Safari Namibië • Explorista Travel | Groepsreizen voor vrouwen

Dit is ‘m: de reis van je dromen! Heb je altijd al eens een safari willen maken, maar heb je geen zin om te wachten op iemand anders? Ga dan met ons mee! Twaalf dagen lang ontdekken we elke uithoek van Namibië: we gaan op zoek naar de Big Four, gaan van de woestijn naar de zee, leren alles over de townships, ontmoeten lokale stammen en sluiten de reis af met een sprookjesachtige ervaring… het voeren van giraffen!

dagprogramma

dit kun je verwachten:

eelco-bohtlingk-zrLzLVLZquY-unsplash

Dag 1

Aankomst Windhoek

Vandaag kom je aan in de hoofdstad van Namibië: Windhoek. Je wordt met een transfer opgehaald van het vliegveld en naar het hotel gebracht. Daar heb je tijd om even uit te pakken en te acclimatiseren, voordat we naar ons welkomstmeeting en diner gaan!

Hoogtepunten

Dag 2

Etosha National Park

Een vroege start vandaag, we ontmoeten onze gids vandaag om 7.30 uur en vertrekken een half uur later in noordelijke richting naar Etosha National Park. We stoppen kort bij Otjiwarongo om wat last-minute boodschappen te scoren voordat we verder gaan naar Etosha. We genieten van een middag game drive in het park en bezoeken waterpoelen op zoek naar roofdieren en zebra’s, giraffen, olifanten, neushoorns en vele verschillende soorten antilopen die net voor zonsondergang terugkomen bij de lodge. Een bezoek aan de verlichte waterpoel is een echte aanrader. Het diner wordt vanavond geserveerd in het restaurant.

Hoogtepunten

Dag 3

Etosha National Park

We maken onze eerste gamedrive bij zonsopkomst om de roofdieren te spotten terwijl ze nog actief zijn. Hiervoor bezoeken we veel waterputten. Onze tweede gamedrive halverwege de ochtend brengt ons naar de indrukwekkende Etosha Pan “great white place” waar we uit het voertuig kunnen stappen en deze 4500 vierkante kilometer grote “zoutwoestijn” kunnen ervaren voordat we verder gaan met onze gamedrive om de Big 4 te zoeken. Terug in Halali bereid onze gids een heerlijke lunch terwijl we een duik nemen in het zwembad of ontspannen bij de waterput van het kamp. Na de lunch beginnen we aan onze laatste gamedrive door het park richting Okaukuejo, waarbij we enkele bekende waterpoelen aandoen op zoek naar meer dieren. We verlaten  het park voor zonsondergang in onze kamers van het Etosha Safari Camp. Vanavond zal onze gids onze maaltijd voor ons bereiden boven een kampvuur.

Hoogtepunten

Dag 4

Spitzkoppe

Vandaag weer vroeg op, want na het ontbijt vervolgen we onze reis. We reizen naar het zuiden en vandaag hebben we de kans om enkele van de unieke stammen van Namibië te ontmoeten. Dit zijn de Himba, Damara en Herero die ervoor hebben gekozen om in dit gebied te wonen. Ze zijn allemaal ondernemers en hebben onderweg kleine marktjes opgezet om voor hun gezin te zorgen. Dit is een ideale plek om je onderhandelingsvaardigheden te oefenen en authentieke souvenirs te kopen rechtstreeks bij degenen die ze maken. Onze volgende officiële stop is Spitzkoppe Camp. Nadat we hebben ingecheckt in het kamp, hebben we tijd om de omgeving te voet te verkennen, voordat we de beste locatie voor nachtfotografie kiezen als we de nachtelijke hemel willen vastleggen.

Hoogtepunten

Jouw reis draagt bij aan een gelijkere wereld

Tijdens onze reizen werken wij waar mogelijk met vrouwelijke gidsen, en steunen initiatieven die gerund worden door vrouwen. Maar wij willen een nóg grotere impact maken: en daarom doneren wij voor iedere boeking €15 aan een lokale charity die zich inzet voor vrouwenrechten in Namibië.

Dag 5

Swakopmund

Geniet van een ontspannen ontbijt, met een vertrek rond 09.00 uur. We gaan in westelijke richting naar Swakopmund en verkennen de resten van een klein scheepswrak. Rond lunchtijd komen we aan in de schilderachtige badplaats Swakopmund. Ontdek het plaatsje te voet en geniet van een heerlijke lunch in een van de vele cafés. De rest van de middag heb je vrij om te relaxen, of één van de optionele activiteiten te proberen.

Hoogtepunten

Dag 6

Swakopmund

Na alle dagen vroeg opstaan, kun je vandaag uitslapen en genieten van een ontspannen ontbijt. Je hebt de dag voor jezelf om de prachtige kust van Namibië te verkennen. Er zijn mogelijkheden om optionele activiteiten uit te proberen of je kunt gewoon genieten van het tragere tempo vandaag.

Hoogtepunten

Dag 7

Namib-woestijn

Je kunt ook vanochtend uitslapen, want we hebben de ochtend vrij. Rond lunchtijd vertrekken we uit Swakopmund. We rijden vervolgens door de Namib-woestijn via de Kuiseb Pass en Solitaire en komen laat in de middag aan bij onze accommodatie. Het diner wordt bereid door onze gids.

Hoogtepunten

Dag 8

Namib-woestijn

Vroeg op, want we vertrekken bij zonsopkomst vanuit het kamp. We rijden langs een oude rivierbedding omringd door torenhoge duinen naar de parkeerplaats en nemen daar een 4×4 shuttle naar het Sossusvlei-gebied om de schoonheid van deze plek in het vroege ochtendlicht te bewonderen. We verkennen dit unieke gebied te voet voordat we Dodevlei ingaan met zijn uitgestrekte witte gebarsten klei en de skeletachtige kameeldoornbomen, die contrasteren met een achtergrond van enorme duinen met hun steeds veranderende kleuren. Als we terugrijden naar onze accommodatie, stoppen we bij de beroemde Dune 45 en beklimmen deze duin als we dat willen of wandelen gewoon rond de basis. We keren terug naar Sesriem en bezoeken de nabijgelegen Sesriem Canyon, een van de weinige permanente waterbronnen voordat we laat in de middag terugkeren naar onze lodge. Het diner wordt bereid door onze gids.

Hoogtepunten

Hoe komen wij tot onze prijzen?

Wij zijn een kleine reisorganisatie, wat betekent dat wij andere prijzen hanteren dan grote touroperators. Bij Explorista Travel geloven wij in openheid en vertellen wij je graag hoe wij tot onze prijzen komen.  

Wij houden bewust onze tourgroepen klein. Bij ons geen grote touringcars met zestig reizigers die van uitzichtpunt naar souvenirwinkel gesleept worden. Onze groepen bestaan uit maximaal 14 reizigers zodat het lekker authentiek en persoonlijk blijft. Dat houdt echter wel in dat wij al onze kosten voor een reis door maximaal 14 reizigers kunnen delen, in plaats van door zestig. 

Een eerlijke compensatie voor onze lokale partners en kwaliteit van ons product staan bij ons voorop. Bij ons geen sfeerloze massahotels in een buitenwijk om geld te besparen, maar alleen gezellige centraal gelegen hotels en hippe restaurantjes waar locals graag komen. Iedereen die meewerkt aan deze reis wordt eerlijk betaald. 

Uiteraard is meegaan met een tourgroep duurder dan als je zelfstandig reist. Je hebt immers 24/7 iemand die voor je klaarstaat en alles voor je regelt. Contact is bij ons warm en persoonlijk, via o.a. Whatsapp, omdat wij begrijpen hoe spannend het kan zijn om een groepsreis te boeken en we het SUPER speciaal vinden dat jij je vakantie met ons wilt doorbrengen! Je bent voor ons nooit een nummertje!

Dag 9

Windhoek

Geniet van het ontbijt in de vroege ochtend voordat we naar Solitaire gaan, om wat van ‘s werelds beste appeltaart te kopen voordat we terugkeren naar Windhoek. Via Bullsport en Rehoboth rijden we terug naar de hoofdstad. We arriveren halverwege de middag en worden afgezet bij onze accommodatie. 

Hoogtepunten

Dag 10

Windhoek

Vandaag nemen we deel aan een City & Township-tour door Windhoek. Deze tour van 3 uur geeft je een overzicht van het moderne Windhoek terwijl je de uitgebreide geschiedenis van Windhoek en Namibië leert kennen vanaf het koloniale tijdperk tot vandaag. We bezoeken de Christ Church, Ink Palace, Parliament Gardens en het oude fort. Vanuit het stadscentrum rijden we vervolgens naar de Katutura Township. Katatura is de informele nederzetting van Windhoek en er wonen naar schatting meer dan tweederde van de 325.000 inwoners van Windhoek. De township is een levendige en opwindende plek om te bezoeken en een geweldige kans om een beetje inzicht te krijgen in enkele van de meer traditionele Namibische culturen.

Hoogtepunten

Dag 11

Voigtland

Vandaag gaan we naar Voigtland Guesthouse net buiten Windhoek. Vanmiddag genieten we een absolute bucketlist ervaring. We genieten van een luxe high-tea, waarbij we de  giraffen mogen voeren! De rest van de tijd kunnen we ontspannen en genieten van de historische boerderijomgeving. De perfecte plek voor een laatste diner en overnachting!

Hoogtepunten

Dag 12

Vertrek naar huis

Na een ontbijt met uitzicht op de giraffen, zit de reis er helaas weer op. Een transfer brengt je terug naar het vliegveld waar je je vlucht naar Nederland of België pakt. Met een camera vol foto’s, een hart vol herinneringen en een WhatsApp vol met nieuwe reismaatjes land je weer op Nederlandse bodem.

Hoogtepunten

prijzen & inbegrepen

Ga je mee?

Inclusief:

 • Nederlandse reisbegeleiding gedurende de hele reis
 • Een Engelstalige lokale gids
 • Een Whatsapp groep met je reisgenootjes en reisbegeleiding
 • Airport transfers van en naar het vliegveld
 • 11x overnachtingen in boetiekhotels, safarikampen en guesthouses inclusief ontbijt
 • 4x Game drives in Etosha National Park
 • Alle entreekosten voor bezienswaardigheden die vermeld zijn
 • Bezoek aan lokale stammen
 • City & Township tour in Windhoek
 • Bezoek aan Sossusvlei
 • Giraffe-experience in Voigtland
 • Alle specifiek genoemde maaltijden (8 lunches & diners)
 • Vervoer per privébus met airconditioning 
 • €10 verplichte bijdrage Garantiefonds GTTO & Calamiteitenfonds (dit valt onder boekingskosten)
 • CO2-compensatie voor hele reis
 • Bijdrage aan lokale charity

Exclusief:

 • Retourvlucht naar Windhoek
 • Verplichte reis- en annuleringsverzekering
 • Lunch & diners, behalve de bovengenoemde maaltijden
 • Fooien, souvenirs, zakgeld en overige uitgaven die niet genoemd zijn

Wijzigingen voorbehouden.

 • Bezoek aan lokale stammen
 • City & Township tour in Windhoek
 • Bezoek aan Sossusvlei
 • Giraffe-experience in Voigtland
 • Alle specifiek genoemde maaltijden (8 lunches & diners)
 • Vervoer per privébus met airconditioning 
 • €10 verplichte bijdrage Garantiefonds GTTO & Calamiteitenfonds (dit valt onder boekingskosten)
 • CO2-compensatie voor hele reis
 • Bijdrage aan lokale charity

boeken:

€3247

ex. €10 boekingskosten
 • Doe nu je aanbetaling: €1279 (+ €10 boekingskosten)
 • 9 plekken beschikbaar
 • 20 Juli t/m 31 Juli 2024

Co2-compensatie

Reizen is tof, maar heeft helaas ook negatieve kanten voor het milieu. Wij vinden het belangrijk dat onze reizen een zo positief mogelijke bijdrage hebben op de planeet. We geven terug aan het milieu door de co2-uitstoot van het lokale transport tijdens onze reis te compenseren via Greenseat.
Omdat vluchten niet inbegrepen zijn bij onze groepsreis vragen we je zelf de co2- uitstoot van je vlucht te compenseren. Dat kan al voor een paar euro via bijvoorbeeld Greenseat. Daarmee voorzie je iemand in een ontwikkelingsland een jaar lang van groene energie.

Praktische informatie

handig om te weten

De reis gaat door als er 6 plekken verkocht zijn. Hoe sneller je boekt, hoe sneller de reis vol is. Ik zou je aanraden je vluchten pas boeken nadat er bevestiging is dat de reis daadwerkelijk doorgaat. Je kunt deze reis boeken tot 30 dagen voor vertrek.

Vanwege de aard van onze reizen kun je alleen mee met de reis als je je identificeert als vrouw van 18 jaar of ouder.

We hanteren geen maximumleeftijd. De reis is fysiek niet uitdagend, maar is helaas vanwege de plekken die we bezoeken niet rolstoelvriendelijk.

We vragen van iedereen die meegaat een positieve en open houding. Je bent avontuurlijk, flexibel en wilt graag nieuwe vriendschappen sluiten. Je neemt deel aan de groepsactiviteiten en houdt je aan het schema, en zorgt voor een veilige en inclusieve sfeer.

Het leuke aan onze groepsreizen is dat je andere vrouwen leert kennen die van dezelfde soort reizen en landen houden als jij. Daarom worden alle kamers gedeeld door twee vrouwen. Indien mogelijk kun je ter plekke kiezen met wie je een kamer deelt. Op deze reis is het vanwege de accommodatie-keuze niet mogelijk een privékamer te boeken. 

Wij willen wil dat je je tijdens je reis zo min mogelijk met geld bezighoudt, en dat je niet hoeft na te denken of je excursies wel of niet gaat doen vanwege eventuele kosten. Daarom zijn alle excursies op ons reisschema inbegrepen, zodat jij alleen maar hoeft te genieten. Ter plekke hoef jij alleen nog maar te betalen voor je eten, drinken en fooien. 

Wij verplichten deelnemers van onze reizen om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Dit kun je niet via ons afsluiten.

Niet elke verzekering dekt in oranje gebieden, dus let daar goed op. Anders kan het zijn dat je kosten voor repatriëring, eventuele quarantaine of extra medische kosten niet gedekt worden.

Als we de reis moeten annuleren vanwege het corona-virus (bijvoorbeeld omdat grenzen dicht zijn), dan krijg je je volledige betaling terug. In eerste instantie zullen we dan eerst kijken of het mogelijk is de reis te verplaatsen.

We zullen er alles aan doen om deze reis door te laten gaan. Reisadviezen hebben hier geen invloed op, wij kijken in overleg met onze lokale partners of het mogelijk en veilig is om de reis te laten plaatsvinden. 

Als je zelf wilt annuleren komen de kosten hiervan voor eigen rekening. Je vindt de kosten hiervan in de boekingsvoorwaarden.

Namibië is open voor alle reizigers en vraagt niet om een vaccinatiebewijs.

Je vindt de meest recente informatie over inreiseisen op de website NederlandWereldwijd.nl.

Je paspoort moet bij aankomst in Namibië nog minimaal zes maanden geldig zijn. Je hebt geen visum nodig als je uit Nederland of  België komt.

In Namibië wordt betaald met de Namibische dollar. Er zijn voldoende geldautomaten waar je cash kunt opnemen.

Vluchten zitten niet inbegrepen bij deze reis. De makkelijkste connectie is vanaf Amsterdam / Brussel, met een overstap in Doha of Frankfurt. 

Het is niet mogelijk om via ons je reis te verlengen, al ben je natuurlijk vrij om dat zelf te doen. Mocht je eerder aankomen of later vertrekken dan onze officiële aankomstdata, dan zullen we kijken of het mogelijk is je transfer te vervroegen of verlaten, maar daarover kunnen we vooraf geen beloftes doen. 

De boekingskosten bedragen €10 per reis. Dit bestaat uit:

– een verplichte bijdrage van €7,50, die wij afdragen aan Garantiefonds GGTO.

– een verplichte bijdrage van €2,50, die wij afdragen aan het Calamiteitenfonds.

Explorista Travel is aangesloten bij het Garantiefonds GGTO. Dit betekent dat in geval dat wij het financieel niet kunnen, je betaalde reisgeld wordt terugbetaald door het garantiefonds. Ook je terugreis is gegarandeerd mochten wij als gevolg van financieel onvermogen hier niet meer voor kunnen zorgdragen.

Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat een reis wordt aangepast n.a.v een natuurramp of andere calamiteit. Als de reis moet worden afgebroken dan zorgt het fonds voor een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Vragen en/of meer informatie?

Stuur ons een mailtje op info@exploristatravel.nl.

Laura
Lauraging mee naar Londen
Lees verder
"Voor het eerst mee met een groepsreis, en ook voor het eerst met Explorista Travel. Met een gezonde spanning vertrokken naar Londen. Toen we eenmaal als groep samen waren viel de spanning volledig weg. Ik heb echt een fantastisch weekend gehad, hele leuke activiteiten gedaan. Van fietstocht tot mini golfen, allemaal top geregeld. Explorista Travel krijgt 10 punten, Milou houdt de groep mooi samen en regelt alles perfect. Ik ga zeker vaker mee!"⁠
Sharon
Sharonging mee naar Parijs
Lees verder
Een reisorganisatie voor vrouwen... het is zeker een aanrader! Je leert hierbij leuke meiden kennen die allemaal een plaats of land willen zien en hierdoor zijn ze allemaal enthousiast. Ik was zelf meegegaan naar Parijs en ik heb er totaal geen spijt van. Super leuke en unieke dingen gezien in de stad en ook zeker nieuwe vriendinnen gemaakt. Twijfel je? Moet je niet doen, ga gewoon gezellig mee! Je word namelijk goed begeleidt door de reisleider en hierdoor vormt zich een veilige omgeving in de groep. Ik ga zeker weer een keer mee met een reis van Exploristatravel, omdat het goed geregeld is en ook erg gezellig is.
Mariëlle
Mariëlleging mee naar Parijs
Lees verder
Heb echt een super mooie ervaring gehad in Parijs. Milou gaf gelijk een super welkom en open gevoel wat ook afstraalde op de groep. Er was persoonlijke aandacht voor iedereen en ruimte om elkaar te leren kennen. Had al snel het idee dat ik gewoon met vriendinnen op pad was. Ook leuk om de restaurants en barretjes te bezoeken, waar juist meer locals komen. Het kermis museum was zeker een onvergetelijke ervaring 🙂 Ik ga zeker nog een keer mee.
Roos
Roosging mee naar Londen
Lees verder
"Het is onzettend gaaf om met een groep 'onbekende' meiden op reis te gaan. Je leert elkaar super snel kennen, omdat je steeds leuke activiteiten met elkaar doet. Verder is de reisbegeleiding heel goed. Milou is altijd bereikbaar en zorgt dat alles goed geregeld is. Kortom: een aanrader!" ⁠
Vorige
Volgende

Groepsreizen

We lanceren constant nieuwe reizen, blijf op de hoogte!

Girls weekends

Mee met het volgende Girls Weekend? Meld je aan voor de nieuwsbrief!