuur ons een mailtje op info@exploristatravel.nl.

Laura
Lauraging mee naar Londen
Lees verder
"Voor het eerst mee met een groepsreis, en ook voor het eerst met Explorista Travel. Met een gezonde spanning vertrokken naar Londen. Toen we eenmaal als groep samen waren viel de spanning volledig weg. Ik heb echt een fantastisch weekend gehad, hele leuke activiteiten gedaan. Van fietstocht tot mini golfen, allemaal top geregeld. Explorista Travel krijgt 10 punten, Milou houdt de groep mooi samen en regelt alles perfect. Ik ga zeker vaker mee!"⁠
Sharon
Sharonging mee naar Parijs
Lees verder
Een reisorganisatie voor vrouwen... het is zeker een aanrader! Je leert hierbij leuke meiden kennen die allemaal een plaats of land willen zien en hierdoor zijn ze allemaal enthousiast. Ik was zelf meegegaan naar Parijs en ik heb er totaal geen spijt van. Super leuke en unieke dingen gezien in de stad en ook zeker nieuwe vriendinnen gemaakt. Twijfel je? Moet je niet doen, ga gewoon gezellig mee! Je word namelijk goed begeleidt door de reisleider en hierdoor vormt zich een veilige omgeving in de groep. Ik ga zeker weer een keer mee met een reis van Exploristatravel, omdat het goed geregeld is en ook erg gezellig is.
Mariëlle
Mariëlleging mee naar Parijs & Jordanië
Lees verder
Heb echt een super mooie ervaring gehad in Parijs. Milou gaf gelijk een super welkom en open gevoel wat ook afstraalde op de groep. Er was persoonlijke aandacht voor iedereen en ruimte om elkaar te leren kennen. Had al snel het idee dat ik gewoon met vriendinnen op pad was. Ook leuk om de restaurants en barretjes te bezoeken, waar juist meer locals komen. Het kermis museum was zeker een onvergetelijke ervaring 🙂 Ik ga zeker nog een keer mee.
Roos
Roosging mee naar Londen, Marokko & Zuid-Italië
Lees verder
"Het is onzettend gaaf om met een groep 'onbekende' meiden op reis te gaan. Je leert elkaar super snel kennen, omdat je steeds leuke activiteiten met elkaar doet. Verder is de reisbegeleiding heel goed. Milou is altijd bereikbaar en zorgt dat alles goed geregeld is. Kortom: een aanrader!" ⁠
Wendy
Wendyging mee naar Lissabon
Lees verder
"De reis naar Lissabon is een onvergetelijke ervaring. Reizen met onbekenden was voor iedereen spannend, maar je leert elkaar snel kennen en raakt dan ook snel gewend aan elkaar. We hebben tijdens verschillende activiteiten Lissabon mogen ontdekken. Het zijn vooral activiteiten die ik zelf niet zo snel zou doen, dat maakt het extra leuk om je vakantie op een andere manier te ervaren. De reis was erg goed georganiseerd. Milou is erg betrokken, gezellig en open. Een reis met Explorista Travel is zeker aan te raden!"
Roxanne
Roxanneging mee naar Lissabon
Lees verder
"Ik vond het heel spannend om mee te gaan. Heb dan ook heel lang zitten twijfelen. Maar ben zo blij dat ik ben gegaan! Dit is de leukste vakantie die ik in jaren heb gehad. Zoveel lol, gezelligheid, gelachen en ook zoveel mooie dingen gezien. En Milou doet het echt heel leuk. Echt een aanrader om mee te gaan. Niet twijfelen, gewoon boeken!"
Previous
Next

Groepsreizen

We lanceren constant nieuwe reizen, blijf op de hoogte!

Girls weekends

Mee met het volgende Girls Weekend? Meld je aan voor de nieuwsbrief!