Groepsreis Zuid-Italië • Explorista Travel | Groepsreizen voor vrouwen

Alle dingen die Italië geweldig maken, komen in Zuid-Italië tot leven. We beginnen onze reis in het bruisende Napels, waar we traditionele Napolitaanse pizza’s leren maken en de geheimen van de stad ontdekken. Daarna stappen we op de boot naar het vulkanische eiland Procida. We bezoeken de eeuwenoude geschiedenis van Pompeï met een gids, en doen een wijnproeverij aan de flanken van de Vesuvius (die je kunt beklimmen!). Als laatste spenderen we twee dagen aan de Amalfi-kust. Even lekker relaxen in de prachtige dorpjes die zo van een ansichtkaart lijken te komen. Dit wil je meemaken!

dagprogramma

dit kun je verwachten:

IMG_5938 3

Dag 1

Aankomst Napels

Vandaag kom je aan in het Napels! Een transfer brengt je van het vliegveld naar ons boetiekhotel. Eenmaal in het hotel heb je tijd om even uit te pakken en te acclimatiseren, voordat we naar ons welkomstdiner gaan, we drinken een drankje en toasten op een succesvol begin van de reis! Daarna eten we natuurlijk in een lekker lokaal restaurant.

Hoogtepunten

Dag 2

Napels

Begin je dag met een ontbijtje (ga je voor de traditionele cornetto met een espresso?), voordat we beginnen aan onze ontdekkingstocht door Napels. We beginnen met een fietstocht langs de belangrijkste bezienswaardigheden met een Nederlandstalige gids. ‘S Middags heb je een paar uurtjes vrije tijd, voordat we aan het eind van de middag weer bijeenkomen. Ons avondeten maken we vanavond zelf! We volgen een pizzaworkshop waar we alle geheimen van deze Napolitaanse specialiteit leren.

Hoogtepunten

Dag 3

Procida

Op deze dag stappen we op de boot om het vulkanische eiland Procida te verkennen. Het kleine eiland ligt voor de kust van Napels, en is een minder toeristisch alternatief voor Capri. Het is werkelijk een pareltje en daarnaast werd Procida tot Italiaanse Culturele Hoofdstad van 2022 uitgeroepen. We zullen hier heerlijk eten bij lokale restaurantjes, en op ons gemakje alle highlights ontdekken.

Hoogtepunten

Dag 4

Napels

Vanochtend gaan we off-the-beaten track in Napels! We volgen namelijk wandeling door de stad en gaan daarbij niet alleen op zoek naar de verborgen pareltjes, maar leren ook meer over bijvoorbeeld de anti-maffia beweging. Ook bezoeken we ondergrond Napels, waarbij je letterlijjk over een Romeinse weg loopt. Vanmiddag heb je weer wat vrije tijd (ga je souvenirs shoppen of naar een museum?), en vanavond komen we bijeen voor een gezamenlijke maaltijd.

Hoogtepunten

Jouw reis draagt bij aan een gelijkere wereld

Tijdens onze reizen werken wij waar mogelijk met vrouwelijke gidsen, en steunen initiatieven die gerund worden door vrouwen. Maar wij willen een nóg grotere impact maken: en daarom doneren wij voor iedere boeking €15 aan Casa Internazionale delle Donne in Rome, een non-profit organisatie die tien feministische initiatieven in Italië met elkaar verbindt.

Het vrouwenhuis houdt zich bezig met de promotie van rechten, cultuur, kennis, ervaringen en beleid van en voor vrouwen. Het is de thuisbasis van theatrale evenementen, muziek, entertainment en een groeiend aantal belangrijke activiteiten, waardoor het International Women's House een culturele motor is voor vrouwenacties.

Dag 5

Pompeï & Vesuvius

Vandaag leren we meer over de interessante (en lange!) geschiedenis van de regio. We brengen de ochtend door in Pompeï en bezoeken met een Nederlandse gids de ruïnes van de Romeinse stad die binnen een dag volledig bedolven werd door de vulkaanuitbarsting van Vesuvius in het jaar ’79. Na het bezoek gaan we naar een wijnhuis aan de voet van de Vesuvius, waar dezelfde familie al generaties lang wijn verbouwt. Daar hebben we een wijnproeverij en lunch. Hierna heb je de kans Vesuvius te beklimmen (na twintig minuten afzien sta je aan de top van de krater!), en te genieten van het uitzicht over de baai van Napels. Hierna vertrekken we met de auto naar de Amalfi-kust, waar we slapen.

Hoogtepunten

Dag 6

Amalfi & Positano

Vandaag pakken we de veerboot en bezoeken we de bekendste dorpjes van de Amalfi-kust: te beginnen met het dorpje waar de kustlijn naar vernoemd is… Amalfi! Ooit was dit kleine dorpje de hoofdstad van een onafhankelijke staat. Nu is het een charmant vissersdorpje met lieflijke straatjes en mooie architectuur. De middag spenderen we in Positano, het jetset-dorpje waar je heerlijk kunt shoppen en de meest prachtige uitzichten hebt. We zien onder genot van een cocktail hoe de zon in de zee zakt, en toasten op het goede leven. 

Hoogtepunten

Dag 7

Ravello & Minori

Op onze laatste volle dag, zoeken we het hogerop: we gaan naar Ravello. Boven op de berg, aan het eind van een kronkelige weg, ligt het kleine dorpje met uitzicht op de prachtige kustlijn. We bezoeken Villa Rufolo, een moorse villa uit de 13e eeuw met een tuin met prachtige uitzichten op de zee. Na de lunch heb je de keuze of je zelf de bus terugpakt, of meegaat op een pittige hike. We dalen namelijk via zo’n 1500 traptreden af naar Minori. Dit is een mooie route door citroenboomgaarden waarbij je voortdurend wordt getrakteerd op prachtige tafereeltjes en uitzichten. Aan het einde komen we aan in het centrum van Maoiri, waar we onszelf eerst trakteren op een welverdiende gelato en dan onze laatste groepsmaaltijd hebben!

Hoogtepunten

Dag 8

Vertrek naar huis

Na een laatste ontbijtje, zit de reis er helaas weer op. Een transfer brengt je terug naar het vliegveld van Napels waar je je vlucht naar Nederland of België pakt. Met een camera vol foto’s, een hart vol herinneringen en een WhatsApp vol met nieuwe reismaatjes land je weer op Nederlandse bodem.

Hoogtepunten

Hoe komen wij tot onze prijzen?

Wij zijn een kleine reisorganisatie, wat betekent dat wij andere prijzen hanteren dan grote touroperators. Bij Explorista Travel geloven wij in openheid en vertellen wij je graag hoe wij tot onze prijzen komen.  

Wij houden bewust onze tourgroepen klein. Bij ons geen grote touringcars met zestig reizigers die van uitzichtpunt naar souvenirwinkel gesleept worden. Onze groepen bestaan uit maximaal 14 reizigers zodat het lekker authentiek en persoonlijk blijft. Dat houdt echter wel in dat wij al onze kosten voor een reis door maximaal 14 reizigers kunnen delen, in plaats van door zestig. 

Een eerlijke compensatie voor onze lokale partners en kwaliteit van ons product staan bij ons voorop. Bij ons geen sfeerloze massahotels in een buitenwijk om geld te besparen, maar alleen gezellige centraal gelegen hotels en hippe restaurantjes waar locals graag komen. Iedereen die meewerkt aan deze reis wordt eerlijk betaald. 

Uiteraard is meegaan met een tourgroep duurder dan als je zelfstandig reist. Je hebt immers 24/7 iemand die voor je klaarstaat en alles voor je regelt. Contact is bij ons warm en persoonlijk, via o.a. Whatsapp, omdat wij begrijpen hoe spannend het kan zijn om een groepsreis te boeken en we het SUPER speciaal vinden dat jij je vakantie met ons wilt doorbrengen! Je bent voor ons nooit een nummertje!

prijzen & inbegrepen

Ga je mee?

Inclusief:

 • Nederlandse reisbegeleiding gedurende de hele reis
 • Engels- en Nederlandstalige lokale gidsen
 • Een Whatsapp groep met je reisgenootjes en reisbegeleiding
 • Airport transfers van en naar het vliegveld in Napels op de eerste en laatste dag.
 • 7x overnachtingen in leuke hotels inclusief ontbijt
 • Fietstour in Napels
 • Pizzaworkshop
 • Napels off-the-beaten track rondleiding
 • Boottocht naar Procida
 • Bezoek met gids aan Pompeï
 • Veerboot naar Amalfi & Positano
 • Entreegelden Pompeï & Vesuvius
 • Welkomstdrankje op dag 1 in Napels
 • Wijnproeverij & lunch bij Vesuvius
 • Vervoer per privébus op dag 5.
 • €11 verplichte bijdrage Garantiefonds GTTO & Calamiteitenfonds (dit valt onder boekingskosten)
 • CO2-compensatie voor hele reis
 • Bijdrage aan Casa Internazionale della Donne

Exclusief:

 • Retourvlucht naar Napels
 • Verplichte reis- en annuleringsverzekering
 • Lunch & diners, behalve de bovengenoemde maaltijden
 • Fooien, souvenirs, zakgeld en overige uitgaven die niet genoemd zijn

Wijzigingen voorbehouden.

 • Bezoek met gids aan Pompeï
 • Veerboot naar Amalfi & Positano
 • Entreegelden Pompeï & Vesuvius
 • Welkomstdrankje op dag 1 in Napels
 • Wijnproeverij & lunch bij Vesuvius
 • Vervoer per privébus op dag 5.
 • €11 verplichte bijdrage Garantiefonds GTTO & Calamiteitenfonds (dit valt onder boekingskosten)
 • CO2-compensatie voor hele reis
 • Bijdrage aan Casa Internazionale della Donne

boeken:

€ 1699,-

ex. €11 boekingskosten
 • Doe nu je aanbetaling: € 599 (+ €11 boekingskosten)
 • 14 plekken beschikbaar
 • 25 Mei t/m 1 Juni 2024

Co2-compensatie

Reizen is tof, maar heeft helaas ook negatieve kanten voor het milieu. Wij vinden het belangrijk dat onze reizen een zo positief mogelijke bijdrage hebben op de planeet. We geven terug aan het milieu door de co2-uitstoot van het lokale transport tijdens onze reis te compenseren via Greenseat.
Omdat vluchten niet inbegrepen zijn bij onze groepsreis vragen we je zelf de co2- uitstoot van je vlucht te compenseren. Dat kan al voor een paar euro via bijvoorbeeld Greenseat. Daarmee voorzie je iemand in een ontwikkelingsland een jaar lang van groene energie.

Praktische informatie

handig om te weten

De reis gaat door als er 8 plekken verkocht zijn. Hoe sneller je boekt, hoe sneller de reis vol is. Ik zou je aanraden je vluchten pas boeken nadat er bevestiging is dat de reis daadwerkelijk doorgaat. Je kunt deze reis boeken tot 30 dagen voor vertrek.

Vanwege de aard van onze reizen kun je alleen mee met de reis als je je identificeert als vrouw van 18 jaar of ouder.

We hanteren geen maximumleeftijd. De reis is fysiek niet uitdagend, maar is helaas vanwege de plekken die we bezoeken niet rolstoelvriendelijk.

We vragen van iedereen die meegaat een positieve en open houding. Je bent avontuurlijk, flexibel en wilt graag nieuwe vriendschappen sluiten. Je neemt deel aan de groepsactiviteiten en houdt je aan het schema, en zorgt voor een veilige en inclusieve sfeer.

Het leuke aan onze groepsreizen is dat je andere vrouwen leert kennen die van dezelfde soort reizen en landen houden als jij. Daarom worden alle kamers gedeeld met minimaal twee, en maximaal vier vrouwen. Indien mogelijk kun je ter plekke kiezen met wie je een kamer deelt. 

Wij willen wil dat je je tijdens je reis zo min mogelijk met geld bezighoudt, en dat je niet hoeft na te denken of je excursies wel of niet gaat doen vanwege eventuele kosten. Daarom zijn alle excursies op ons reisschema inbegrepen, zodat jij alleen maar hoeft te genieten. Ter plekke hoef jij alleen nog maar te betalen voor je eten, drinken en fooien. 

Wij verplichten deelnemers van onze reizen om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Dit kun je niet via ons afsluiten.

Als we de reis moeten annuleren vanwege het corona-virus (bijvoorbeeld omdat grenzen dicht zijn), dan krijg je je volledige betaling terug. In eerste instantie zullen we dan eerst kijken of het mogelijk is de reis te verplaatsen.

We zullen er alles aan doen om deze reis door te laten gaan. Reisadviezen hebben hier geen invloed op, wij kijken in overleg met onze lokale partners of het mogelijk en veilig is om de reis te laten plaatsvinden. 

Als je zelf wilt annuleren komen de kosten hiervan voor eigen rekening. Je vindt de kosten hiervan in de boekingsvoorwaarden.

Je vindt de meest recente informatie over inreiseisen en coronapaspoorten van Italië op de website NederlandWereldwijd.nl.

Aangezien Italië onderdeel is van de Europese Unie kun je met een paspoort of identiteitskaart reizen.

In Italië betalen ze met de Euro.

Vluchten zitten niet inbegrepen bij deze reis. Vanuit Nederland kun je vanaf Amsterdam of Eindhoven naar Napels vliegen. Vanuit België kun je vliegen vanaf Brussel.

Het is niet mogelijk om via ons je reis te verlengen, al ben je natuurlijk vrij om dat zelf te doen. Mocht je eerder aankomen of later vertrekken dan onze officiële aankomstdata, dan zullen we kijken of het mogelijk is je transfer te vervroegen of verlaten, maar daarover kunnen we vooraf geen beloftes doen. 

De boekingskosten bedragen €17,50 per reis. Dit bestaat uit:

– een verplichte bijdrage van €15, die wij afdragen aan Garantiefonds GGTO.

– een verplichte bijdrage van €2,50, die wij afdragen aan het Calamiteitenfonds.

Explorista Travel is aangesloten bij het Garantiefonds GGTO. Dit betekent dat in geval dat wij het financieel niet kunnen, je betaalde reisgeld wordt terugbetaald door het garantiefonds. Ook je terugreis is gegarandeerd mochten wij als gevolg van financieel onvermogen hier niet meer voor kunnen zorgdragen.

Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat een reis wordt aangepast n.a.v een natuurramp of andere calamiteit. Als de reis moet worden afgebroken dan zorgt het fonds voor een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Vragen en/of meer informatie?

Stuur ons een mailtje op info@exploristatravel.nl.

Laura
Lauraging mee naar Londen
Lees verder
"Voor het eerst mee met een groepsreis, en ook voor het eerst met Explorista Travel. Met een gezonde spanning vertrokken naar Londen. Toen we eenmaal als groep samen waren viel de spanning volledig weg. Ik heb echt een fantastisch weekend gehad, hele leuke activiteiten gedaan. Van fietstocht tot mini golfen, allemaal top geregeld. Explorista Travel krijgt 10 punten, Milou houdt de groep mooi samen en regelt alles perfect. Ik ga zeker vaker mee!"⁠
Sharon
Sharonging mee naar Parijs
Lees verder
Een reisorganisatie voor vrouwen... het is zeker een aanrader! Je leert hierbij leuke meiden kennen die allemaal een plaats of land willen zien en hierdoor zijn ze allemaal enthousiast. Ik was zelf meegegaan naar Parijs en ik heb er totaal geen spijt van. Super leuke en unieke dingen gezien in de stad en ook zeker nieuwe vriendinnen gemaakt. Twijfel je? Moet je niet doen, ga gewoon gezellig mee! Je word namelijk goed begeleidt door de reisleider en hierdoor vormt zich een veilige omgeving in de groep. Ik ga zeker weer een keer mee met een reis van Exploristatravel, omdat het goed geregeld is en ook erg gezellig is.
Mariëlle
Mariëlleging mee naar Parijs
Lees verder
Heb echt een super mooie ervaring gehad in Parijs. Milou gaf gelijk een super welkom en open gevoel wat ook afstraalde op de groep. Er was persoonlijke aandacht voor iedereen en ruimte om elkaar te leren kennen. Had al snel het idee dat ik gewoon met vriendinnen op pad was. Ook leuk om de restaurants en barretjes te bezoeken, waar juist meer locals komen. Het kermis museum was zeker een onvergetelijke ervaring 🙂 Ik ga zeker nog een keer mee.
Roos
Roosging mee naar Londen
Lees verder
"Het is onzettend gaaf om met een groep 'onbekende' meiden op reis te gaan. Je leert elkaar super snel kennen, omdat je steeds leuke activiteiten met elkaar doet. Verder is de reisbegeleiding heel goed. Milou is altijd bereikbaar en zorgt dat alles goed geregeld is. Kortom: een aanrader!" ⁠
Vorige
Volgende

Groepsreizen

We lanceren constant nieuwe reizen, blijf op de hoogte!

Girls weekends

Mee met het volgende Girls Weekend? Meld je aan voor de nieuwsbrief!