Groepsreis Marokko • Explorista Travel | Groepsreizen voor vrouwen

Marokko is een land waar 1001-nacht sprookjes uitkomen. Via eeuwenoude paleizen, mysterieuze souks, kronkelige straatjes, rafelige bergtoppen en groene valleien leer je meer over de fascinerende cultuur van dit land. Tijdens deze reis ontdekken we de geheimen van koningsstad Marrakech en trekken op een kameel de Sahara in om te slapen onder de sterrenhemel. Je hebt bovendien voldoende vrije tijd om te shoppen, musea en paleizen te bezoeken.

dagprogramma

dit kun je verwachten:

Marrakech

Dag 1

Aankomst Marrakech

Vandaag kom je aan in het bruisende Marrakech. Je wordt met een transfer opgehaald van het vliegveld en naar het hotel gebracht. Daar heb je tijd om even uit te pakken en te acclimatiseren, voordat we naar onze welkomstdrankjes en diner gaan op een rooftop met uitzicht op de medina van Marrakech.

Hoogtepunten

Dag 2

Marrakech

Begin je dag met een zonnig ontbijtje op het dakterras van de riad, voordat we beginnen aan onze rondleiding door Marrakech. We bezoeken onder andere het uitbundige Bahiapaleis en de schitterende Saaditombes. In de middag heb je vrije tijd, voordat we weer samenkomen voor de beste introductie met de Marokkaanse cuisine via een food tour! We proeven alle wat Marrakech te bieden heeft!

Hoogtepunten

Dag 3

Atlasgebergte

Vandaag staan we op tijd op, want we verlaten de stad voor de bergen. We rijden richting de Todra-kloof, via de Tizi-n-Tichka-bergpas. Bereid je voor op prachtige uitzichten, besneeuwde bergtoppen en een inkijkje in lokale dorpjes van het Atlasgebergte. Onderweg maken we natuurlijk voldoende stops voor foto’s en muntthee. in de groene Dadesvallei, wat ook wel de vallei van de duizend Kasbah’s wordt genoemd. Een groene vallei vol palmbomen, temidden van een dorre woestijn en de ruwe bergtoppen van het Atlasgebergte. 

Hoogtepunten

Dag 4

Sahara

Vanochtend bezoeken we de Todra-kloof. Dit is een kloof van oranje kalkstenen rotsen die uitgesleten is door de rivier die er doorheen kronkelt. Je kunt in deze kloof hiken en rotsklimmen, maar wij houden het bij een korte wandeling. De Sahara roept onze naam! We rijden naar Merzouga, aan de rand van de Sahara. We maken een rit op een kameel terwijl de zon  achter de zandduinen zakt. We genieten van een diner, en je kunt de prachtige heldere sterrenhemel bewonderen, voordat we slapen in een prachtige Kasbah aan de rand van de duinen.

Hoogtepunten

Jouw reis draagt bij aan een gelijkere wereld

Tijdens onze reizen werken wij waar mogelijk met vrouwelijke gidsen, en steunen initiatieven die gerund worden door vrouwen. Maar wij willen een nóg grotere impact maken: en daarom doneren wij voor iedere boeking €15 aan Education for All Morocco, een non-profit organisatie die meiden in het Atlasgebergte de kans geeft een vervolgopleiding te volgen na de basisschool.

Tot wel 83% van de vrouwen op het Marokkaanse platteland zijn ongeletterd. Een schokkend aantal. Middelbare scholen liggen vaak vele kilometers van hun dorp, en hun ouders hebben het geld of het vertrouwen niet om hun dochters naar deze scholen te sturen.

Education for All bouwt “boarding schools” waar jonge vrouwen gratis kunnen verblijven, eten en hun lessen kunnen volgen, zodat ze meer kansen hebben op een succesvol leven. Een groot deel van hen studeert hierna verder aan de universiteit, een kans die ze anders nooit hadden gekregen.

Dag 5

Aït Ben Haddou

Vanochtend worden we wakker met uitzicht op de zandduinen. Als je op tijd opstaat kun je de zonsopkomst in de Sahara zien, die de lucht roze en oranje kleurt. Vandaag hebben we weer een lange autorit op de planning. We rijden vandaag naar Aït Ben Haddou, terug naar het Atlasgebergte. Dit is een prachtig Middeleeuws woestijnstadje, dat bekend staat om zijn vele kasba’s. Het is een groene oase in de midden van het dorre woestijnlandschap. We krijgen een rondleiding door het stadje. Vanuit onze traditionele riad heb je waanzinnig uitzicht op de oude kasbah. We eten vanavond bij een restaurant dat gerund wordt door een lokale vrouwencoöperatie.

Hoogtepunten

Dag 6

Marrakech

Vandaag rijden we terug naar Marrakech. Dit duurt een paar uurtjes. Eenmaal terug in Marrakech laten we ons helemaal in de watten leggen bij de hammam. Al het woestijnzand wordt weer van ons lijf gescrubd, en we gaan helemaal relaxed de laatste dagen van onze trip tegemoet!

Hoogtepunten

Dag 7

Marrakech

Vanochtend kun je rustig opstarten na de drukke reisdagen die we gehad hebben. Maar na het ontbijt is het tijd om je mouwen op te stropen, vandaag volgen we een kookklas bij Amal Women’s Training Centre, een non-profit die Marokkaanse vrouwen uit kansarme situaties een opleiding geeft in de hospitality industrie. We lunchen met onze eigen gemaakte gerechten. Daarna heb je de rest van de middag vrij om te besteden zoals je wilt. Bezoek de kleurrijke Jardin Majorelle, of ga shoppen voor souvenirs in de medina. Struin door het doolhof van straatjes en bevind je middenin je eigen 1001-nacht avontuur. Scoor de beste lokale kruiden, iets prachtigs voor in je interieur of een leuk hebbedingetje. ‘S avonds verzamelen we ons voor een onvergetelijk afscheidsdiner!

Hoogtepunten

Dag 8

Vertrek naar huis

Na een ontbijt in het zonnetje zit de reis er helaas weer op. Een transfer brengt je terug naar het vliegveld waar je je vlucht naar Nederland of België pakt. Met een camera vol foto’s, een hart vol herinneringen en een WhatsApp vol met nieuwe reismaatjes land je weer op Nederlandse bodem.

Hoogtepunten

Hoe komen wij tot onze prijzen?

Wij zijn een kleine reisorganisatie, wat betekent dat wij andere prijzen hanteren dan grote touroperators. Bij Explorista Travel geloven wij in openheid en vertellen wij je graag hoe wij tot onze prijzen komen.  

Wij houden bewust onze tourgroepen klein. Bij ons geen grote touringcars met zestig reizigers die van uitzichtpunt naar souvenirwinkel gesleept worden. Onze groepen bestaan uit maximaal 16 reizigers zodat het lekker authentiek en persoonlijk blijft. Dat houdt echter wel in dat wij al onze kosten voor een reis door maximaal 16 reizigers kunnen delen, in plaats van door zestig. 

Een eerlijke compensatie voor onze lokale partners en kwaliteit van ons product staan bij ons voorop. Bij ons geen sfeerloze massahotels in een buitenwijk om geld te besparen, maar alleen gezellige centraal gelegen hotels en hippe restaurantjes waar locals graag komen. Iedereen die meewerkt aan deze reis wordt eerlijk betaald. 

Uiteraard is meegaan met een tourgroep duurder dan als je zelfstandig reist. Wij moeten immers kosten maken voor o.a. verzekeringen, software, belastingen en accountants. Bovendien heb je 24/7 een reisleider die voor je klaarstaat en alles voor je regelt :-). Contact is bij ons warm en persoonlijk, via o.a. Whatsapp, omdat wij begrijpen hoe spannend het kan zijn om een groepsreis te boeken en we het SUPER speciaal vinden dat jij je vakantie met ons wilt doorbrengen! Je bent voor ons nooit een nummertje!

prijzen & inbegrepen

Ga je mee?

Inclusief:

 • Nederlandse reisbegeleiding gedurende de hele reis
 • Een Engelstalige lokale gids
 • Een Whatsapp groep met je reisgenootjes en reisbegeleiding
 • Airport transfers van en naar het vliegveld in Marrakech op de eerste en laatste dag.
 • 7x overnachtingen in boetiekhotels en riads  inclusief ontbijt
 • Food Tour op dag 2 in Marrakech
 • Kookklas op dag 7 bij Amal Women’s Training Centre in Marrakech
 • Twee uur durende Hammam-behandeling op dag 6 in Marrakech
 • Bezoek met gids aan Aït Ben Haddou
 • Kamelenrit bij zonsondergang op dag 4
 • Entreegelden Bahiapaleis en Saaditombes
 • Welkomstdrankje op dag 1 in Marrakech
 • Bezoek aan lokale vrouwencoöperatie in Aït ben Haddou
 • Vervoer per privébus met airconditioning en gratis water
 • €10 verplichte bijdrage Garantiefonds GTTO & Calamiteitenfonds (dit valt onder boekingskosten)
 • CO2-compensatie voor hele reis
 • Bijdrage aan Education for All

Exclusief:

 • Retourvlucht naar Marrakech
 • Verplichte reis- en annuleringsverzekering
 • Lunch & diners, behalve de bovengenoemde maaltijden
 • Fooien, souvenirs, zakgeld en overige uitgaven die niet genoemd zijn

Wijzigingen voorbehouden.

 • Bezoek met gids aan Aït Ben Haddou
 • Kamelenrit bij zonsondergang op dag 4
 • Entreegelden Bahiapaleis en Saaditombes
 • Welkomstdrankje op dag 1 in Marrakech
 • Bezoek aan lokale vrouwencoöperatie in Aït ben Haddou
 • Vervoer per privébus met airconditioning en gratis water
 • €10 verplichte bijdrage Garantiefonds GTTO & Calamiteitenfonds (dit valt onder boekingskosten)
 • CO2-compensatie voor hele reis
 • Bijdrage aan Education for All

boeken:

€ 1629,-

ex. €11 boekingskosten
 • Doe nu je aanbetaling: € 598,-
 • 16 plekken beschikbaar
 • 22 februari t/m 1 Maart 2025

Co2-compensatie

Reizen is tof, maar heeft helaas ook negatieve kanten voor het milieu. Wij vinden het belangrijk dat onze reizen een zo positief mogelijke bijdrage hebben op de planeet. We geven terug aan het milieu door de co2-uitstoot van het lokale transport tijdens onze reis te compenseren via Greenseat.
Omdat vluchten niet inbegrepen zijn bij onze groepsreis vragen we je zelf de co2- uitstoot van je vlucht te compenseren. Dat kan al voor een paar euro via bijvoorbeeld Greenseat. Daarmee voorzie je iemand in een ontwikkelingsland een jaar lang van groene energie.

Praktische informatie

handig om te weten

De reis gaat door als er 6 plekken verkocht zijn. Hoe sneller je boekt, hoe sneller de reis vol is. Ik zou je aanraden je vluchten pas boeken nadat er bevestiging is dat de reis daadwerkelijk doorgaat. Je kunt deze reis boeken tot 30 dagen voor vertrek.

Vanwege de aard van onze reizen kun je alleen mee met de reis als je je identificeert als vrouw van 18 jaar of ouder.

We hanteren geen maximumleeftijd. De reis is fysiek niet uitdagend, maar is helaas vanwege de plekken die we bezoeken niet rolstoelvriendelijk.

We vragen van iedereen die meegaat een positieve en open houding. Je bent avontuurlijk, flexibel en wilt graag nieuwe vriendschappen sluiten. Je neemt deel aan de groepsactiviteiten en houdt je aan het schema, en zorgt voor een veilige en inclusieve sfeer.

Het leuke aan onze groepsreizen is dat je andere vrouwen leert kennen die van dezelfde soort reizen en landen houden als jij. Daarom worden alle kamers gedeeld met minimaal twee, en maximaal vier vrouwen. Indien mogelijk kun je ter plekke kiezen met wie je een kamer deelt. Als je toch liever een eenpersoonskamer boekt, dan geldt daarvoor een toeslag van €113 per reis. Als je daarvan gebruik wilt maken, stuur ons dan na je bestelling een mailtje om dat te laten weten, dan regelen we dat voor je.

Wij willen wil dat je je tijdens je reis zo min mogelijk met geld bezighoudt, en dat je niet hoeft na te denken of je excursies wel of niet gaat doen vanwege eventuele kosten. Daarom zijn alle excursies op ons reisschema inbegrepen, zodat jij alleen maar hoeft te genieten. Ter plekke hoef jij alleen nog maar te betalen voor je eten, drinken en fooien. 

Wij verplichten deelnemers van onze reizen om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Dit kun je niet via ons afsluiten.

Niet elke verzekering dekt in oranje gebieden, dus let daar goed op. Anders kan het zijn dat je kosten voor repatriëring, eventuele quarantaine of extra medische kosten niet gedekt worden.

Als we de reis moeten annuleren vanwege het corona-virus (bijvoorbeeld omdat grenzen dicht zijn), dan krijg je je volledige betaling terug. In eerste instantie zullen we dan eerst kijken of het mogelijk is de reis te verplaatsen.

We zullen er alles aan doen om deze reis door te laten gaan. Reisadviezen hebben hier geen invloed op, wij kijken in overleg met onze lokale partners of het mogelijk en veilig is om de reis te laten plaatsvinden. 

Marokko hanteert momenteel geen extra eisen omtrent vaccinatie (een negatieve PCR-test is voldoende) om het land binnen te komen. Hou er wel rekening mee, dat dit op ieder moment kan veranderen en dat het jouw verantwoordelijkheid is om hieraan te voldoen.

Als je zelf wilt annuleren komen de kosten hiervan voor eigen rekening. Je vindt de kosten hiervan in de boekingsvoorwaarden.

Je vindt de meest recente informatie over inreiseisen op de website NederlandWereldwijd.nl.

Je paspoort moet bij terugkomst uit Marokko nog minimaal zes maanden geldig zijn. Met een Nederlandse of Belgische nationaliteit heb je geen visum nodig.

In Marokko wordt betaald met de Marokkaanse dirham. Je kunt gewoon geld opnemen bij lokale pinautomaten, mits je bankpas ingesteld staat op de juiste instellingen. Als je op het vliegveld een simkaart wilt kopen, zou ik je aanraden minimaal €10 contant bij je te hebben.

Vluchten zitten niet inbegrepen bij deze reis. Vanuit Nederland kun je dagelijks vanaf Amsterdam of Eindhoven naar Marrakech vliegen. Vanuit België kun je dagelijks vliegen vanaf Brussel.

Het is niet mogelijk om via ons je reis te verlengen, al ben je natuurlijk vrij om dat zelf te doen. Mocht je eerder aankomen of later vertrekken dan onze officiële aankomstdata, dan zullen we kijken of het mogelijk is je transfer te vervroegen of verlaten, maar daarover kunnen we vooraf geen beloftes doen. 

De boekingskosten bedragen €17,50 per reis. Dit bestaat uit:

– een verplichte bijdrage van €15, die wij afdragen aan Garantiefonds GGTO.

– een verplichte bijdrage van €2,50, die wij afdragen aan het Calamiteitenfonds.

Explorista Travel is aangesloten bij het Garantiefonds GGTO. Dit betekent dat in geval dat wij het financieel niet kunnen, je betaalde reisgeld wordt terugbetaald door het garantiefonds. Ook je terugreis is gegarandeerd mochten wij als gevolg van financieel onvermogen hier niet meer voor kunnen zorgdragen.

Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat een reis wordt aangepast n.a.v een natuurramp of andere calamiteit. Als de reis moet worden afgebroken dan zorgt het fonds voor een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Vragen en/of meer informatie?

Stuur ons een mailtje op info@exploristatravel.nl.

Fleur
Fleurging mee naar Marokko
Lees verder
“Een reis met Milou is een ervaring die ik zeker aan zou raden! Ze doet dit werk met ontzettend veel liefde en passie, en je krijgt er ook een hoge kwaliteit voor terug. Denk hierbij aan fijne hotels, lekkere restaurants en goede begeleiding tijdens de reis. Binnenkort ga ik zeker weer mee!”
Demi
Demiging mee naar Marokko
Lees verder
"Wat een fantastische reis! Goed georganiseerd en Milou zorgt voor een onvergetelijke ervaring. De tourgide Mo was super ook super gezellig. Op onze reis waren wij samen met de meiden de volgende al aan het plannen."
Amy
Amyging mee naar Marokko & Londen
Lees verder
“Ik ben voor de tweede keer met Explorista Travel op reis geweest, dit keer naar Marokko. Wat een onvergetelijke ervaring! In een week tijd hebben we alles gezien: bergen, kloven, valleien, de sahara, de stad, noem het maar op. Het mooie aan reizen met Explorista Travel is dat je op veel niet-toeristische plekken komt; je gaat dus echt voor de full experience. Daarnaast draag je ook bij aan lokale bedrijfjes en coöperaties, dus kun je indirect wat teruggeven aan de mensen wiens land jij mag bezoeken. Ik zeg: op naar de volgende trip!”
Vorige
Volgende

Groepsreizen

We lanceren constant nieuwe reizen, blijf op de hoogte!

Girls weekends

Mee met het volgende Girls Weekend? Meld je aan voor de nieuwsbrief!