Wintersport Week Bansko • Explorista Travel | Groepsreizen voor vrouwen

Heb je ontzettend zin in wintersport, maar heb je niemand om mee te gaan? Of zou je wel eens willen leren skieën of snowboarden? Ga dan gezellig mee op wintersportweek naar Bansko. Dit gezellige bergdorpje in Bulgarije wordt de setting van een paar dagen sneeuwplezier: je hebt uitgebreid de tijd om de pistes ontdekken, te genieten van de sauna, lekker te eten en af en toe je voetjes van de vloer te doen op de dansvloer, natuurlijk! Bansko heeft 50km aan piste voor zowel beginners als gevorderde skiërs & snowboarders.⁠

dagprogramma

dit kun je verwachten:

stanley-dai-QLfjlyEamV4-unsplash
IMG_4196 2

Dag 1

Aankomst Bansko

Vandaag kom je aan, waarschijnlijk op Sofia Airport! Je wordt met een transfer opgehaald van het vliegveld en naar het hotel in Bansko gebracht. Dat is een rit van twee uur. Daar heb je tijd om even uit te pakken, waarna we alvast onze skispullen gaan passen (zodat die morgen meteen klaarstaan voor ons!). Daarna gaan we naar onze welkomstdrankjes (18:00); we drinken een drankje en toasten op een succesvol begin van de reis! Daarna eten we natuurlijk in een lekker lokaal restaurant.

Hoogtepunten

Dag 2

Bansko

Begin je dag met een ontbijtje, voordat we onze ski of snowboard-spullen ophalen. De ochtend begint met een gezamenlijke ski- of snowboardles waarbij je je eigen niveau kunt inschatten. De rest van de dag kun je de pistes ontdekken (of je kunt eventueel extra lessen bijboeken). Aan het eind van de middag gaan we de lokale après ski ontdekken (als jij liever relaxed in het hotel is dat ook prima!). 

Hoogtepunten

Dag 3

Bansko

Vandaag heb je de hele dag om de pistes van Bansko te ontdekken. Dat kan lekker op je eigen tempo: sta jij al vroeg op de piste, of slaap je uit en ga je pas ‘s middags? Neem je extra les of ga je zonder? Het kan allemaal. ‘S Avonds eten we een hapje en doen we daarna een  sauna-avondje in ons hotel. Lekker relaxen, kletsen en onze vermoeide spiertjes laten bijkomen.  

Hoogtepunten

Dag 4

Bansko

Sta vandaag vroeg op om een paar uurtjes van de piste te kunnen genieten, want in de middag gaan we naar de Hot Springs! Wist je dat Bulgarije één van de landen is met de meeste warmwaterbronnen ter wereld? De perfecte manier om bij te komen van alle wintersport! We dobberen een paar uurtjes in het heerlijke warme water, en gaan daarna een hapje eten.

Hoogtepunten

IMG_4084 2

Jouw reis draagt bij aan een gelijkere wereld

Tijdens onze reizen werken wij waar mogelijk met vrouwelijke gidsen, en steunen initiatieven die gerund worden door vrouwen. Maar wij willen een nóg grotere impact maken: en daarom doneren wij voor iedere boeking €15 aan Bulgarian Fund for Women, een non-profit organisatie die projecten ondersteunt die de levens van lokale vrouwen verbeteren.

Een aantal van de projecten die financieel gesteund worden door het fonds zijn een non-profit voor slachtoffers van huiselijk geweld, een beurs voor vrouwelijke kunstenaars, en beurzen voor alleenstaande moeders zodat ze skills kunnen krijgen die leiden tot beter betaalde banen.

Dag 7

Bansko

Het is alweer onze laatste volle dag! Je kunt nog de hele dag gebruik maken van je liftpas en je materiaal, totdat we die aan het eind van de middag weer gaan inleveren. ‘S avonds sluiten we de heerlijke wintersportweek natuurlijk gepast af: met een kaasfondue-diner! De perfecte maaltijd na een paar dagen intensief sporten! Hierna kun je nog een drankje gaan doen in één van de vele bars, of besluiten op tijd je bed in te duiken.

Hoogtepunten

Dag 6

Vertrek naar huis

Na een laatste ontbijtje, zit de reis er helaas weer op. Een transfer brengt je terug naar het vliegveld van Sofia waar je je vlucht naar Nederland of België pakt. Met een camera vol foto’s, een hart vol herinneringen en een WhatsApp vol met nieuwe reismaatjes land je weer op Nederlandse (of Belgische!) bodem.

Hoogtepunten

e14ff6e8-fc35-46aa-b25e-1c8333dd8d9c

Hoe komen wij tot onze prijzen?

Wij zijn een kleine reisorganisatie, wat betekent dat wij andere prijzen hanteren dan grote touroperators. Bij Explorista Travel geloven wij in openheid en vertellen wij je graag hoe wij tot onze prijzen komen.  

Wij houden bewust onze tourgroepen klein. Bij ons geen grote touringcars met zestig reizigers die van uitzichtpunt naar souvenirwinkel gesleept worden. Onze groepen bestaan uit maximaal 14 reizigers zodat het lekker authentiek en persoonlijk blijft. Dat houdt echter wel in dat wij al onze kosten voor een reis door maximaal 14 reizigers kunnen delen, in plaats van door zestig. 

Een eerlijke compensatie voor onze lokale partners en kwaliteit van ons product staan bij ons voorop. Bij ons geen sfeerloze massahotels in een buitenwijk om geld te besparen, maar alleen gezellige centraal gelegen hotels en hippe restaurantjes waar locals graag komen. Iedereen die meewerkt aan deze reis wordt eerlijk betaald. 

Uiteraard is meegaan met een tourgroep duurder dan als je zelfstandig reist. Wij moeten immers kosten maken voor o.a. verzekeringen, software, belastingen en accountants. Bovendien heb je 24/7 een reisleider die voor je klaarstaat en alles voor je regelt :-). Contact is bij ons warm en persoonlijk, via o.a. Whatsapp, omdat wij begrijpen hoe spannend het kan zijn om een groepsreis te boeken en we het SUPER speciaal vinden dat jij je vakantie met ons wilt doorbrengen! Je bent voor ons nooit een nummertje!

prijzen & inbegrepen

Ga je mee?

Inclusief:

 • Nederlandse reisbegeleiding gedurende de hele reis
 • Een Whatsapp groep met je reisgenootjes en reisbegeleiding
 • Airport transfers van en naar het vliegveld in Sofia op de eerste en laatste dag.
 • 5x overnachtingen in een leuk hotel vlakbij de piste (inclusief ontbijt)
 • Skipas voor 4 dagen
 • Materiaalhuur
 • Welkomstcocktail op dag 1
 • Welkomstcocktail op dag 1
 • Een groepsles op dag 2
 • Hot Springs-excursie
 • Sauna-avond
 • Kaasfondue-diner
 • Verplichte bijdrage Garantiefonds GTTO (dit valt onder boekingskosten)
 • Verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (dit valt onder boekingskosten)
 • CO2-compensatie voor hele reis
 • Bijdrage aan Bulgarian Fund for Women

Exclusief:

 • Retourvlucht naar Sofia
 • Verplichte reis- en annuleringsverzekering
 • Lunch & diners, behalve de bovengenoemde maaltijden
 • Fooien, souvenirs, zakgeld en overige uitgaven die niet genoemd zijn

Wijzigingen voorbehouden.

 • Welkomstcocktail op dag 1
 • Een groepsles op dag 2
 • Hot Springs-excursie
 • Sauna-avond
 • Kaasfondue-diner
 • €7,50 verplichte bijdrage Garantiefonds GTTO (dit valt onder boekingskosten)
 • €3,50 verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (dit valt onder boekingskosten)
 • CO2-compensatie voor hele reis
 • Bijdrage aan Bulgarian Fund for Women

boeken:

€ 999,- (tot 19 juni: €949)

ex. €11 boekingskosten
 • Doe nu je aanbetaling: € 399 (+ €11 boekingskosten)
 • 14 plekken beschikbaar
 • 25 t/m 30 januari 2025.

Co2-compensatie

Reizen is tof, maar heeft helaas ook negatieve kanten voor het milieu. Wij vinden het belangrijk dat onze reizen een zo positief mogelijke bijdrage hebben op de planeet. We geven terug aan het milieu door de co2-uitstoot van het lokale transport, eten en verblijf tijdens onze reis te compenseren via Greenseat.
Omdat vluchten niet inbegrepen zijn bij onze groepsreis vragen we je zelf de co2- uitstoot van je vlucht te compenseren. Dat kan al voor een paar euro via bijvoorbeeld Greenseat. Daarmee voorzie je iemand in een ontwikkelingsland een jaar lang van groene energie.

Praktische informatie

handig om te weten

De reis gaat door als er 6 plekken verkocht zijn. Hoe sneller je boekt, hoe sneller de reis vol is. Ik zou je aanraden je vluchten pas boeken nadat er bevestiging is dat de reis daadwerkelijk doorgaat. Je kunt deze reis boeken tot 30 dagen voor vertrek.

Vanwege de aard van onze reizen kun je alleen mee met de reis als je je identificeert als vrouw van 18 jaar of ouder.

De reis is zowel voor beginnende als gevorderde wintersporters. We hebben de week flexibel ingevuld, zodat iedereen zijn eigen plan kan trekken, en we elkaar op vaste momenten zien. Dit omdat iedereen een ander niveau en wensen heeft.

Je bent ook welkom als je nog nooit geskied/gesnowboard hebt en het wil leren! Je kunt ter plekke lessen bijboeken.

We vragen van iedereen die meegaat een positieve en open houding. Je bent avontuurlijk, flexibel en wilt graag nieuwe vriendschappen sluiten. Je neemt deel aan de groepsactiviteiten en houdt je aan het schema, en zorgt voor een veilige en inclusieve sfeer.

Er zit 1 groepsles inbegrepen bij de reis, voor zowel skiërs als snowboarders. Verdere lessen zijn ter plekke los bij te boeken (€35 voor 2 uur in groepsverband). Je reisleider kan hierbij helpen.

Het leuke aan onze groepsreizen is dat je andere vrouwen leert kennen die van dezelfde soort reizen en landen houden als jij. Daarom worden alle kamers gedeeld met twee vrouwen. Indien mogelijk kun je ter plekke kiezen met wie je een kamer deelt. 

Wij willen wil dat je je tijdens je reis zo min mogelijk met geld bezighoudt, en dat je niet hoeft na te denken of je excursies wel of niet gaat doen vanwege eventuele kosten. Daarom zijn alle excursies op ons reisschema inbegrepen, zodat jij alleen maar hoeft te genieten. Ter plekke hoef jij alleen nog maar te betalen voor je eten, drinken en fooien. 

Wij verplichten deelnemers van onze reizen om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Dit kun je niet via ons afsluiten.

Als we de reis moeten annuleren vanwege het corona-virus (bijvoorbeeld omdat grenzen dicht zijn), dan krijg je je volledige betaling terug. In eerste instantie zullen we dan eerst kijken of het mogelijk is de reis te verplaatsen.

We zullen er alles aan doen om deze reis door te laten gaan. Reisadviezen hebben hier geen invloed op, wij kijken in overleg met onze lokale partners of het mogelijk en veilig is om de reis te laten plaatsvinden. 

Als je zelf wilt annuleren komen de kosten hiervan voor eigen rekening. Je vindt de kosten hiervan in de boekingsvoorwaarden.

Je vindt de meest recente informatie over inreiseisen en coronapaspoorten van Bulgarije op de website NederlandWereldwijd.nl.

Aangezien Bulgarije onderdeel is van de Europese Unie kun je met een paspoort of identiteitskaart reizen.

In Bulgarije betalen ze met Bulgaarse Lev. Er zijn voldoende pinautomaten om geld te pinnen in Bansko.

Vluchten zitten niet inbegrepen bij deze reis. Vanuit Nederland kun je vanaf Amsterdam of Eindhoven naar Sofia vliegen. Vanuit België kun je vliegen vanaf Charleroi.

Het is niet mogelijk om via ons je reis te verlengen, al ben je natuurlijk vrij om dat zelf te doen. Mocht je eerder aankomen of later vertrekken dan onze officiële aankomstdata, dan zullen we kijken of het mogelijk is je transfer te vervroegen of verlaten, maar daarover kunnen we vooraf geen beloftes doen. 

De boekingskosten bedragen €10 per reis. Dit bestaat uit:

– een verplichte bijdrage van €7,50, die wij afdragen aan Garantiefonds GGTO.

– een verplichte bijdrage van €2,50, die wij afdragen aan het Calamiteitenfonds.

Explorista Travel is aangesloten bij het Garantiefonds GGTO. Dit betekent dat in geval dat wij het financieel niet kunnen, je betaalde reisgeld wordt terugbetaald door het garantiefonds. Ook je terugreis is gegarandeerd mochten wij als gevolg van financieel onvermogen hier niet meer voor kunnen zorgdragen.

Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat een reis wordt aangepast n.a.v een natuurramp of andere calamiteit. Als de reis moet worden afgebroken dan zorgt het fonds voor een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Vragen en/of meer informatie?

Stuur ons een mailtje op info@exploristatravel.nl.

Laura
Lauraging mee naar Londen
Lees verder
"Voor het eerst mee met een groepsreis, en ook voor het eerst met Explorista Travel. Met een gezonde spanning vertrokken naar Londen. Toen we eenmaal als groep samen waren viel de spanning volledig weg. Ik heb echt een fantastisch weekend gehad, hele leuke activiteiten gedaan. Van fietstocht tot mini golfen, allemaal top geregeld. Explorista Travel krijgt 10 punten, Milou houdt de groep mooi samen en regelt alles perfect. Ik ga zeker vaker mee!"⁠
Sharon
Sharonging mee naar Parijs
Lees verder
Een reisorganisatie voor vrouwen... het is zeker een aanrader! Je leert hierbij leuke meiden kennen die allemaal een plaats of land willen zien en hierdoor zijn ze allemaal enthousiast. Ik was zelf meegegaan naar Parijs en ik heb er totaal geen spijt van. Super leuke en unieke dingen gezien in de stad en ook zeker nieuwe vriendinnen gemaakt. Twijfel je? Moet je niet doen, ga gewoon gezellig mee! Je word namelijk goed begeleidt door de reisleider en hierdoor vormt zich een veilige omgeving in de groep. Ik ga zeker weer een keer mee met een reis van Exploristatravel, omdat het goed geregeld is en ook erg gezellig is.
Mariëlle
Mariëlleging mee naar Parijs
Lees verder
Heb echt een super mooie ervaring gehad in Parijs. Milou gaf gelijk een super welkom en open gevoel wat ook afstraalde op de groep. Er was persoonlijke aandacht voor iedereen en ruimte om elkaar te leren kennen. Had al snel het idee dat ik gewoon met vriendinnen op pad was. Ook leuk om de restaurants en barretjes te bezoeken, waar juist meer locals komen. Het kermis museum was zeker een onvergetelijke ervaring 🙂 Ik ga zeker nog een keer mee.
Roos
Roosging mee naar Londen
Lees verder
"Het is onzettend gaaf om met een groep 'onbekende' meiden op reis te gaan. Je leert elkaar super snel kennen, omdat je steeds leuke activiteiten met elkaar doet. Verder is de reisbegeleiding heel goed. Milou is altijd bereikbaar en zorgt dat alles goed geregeld is. Kortom: een aanrader!" ⁠
Vorige
Volgende

Groepsreizen

We lanceren constant nieuwe reizen, blijf op de hoogte!

Girls weekends

Mee met het volgende Girls Weekend? Meld je aan voor de nieuwsbrief!