Surfweek Portugal • Explorista Travel | Groepsreizen voor vrouwen

Heb je altijd al eens willen leren surfen? Of kun je het al goed en lijkt het je leuk om met een groep andere meiden een weekje te surfen? Ga dan gezellig mee op onze surfweek in Portugal! Gedurende een week krijg je elke dag 2 uur surfles, slapen we in een heerlijk guesthouse met zwembad, volg je twee yoga-lessen om je spieren te ontspannen, maken we een uitstapje naar Lissabon om de stad te zien, en gaan we bij de lekkerste restaurantjes eten!

Deze reis is voor alle niveaus en leeftijden. Hou er rekening mee dat surfen fysiek erg intensief is. Dit is een voorbeeldplanning (de uiteindelijke weekplanning is afhankelijk van het weer & de golven!).

dagprogramma

dit kun je verwachten:

logan-easterling-dP6i0grBlTY-unsplash

Dag 1

Aankomst Cascais

Vandaag kom je aan in Lissabon! Je wordt met een transfer opgehaald van het vliegveld en naar onze guesthouse in Cascais gebracht. Dat is een rit van ongeveer een half uur. Daar heb je tijd om even uit te pakken en te acclimatiseren, voordat we onze welkomstdrankjes doen (18:00). We drinken een drankje en toasten op een succesvol begin van de reis! Daarna eten we in een lekker lokaal restaurant in Cascais.

Hoogtepunten

Dag 2

Cascais

Begin je dag met een ontbijtje, voordat we naar het strand gaan voor onze surfles. Elke dag wordt er op basis van de omstandigheden besloten naar welk strand we gaan voor onze les, zodat de golven zo goed mogelijk aansluiten op ons niveau. De les duurt ongeveer twee uur, en daarna hebben we vrije tijd om te lunchen. ‘S middags hebben we een uur yogales in de tuin van onze guesthouse. ‘s Avonds eten we gezellig samen met de andere gasten in ons guesthouse.

Hoogtepunten

Dag 3

Cascais

Hopelijk heb je lekker geslapen, want ook vandaag klimmen we weer ons surfboard op voor een les. In de middag kunnen we lekker relaxen aan het zwembad met een boekje, of kun je eventueel een taxi pakken naar een ander strand. ‘S Avonds gaan we een hapje eten bij één van de leuke restaurantjes van Cascais.

Hoogtepunten

Dag 4

Lissabon

Vanochtend beginnen we de dag weer met een surfles. Naderhand maken we ons klaar en gaan we op excursie naar Lissabon. In de middag ontdekken we het centrum van de stad. We wandelen langs mooie bezienswaardigheden, genieten van het prachtige uitzicht vanaf de uitzichtpunten, en eten een hapje voordat we terugkeren naar het guesthouse.

Hoogtepunten

Jouw reis draagt bij aan een gelijkere wereld

Tijdens onze reizen werken wij waar mogelijk met vrouwelijke gidsen, en steunen initiatieven die gerund worden door vrouwen. Maar wij willen een nóg grotere impact maken: en daarom doneren wij voor iedere boeking van deze reis €10 aan Associação de Mulheres Contra a Violência (Association of Women against Violence), een Portugese non-profit organisatie zich inzet tegen mannelijk geweld tegen vrouwen, jongeren en kinderen. Ook bieden ze hulp en steun voor slachtoffers van gendergeweld.

AMCV biedt crisisopvang voor vrouwen in gewelddadige situaties, net als juridische ondersteuning. Daarnaast maakt het zich hard in de politiek en maatschappij voor vrouwenrechten.

Dag 5

Cascais

Vandaag beginnen we dag weer met een surfles van twee uur. Na een lunch waarbij we weer op krachten komen, strekken we onze spieren weer tijdens een yogales in de tuin. ‘S avonds eten we weer gezellig iets met de rest van de gasten in het guesthouse.

Hoogtepunten

Dag 6

Cascais

Vandaag is weer een relatief rustige dag: ‘s ochtends hebben we weer 2 uur surfles (je mag dit natuurlijk overslaan als je een dagje rust nodig hebt), en in de middag chillen we weer lekker aan het zwembad. ‘S avonds eten we gezellig een hapje in het guesthouse met de andere gasten.

Hoogtepunten

Dag 7

Cascais

Het is alweer onze laatste volle dag! ‘S ochtends heb je je laatste surfles, en in de middag maken we een excursie naar het stadscentrum van Cascais, waar we een rondleiding krijgen. Zo zien we alle mooie plekjes. Ons laatste diner doen we in een leuk restaurant waar we toasten op een geslaagde week!

Hoogtepunten

Dag 8

Vertrek naar huis

Na een laatste ontbijtje, zit de reis er helaas weer op. Een transfer brengt je terug naar het vliegveld van Lissabon waar je je vlucht naar Nederland of België pakt. Met een camera vol foto’s, een hart vol herinneringen en een WhatsApp vol met nieuwe reismaatjes land je weer op Nederlandse (of Belgische!) bodem.

Hoogtepunten

Hoe komen wij tot onze prijzen?

Wij zijn een kleine reisorganisatie, wat betekent dat wij andere prijzen hanteren dan grote touroperators. Bij Explorista Travel geloven wij in openheid en vertellen wij je graag hoe wij tot onze prijzen komen.  

Wij houden bewust onze tourgroepen klein. Bij ons geen grote touringcars met zestig reizigers die van uitzichtpunt naar souvenirwinkel gesleept worden. Onze groepen bestaan uit maximaal 14 reizigers zodat het lekker authentiek en persoonlijk blijft. Dat houdt echter wel in dat wij al onze kosten voor een reis door maximaal 14 reizigers kunnen delen, in plaats van door zestig. 

Een eerlijke compensatie voor onze lokale partners en kwaliteit van ons product staan bij ons voorop. Bij ons geen sfeerloze massahotels in een buitenwijk om geld te besparen, maar alleen gezellige centraal gelegen hotels en hippe restaurantjes waar locals graag komen. Iedereen die meewerkt aan deze reis wordt eerlijk betaald. 

Uiteraard is meegaan met een tourgroep duurder dan als je zelfstandig reist. Wij moeten immers kosten maken voor o.a. verzekeringen, software, belastingen en accountants. Bovendien heb je 24/7 een reisleider die voor je klaarstaat en alles voor je regelt :-). Contact is bij ons warm en persoonlijk, via o.a. Whatsapp, omdat wij begrijpen hoe spannend het kan zijn om een groepsreis te boeken en we het SUPER speciaal vinden dat jij je vakantie met ons wilt doorbrengen! Je bent voor ons nooit een nummertje!

prijzen & inbegrepen

Ga je mee?

Inclusief:

 • Nederlandse reisbegeleiding gedurende de hele reis
 • Een Whatsapp groep met je reisgenootjes en reisbegeleiding
 • Airport transfers van en naar het vliegveld in Lissabon op de eerste en laatste dag.
 • 7x overnachtingen in een leuke guesthouse met zwembad inclusief ontbijt
 • Surfles voor 6 dagen
 • Materiaalhuur tijdens de lessen
 • Welkomstcocktail op dag 1
 • Transfers van- en naar het strand voor de lessen
 • Excursie naar Lissabon
 • Excursie naar Cascais
 • 2 yoga-lessen
 • 3x inbegrepen diner in guesthouse
 • €11 verplichte bijdrage Garantiefonds GTTO & Calamiteitenfonds (dit valt onder boekingskosten)
 • CO2-compensatie voor hele reis
 • Bijdrage aan goed doel

Exclusief:

 • Retourvlucht naar Lissabon
 • Verplichte reis- en annuleringsverzekering
 • Lunch & diners, behalve de bovengenoemde maaltijden
 • Fooien, souvenirs, zakgeld en overige uitgaven die niet genoemd zijn

Wijzigingen voorbehouden.

 • Transfers van- en naar het strand voor de lessen
 • Excursie naar Lissabon
 • Excursie naar Cascais
 • 2 yoga-lessen
 • 3x inbegrepen diner in guesthouse
 • €11 verplichte bijdrage Garantiefonds GTTO & Calamiteitenfonds (dit valt onder boekingskosten)
 • CO2-compensatie voor hele reis
 • Bijdrage aan goed doel

boeken:

€1027,-

ex. €11 boekingskosten
 • Doe nu je aanbetaling: €427 (+ €11 boekingskosten)
 • 12 plekken beschikbaar
 • 21 t/m 28 Juni 2025

Co2-compensatie

Reizen is tof, maar heeft helaas ook negatieve kanten voor het milieu. Wij vinden het belangrijk dat onze reizen een zo positief mogelijke bijdrage hebben op de planeet. We geven terug aan het milieu door de co2-uitstoot van het lokale transport, eten en verblijf tijdens onze reis te compenseren via Greenseat.
Omdat vluchten niet inbegrepen zijn bij onze groepsreis vragen we je zelf de co2- uitstoot van je vlucht te compenseren. Dat kan al voor een paar euro via bijvoorbeeld Greenseat. Daarmee voorzie je iemand in een ontwikkelingsland een jaar lang van groene energie.

Praktische informatie

handig om te weten

De reis gaat door als er 6 plekken verkocht zijn. Hoe sneller je boekt, hoe sneller de reis vol is. Ik zou je aanraden je vluchten pas boeken nadat er bevestiging is dat de reis daadwerkelijk doorgaat. Je kunt deze reis boeken tot 30 dagen voor vertrek.

Vanwege de aard van onze reizen kun je alleen mee met de reis als je je identificeert als vrouw van 18 jaar of ouder.

De reis is zowel voor beginnende als gevorderde surfers. Ook als je nog nooit op een surfboard hebt gestaan kun je mee! We hebben elke dag les, maar als je een keertje wilt overslaan, dan kan dat natuurlijk.

Hou er rekening mee dat surfen fysiek erg intensief is.

We vragen van iedereen die meegaat een positieve en open houding. Je bent avontuurlijk, flexibel en wilt graag nieuwe vriendschappen sluiten. Je neemt deel aan de groepsactiviteiten en houdt je aan het schema, en zorgt voor een veilige en inclusieve sfeer.

We verblijven in een guesthouse waar ook andere surfers verblijven. Ook tegen hen zijn we vriendelijk en gezellig.

Surfboards & wetsuits zijn inbegrepen tijdens de lessen. Als je buiten de lessen wilt surfen, kun je ze extra huren.

Het leuke aan onze groepsreizen is dat je andere vrouwen leert kennen die van dezelfde soort reizen en landen houden als jij. Daarom slapen we in twee dorm rooms. Je mag zelf bepalen in welke kamer je wilt.

Wij willen wil dat je je tijdens je reis zo min mogelijk met geld bezighoudt, en dat je niet hoeft na te denken of je excursies wel of niet gaat doen vanwege eventuele kosten. Daarom zijn alle excursies op ons reisschema inbegrepen, zodat jij alleen maar hoeft te genieten. Ter plekke hoef jij alleen nog maar te betalen voor je eten, drinken en fooien. 

Wij verplichten deelnemers van onze reizen om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Dit kun je niet via ons afsluiten.

Als we de reis moeten annuleren vanwege het corona-virus (bijvoorbeeld omdat grenzen dicht zijn), dan krijg je je volledige betaling terug. In eerste instantie zullen we dan eerst kijken of het mogelijk is de reis te verplaatsen.

We zullen er alles aan doen om deze reis door te laten gaan. Reisadviezen hebben hier geen invloed op, wij kijken in overleg met onze lokale partners of het mogelijk en veilig is om de reis te laten plaatsvinden. 

Als je zelf wilt annuleren komen de kosten hiervan voor eigen rekening. Je vindt de kosten hiervan in de boekingsvoorwaarden.

Je vindt de meest recente informatie over inreiseisen en coronapaspoorten van Portugal  op de website NederlandWereldwijd.nl.

Aangezien Portugal onderdeel is van de Europese Unie kun je met een paspoort of identiteitskaart reizen.

In Portugal betalen ze met de euro. Er zijn voldoende pinautomaten om geld te pinnen Cascais.

Vluchten zitten niet inbegrepen bij deze reis. Vanuit Nederland kun je vanaf Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven naar Lissabon vliegen. Vanuit België kun je vliegen vanaf Brussel.

Het is niet mogelijk om via ons je reis te verlengen, al ben je natuurlijk vrij om dat zelf te doen. Mocht je eerder aankomen of later vertrekken dan onze officiële aankomstdata, dan zullen we kijken of het mogelijk is je transfer te vervroegen of verlaten, maar daarover kunnen we vooraf geen beloftes doen. 

De boekingskosten bedragen €10 per reis. Dit bestaat uit:

– een verplichte bijdrage van €7,50, die wij afdragen aan Garantiefonds GGTO.

– een verplichte bijdrage van €2,50, die wij afdragen aan het Calamiteitenfonds.

Explorista Travel is aangesloten bij het Garantiefonds GGTO. Dit betekent dat in geval dat wij het financieel niet kunnen, je betaalde reisgeld wordt terugbetaald door het garantiefonds. Ook je terugreis is gegarandeerd mochten wij als gevolg van financieel onvermogen hier niet meer voor kunnen zorgdragen.

Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat een reis wordt aangepast n.a.v een natuurramp of andere calamiteit. Als de reis moet worden afgebroken dan zorgt het fonds voor een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Vragen en/of meer informatie?

Stuur ons een mailtje op info@exploristatravel.nl.

Laura
Lauraging mee naar Londen
Lees verder
"Voor het eerst mee met een groepsreis, en ook voor het eerst met Explorista Travel. Met een gezonde spanning vertrokken naar Londen. Toen we eenmaal als groep samen waren viel de spanning volledig weg. Ik heb echt een fantastisch weekend gehad, hele leuke activiteiten gedaan. Van fietstocht tot mini golfen, allemaal top geregeld. Explorista Travel krijgt 10 punten, Milou houdt de groep mooi samen en regelt alles perfect. Ik ga zeker vaker mee!"⁠
Sharon
Sharonging mee naar Parijs
Lees verder
Een reisorganisatie voor vrouwen... het is zeker een aanrader! Je leert hierbij leuke meiden kennen die allemaal een plaats of land willen zien en hierdoor zijn ze allemaal enthousiast. Ik was zelf meegegaan naar Parijs en ik heb er totaal geen spijt van. Super leuke en unieke dingen gezien in de stad en ook zeker nieuwe vriendinnen gemaakt. Twijfel je? Moet je niet doen, ga gewoon gezellig mee! Je word namelijk goed begeleidt door de reisleider en hierdoor vormt zich een veilige omgeving in de groep. Ik ga zeker weer een keer mee met een reis van Exploristatravel, omdat het goed geregeld is en ook erg gezellig is.
Mariëlle
Mariëlleging mee naar Parijs
Lees verder
Heb echt een super mooie ervaring gehad in Parijs. Milou gaf gelijk een super welkom en open gevoel wat ook afstraalde op de groep. Er was persoonlijke aandacht voor iedereen en ruimte om elkaar te leren kennen. Had al snel het idee dat ik gewoon met vriendinnen op pad was. Ook leuk om de restaurants en barretjes te bezoeken, waar juist meer locals komen. Het kermis museum was zeker een onvergetelijke ervaring 🙂 Ik ga zeker nog een keer mee.
Roos
Roosging mee naar Londen
Lees verder
"Het is onzettend gaaf om met een groep 'onbekende' meiden op reis te gaan. Je leert elkaar super snel kennen, omdat je steeds leuke activiteiten met elkaar doet. Verder is de reisbegeleiding heel goed. Milou is altijd bereikbaar en zorgt dat alles goed geregeld is. Kortom: een aanrader!" ⁠
Vorige
Volgende

Groepsreizen

We lanceren constant nieuwe reizen, blijf op de hoogte!

Girls weekends

Mee met het volgende Girls Weekend? Meld je aan voor de nieuwsbrief!